Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разнообразни и интригуващи събития, предстоящи и реализирани инициативи в сферата на индустрията и техническото образование включваха акцентите, които представихме за Вас, нашите читатели през последните седем дни. Какви бяха те, бихте могли да научите от нашата традиционна обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много любопитни новини от България и страните на Балканите. Желаем Ви приятно четене!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Новините от сферата на индустрията и техническото образование присъстваха активно в медийния информационен поток и през изминалата седмица. Най-любопитните акценти от последните седем дни, които представихме за Вас – нашите читатели, обобщихме в традиционната ни обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много водещи заглавия от България и Балканите. Приятно четене!

 • Решения за ефективно и икономически изгодно отопление и БГВ представя новият ни Специализиран бюлетин „Термопомпи“

  Решения за ефективно и икономически изгодно отопление и БГВ представя новият ни Специализиран бюлетин „Термопомпи“

  Представете си да се приберете у дома след тежък работен ден или дълго пътуване и отсъствие, само с едно натискане на бутон да настроите температурата на въздуха, да си пуснете горещ душ, а след това да си налеете чаша хубаво вино и да се отпуснете на дивана… Звучи страхотно, нали? Именно за да Ви информираме за ефективни решения за отопление и битово горещо водоснабдяване, създадохме новата ни Специализирана виртуална библиотека „Термопомпи“ в Инженер.bg, както и бюлетина към нея.

 • Не пропускайте уебинара на Данфосс, сегмент Отопление на тема „Легионела: решения и превенция“ на 30 април

  Не пропускайте уебинара на Данфосс, сегмент Отопление на тема „Легионела: решения и превенция“ на 30 април

  Поредна вълнуваща инициатива от Данфосс, сегмент Отопление! На 30 април 2020 г. от 11:00 до 12:00 ч. българското дружество ще проведе уебинар на тема „Легионела: решения и превенция“. „Имаме удоволствието да поканим на събитието всеки, който се интересува от начините за справяне с бактерията Легионела, както и какви продуктови решения на Danfoss помагат за превенцията срещу нейната поява и размножаването ѝ в сградните инсталации“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • ТермоДизайнТотал: Диспенсър за гореща вода на Ferroli e финалист на Наградите за отопление и вентилация във Великобритания

  ТермоДизайнТотал: Диспенсър за гореща вода на Ferroli e финалист на Наградите за отопление и вентилация във Великобритания

  Добри новини от фирма ТермоДизайнТотал! Българското дружество, специализирано в предлагането на ОВК продукти и решения, съобщи, че диспенсърът за гореща вода Presto на техния дългогодишен партньор и лидер в бранша Ferroli e финалист на Наградите за отопление и вентилация във Великобритания (UK Heating & Ventilating News Awards) – в категория „Котли и нагреватели“. „Моделът е пример за иновация в загряването на вода посредством електричество“, заявиха от ТермоДизайнТотал.

 • Честито Възкресение Христово, скъпи приятели, колеги и партньори!

  Честито Възкресение Христово, скъпи приятели, колеги и партньори!

  В най-светлия и тържествен ден от православния календар Ви желаем здраве и светлина, която да озари дните и сърцата в тези времена на изпитания!
  Вярваме, че най-хубавото предстои съвсем скоро, а предстоящите месеци ще са щастливи и цветни като яйцата във вашата великденска кошница!
  Бъдете силни и търпеливи, дайте цялата си любов на Вашите семейства и близки и не спирайте да търсите „искрите“ на живота във всяка ситуация!

 • Колко струва една термопомпа и как да изберем подходящата – експертите на Висман коментираха в онлайн сесия

  Колко струва една термопомпа и как да изберем подходящата – експертите на Висман коментираха в онлайн сесия

  Имате въпроси за термопомпите? Задайте ги смело, а отговор ще получите от специалистите на Висман – българското дъщерно дружество на немския лидер в производството на отоплителни системи Viessmann. На 8 април 2020 г. се проведе първото от серия онлайн събития във формата „Вие питате, ние отговаряме“, по време на което доказаните експерти дадоха отговор на някои от най-често задаваните въпроси в сферата на термопомпите, отговаряйки на своите виртуални зрители.

 • С какво новаторските климатични решения на Samsung изненадаха гостите на AHR Expo във Флорида?

  С какво новаторските климатични решения на Samsung изненадаха гостите на AHR Expo във Флорида?

  Историята на Samsung като новатор в сектора на климатичната техника е десетилетна! Най-новите предложения на компанията поддържат оптимална среда без дискомфорт от студени, директни въздушни потоци, като същевременно предоставят най-високи стандарти по отношение на енергийната ефективност и чистотата на въздуха. Пълната гама от климатици с технологията Wind-Free™ бе представена на международното изложение AHR Expо в Орландо, Флорида.

 • Oventrop ще вземе участие в миланското изложение за комфортни условия на живот Mostra Convegno Expocomfort

  Oventrop ще вземе участие в миланското изложение за комфортни условия на живот Mostra Convegno Expocomfort

  От 17 до 20 март т.г. Милано трябваше да е домакин на едно от най-престижните международни изложения – Mostra Convegno Expocomfort (MCE), включващо целия спектър от ОВК технологии за комфортни и здравословни условия за живот. Предвид тежката обстановка в Италия обаче, форумът обяви нови дати. MCE ще се проведе от 8 до 11 септември 2020 г. и Oventrop ще вземе участие, представяйки продуктови иновации и услуги за отопление, охлаждане и битова гореща вода.

 • Либхер-Транспортейшън Системс: „Младите носят заряда, необходим за реализирането на иновациите“

  Либхер-Транспортейшън Системс: „Младите носят заряда, необходим за реализирането на иновациите“

  Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира поредица от форуми с кариерна насоченост в европейски държави, в които концентрацията на обучаващи се и завършили вече образованието си българи е най-голяма. Участници в изложенията са доказани български компании от разнообразни отрасли. Ще бъдат организирани и информационни срещи на места със засилено българско присъствие, които обаче не са сред традиционните локации за провеждането на такъв тип събития.

Още от ОВК