Събития

 • Иновативни енергийни решения на Samsung са носители на престижните награди „Energy Winner of the Year“

  Иновативни енергийни решения на Samsung са носители на престижните награди „Energy Winner of the Year“

  Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) е дружество, част от структурата на международния концерн Samsung Electronics, специализирано в областта на климатичната техника. Сред системите, които компанията представя на българския пазар, е гама иновативни енергийни решения, отличени с наградите „Energy Winner of the Year“. Сред тях е климатикът с 4-посочна касета и Wind-Free™ технология, който е носител на най-голямата награда „Grand Energy Prize“.

 • Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  В началото на 2020 г. Belimo произведе и достави своя 100-милионен изпълнителен механизъм и с това изкачи ново, изключително значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие. Швейцарският производител на регулиращо оборудване в ОВК сферата отбеляза тържествено този забележителен резултат, с който продължава да пише своята успешна история. Всеки един от продуктите на Belimo спомага за енергийната ефективност в сградите, без да нарушава комфорта на обитателите им.

 • Либхер-Хаусгерете Марица подкрепя спортния дух на бизнеса у нас. Станете част от „отбора на специалистите“

  Либхер-Хаусгерете Марица подкрепя спортния дух на бизнеса у нас. Станете част от „отбора на специалистите“

  От 2017 г. насам, в рамките на един неделен октомврийски ден, територията около завода на Либхер-Хаусгерете Марица в гр. Пловдив посреща стотици привърженици на бягането. Ако сте почитател на този тип спортни състезания, то със сигурност сте чували за Liebherr Business Run. Затова да бъдеш част от събитие, което едновременно обединява много хора и подкрепя социални каузи, разказаха пред Инженер.bg от българското дружество Либхер-Хаусгерете Марица, част от световния концерн Liebherr.

 • Заедно с ПГХТ в Горна Оряховица ще вдъхновяваме младите хора за кариера в хранително-вкусовия бранш

  Заедно с ПГХТ в Горна Оряховица ще вдъхновяваме младите хора за кариера в хранително-вкусовия бранш

  С настъпването на новата 2020 г., смело продължаваме нашите инициативи, свързани с мисията ни да информираме правдиво и своевременно техническата общност, както и да развиваме партньорствата си с техническите гимназии и университети в страната. Щастливи сме да приветстваме в Академична борса още една утвърдена професионална гимназия с богата история и традиции, а именно Професионална гимназия по хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Горна Оряховица.

 • BHTC България: „Приветстваме млади хора с нестихващ устрем към постигане на високи цели“

  BHTC България: „Приветстваме млади хора с нестихващ устрем към постигане на високи цели“

  BHTC България е част от водещия международен производител на климатични системи и термоуправления за автомобилната промишленост Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). „Реализираме иновативни и надеждни решения, които гарантират комфорта на пътниците в автомобила, като вярваме, че с помощта на оригиналния поглед и креативните идеи на младите инженери ще продължим устойчивата ни линия на развитие, която следваме неотлъчно“, споделиха пред Инженер.bg от BHTC България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новини в сферата на бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. АУБ и ТУ-Варна проведоха Ден на отворените врати, ПГ „Велизар Пеев“ – Своге взе участие в БУЛПЕК, а фирма Панхим откри нов цех за екструдиране на листове. За тези и още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“ или на www.борса.bg.

 • Да съчетаеш работата и образованието е възможно, ако си част от екипа на Либхер-Транспортейшън Системс Марица

  Да съчетаеш работата и образованието е възможно, ако си част от екипа на Либхер-Транспортейшън Системс Марица

  По време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“ участие взе и Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Компанията посрещна студентите на своя щанд в пловдивския филиал на Технически университет – София. „Радваме се, че успяхме да видим толкова много амбициозни млади хора по време на форума. Всички те имат огромен потенциал за сериозен принос в развитието на инженерната дейност у нас“, разказаха пред Инженер.bg от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

 • Либхер-Хаусгерете Марица от „Дни на кариерата“: „Разкрийте своя потенциал при нас“

  Либхер-Хаусгерете Марица от „Дни на кариерата“: „Разкрийте своя потенциал при нас“

  По време на традиционния есенен форум „Дни на кариерата“, който се проведе в Технически университет – София и във филиала му в Пловдив, студентите от технически специалности имаха възможност да се информират за кариерните предложения във водещата компания за производство на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица. А ето и какво споделиха пред екипа на Инженер.bg от дъщерното дружество на утвърдения немски концерн Liebherr.

 • Търсите успешна кариера? Либхер-Хаусгерете Марица с разнообразни предложения на „Дни на кариерата“

  Търсите успешна кариера? Либхер-Хаусгерете Марица с разнообразни предложения на „Дни на кариерата“

  Сред работодателите, с които посетителите на изложението „Дни на кариерата“ ще могат да се срещнат, е и производителят на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица. „С участието си в кариерния форум ще запознаем обучаващите се в технически направления с предлаганите от нас разнообразни работни позиции. Наша цел е да привлечем младежите в безкрайните възможности за развитие в нашата производствена сфера“, разказаха от Либхер-Хаусгерете Марица.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица беше изключително динамична за екипа на Инженер.БГ, както и за бизнеса у нас и на Балканите. Присъствахме на 75-то издание на Международния технически панаир в гр. Пловдив. Стартира и стажантската програма на Немечек, изграждането на нов завод за авто интериор в Сърбия, строителството на Park Lane Office Center в София и мн.др. Още от новините на фокус в сферата на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

Още от ОВК