Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Вярваме, че днешните студенти са гениалните инженери и забележителните лидери на утрешния ден. Начинът да подкрепяме тяхното развитие е да им осигурим всички необходими условия за успешното им обучение и изграждането им като личности и професионалисти. Един от съвременните начини това да се случва е българските университети да приемат и организират международни форуми, по време на които студентите да обменят опит помежду си и да се интегрират успешно в интернационалната бизнес общност. Следете новините на www.борса.bg.

 • Либхер-Хаусгерете Марица на Дни на кариерата – за стажантските и стипендиантските програми на компанията

  Либхер-Хаусгерете Марица на Дни на кариерата – за стажантските и стипендиантските програми на компанията

  И тази година форумът Дни на кариерата се превърна в трибуна за множество водещи български и международни компании, на която те ясно дадоха гласност на кариерните възможности за развитие, които предлагат на младите специалисти у нас. Събитието традиционно бе организирано от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София. Сред фирмите-участници за поредна година бе един от най-големите производители у нас – Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД.

 • Семинар, посветен на най-новите модели термопомпи Atlantic, организира Булклима за проектанти, инсталатори и експерти

  Семинар, посветен на най-новите модели термопомпи Atlantic, организира Булклима за проектанти, инсталатори и експерти

  На 25 и 26 октомври 2017 г., българската компания Булклима, утвърдена в сферата на ОВК решенията, проведе два идентични семинара на тема „Термопомпи Atlantic въздух-вода и хибридни решения. Нова гама термопомпи Alfea AI с меню на български език и смарт контрол“. Събитията бяха организирани във връзка с новото партньорство между българското дружество и френския производител на решения за климатизация Atlantic, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Интер Експо Център – София ще бъде домакин на най-голямото B2B събитие в хранително-вкусовия и хорека сектор

  Интер Експо Център – София ще бъде домакин на най-голямото B2B събитие в хранително-вкусовия и хорека сектор

  Най-голямото B2B събитие в хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София. По време на международния форум в шестте зали на изложбения център паралелно ще се състоят изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре. „Освен хранителни изделия и напитки, посетителите ще видят и богато разнообразие от машини и оборудване, които се прилагат в модерните производствени процеси на всяка успешна компания“, съобщиха за Инженер.bg организаторите.

 • „Дни на кариерата“ за дванадесети пореден път в най-голямото техническо висше учебно заведение в България

  „Дни на кариерата“ за дванадесети пореден път в най-голямото техническо висше учебно заведение в България

  За поредна година Технически университет – София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ събраха под един покрив студенти и работодатели от водещи фирми от цялата страна. Традиционното изложение на компании – „Дни на кариерата“ бе открито днес и ще продължи на 18 октомври 2017 г. на територията на ТУ-София. Като редовен участник, Инженер.bg отново е в епицентъра на събитието като медиен партньор на утвърденото изложение и ще ви информира за всичко ново и интересно!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Отново е време за нашия традиционен седмичен обзор, с който ви информираме за най-важното и интересното в света на инвестициите и технологиите. Тази седмица университетите буквално ни заляха с новини и събития – кое от кое по-интригуващи. Предстоят юбилеи, обучения и състезания, които ще помогнат за развитието на младото поколение инженери. В същото време инвестициите в мащабни индустриални и инфраструктурни проекти на Балканите не спират. За повече подробности посетете ни www.борса.bg.

 • Интелигентни решения за създаване на микроклимат ще представят Oventrop и Samsung пред проектанти в Плевен и Русе

  Интелигентни решения за създаване на микроклимат ще представят Oventrop и Samsung пред проектанти в Плевен и Русе

  Семинар на тема „Интелигентни решения за създаване на микроклимат” ще запознае проектантите от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) с нови продукти и решения в областта. Събитието се организира за втора поредна година, а участие в него ще вземат експерти от утвърдените производители Samsung и Oventrop. „В нашата презентация ще акцентираме върху решенията за хидравличен баланс и подово отопление", съобщиха от Oventrop.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди


  Преди броени дни официално настъпи астрономическата есен, а хладината вече осезаемо се опитва да нахлуе в ежедневието ни. Това обаче не е причина за тъга и мрачно настроение, защото отново е време за ежеседмичната рубрика на Борса.bg „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“, в която ще ви залеем с позитивна, интересна и полезна информация покрай събитията от страната и чужбина. Не я пропускайте!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Отново измина цяла седмица, пълна с новини за инвестиции, откриване на заводи и иновативни производства. Борса.bg проследи за вас най-интересните технологични новости, бизнес решения и не на последно място промените в HR-света. С поглед към скоро настъпващата есен, Инженер.bg ще ви представи резултатите от проведената от нас анкета, насочена към очакванията и желанията на активно търсещите работа. Инженерният свят не спира да ни изненадва! А сега се запознайте с най-интересните факти от традиционния ни обзор.

 • Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  През 2013 г. на българския пазар стъпва немския производител на електроника за климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Две години по-късно българското дружество Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД разкрива производствено предприятие в Индустриална зона София-Божурище, а днес компанията планира разширение на базата си. „До 2020 г. общите инвестиции на компанията в България ще достигнат 150 млн. лв.”, съобщи г-н Ниланд, генерален мениджър.

Още от ОВК