Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Белимо България ще представи иновативния Belimo Energy Valve™ по време на Архитектурно-строителната седмица

13.02.2020 г.


Енергийно ефективно, екологично и функционално строителство – към това се стремят всички специалисти от строителния бранш, независимо дали говорим за грубо строителство, довършителни работи или инсталации. А най-новите предложения, изпълняващи тази концепция, за поредна година ще ни предложи Архитектурно-строителната седмица. Международното изложение ще се проведе от 25 до 28 февруари, а един от участниците ще бъде и Белимо България – представител на Belimo Automation.


„Новият Belimo Energy Valve™ – мултифункционален продукт от трето поколение, ще бъде акцент в участието ни на строителния форум“, съобщиха за Инженер.bg от Белимо България. Belimo Energy Valve™ е удобно и лесно за монтаж изделие, което комбинира двупътен регулиращ вентил, дебитомер, температурни сензори и изпълнителен механизъм с вградена интелигентност. Това го прави подходящ за изпълнение на функции като измерване, регулиране, отсичане, хидравлично балансиране, енергиен мониторинг, измерване на съдържанието на гликол в системата, дистанционно отчитане и комуникация, включително през Belimo Cloud.


„Това е наистина иновативен вентил, тъй като работата му не зависи от промените на напора в мрежата – дебитът се регулира директно чрез измерването му. Сигналът от измервателната част се подава на изчислителната част, която го сравнява със заданието и управлява положението на регулиращия орган, паралелно с което се изчислява моментната енергийна консумация. За целта се измерват температурите на подаващия и на връщащия поток“, обясниха от Белимо България.


А как работи енергоспестяващата функция на вентила? „Чрез управление на ΔT се избягва ненужното претоварване на топлообменника, като се излиза от зоната на пресищането му и се намалява дебита през него. Всичко това води до търсеното енергоспестяване“, посочиха от българското дружество.


Всички оперативни данни, включително и тези за енергийната мощност, се съхраняват в памет и са налични в продължение на 13 месеца от момента на отчитането им.В зала 4 на щанд C7 в Интер Експо Център – София всички гости на събитието ще могат да намерят още от иновативните и доказаните решения с марка Belimo. Портфолиото на международния производител включва изпълнителни механизми за въздушни клапи и жалузийни решетки, задвижвания за противопожарни и противодимни клапи, съоръжения за пожароизвестителни системи, изпълнителни механизми за изграждане на системи за позоново регулиране на потока въздух, сферични и седлови, дву- и трипътни вентили с ел. задвижване за регулиране на течности и газове, бътерфлай клапи с ел. задвижване, контролери, датчици и др.


Повече информация за Белимо България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Белимо България, Архитектурно-строителната седмица

Още от ОВК