Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

09.01.2018 г.

Здравейте, колеги! След като изпратихме 2017 г. дойде ред да обобщим и новините от първата седмица на 2018 г. В нашия фокус влязоха проектът на БАВ за „Насърчаване на заетостта във водния сектор”, концесията за близо 500 000 лв. край Айтос, възможността за изграждане на индустриална зона в Търговище, плановете на швейцарската инвестиционна компания FOS Asset Management SA да рестартира пирометалургичното предприятие Feni Industries в Македония и мн.др. Тези и още новини можете да намерите на www.борса.bg. А сега ви представяме традиционния обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.Новини от България:

 

През втората половина на 2017 г. са инвестирани над 600 млн. лв. в България, информираха за Борса.bg от Българската агенция за инвестиции.

 

По време на форум, организиран от община Търговище, министърът на икономиката Емил Караниколов обсъди възможностите за изграждане на индустриална зона в града, съобщиха от Министерство на икономиката.

 

Правителството предостави концесия за добив на строителни материали - пепелни туфи и туфити, от находище „Айтос” на Бургаспътстрой АД за срок 35 години, научи Борса.bg.

 

На церемония по връчването на договорите в националния конкурс „Техностарт 3” стана ясно, че през 2017 г. от 92 получени кандидатури са одобрени 13 стартиращи фирми, съобщиха от Министерство на икономиката.

 

На среща между г-жа Юки Лиу, съосновател на OSVehicle, и заместник-министъра на икономиката Александър Манолев стана ясно, че иновативната компания има интерес към България.


 

Събития, проекти и HR новини:

 

Българска асоциация по водите подписа договор на стойност 125 854 лв. за „Насърчаване на заетостта във водния сектор”, съобщиха за Борса.bg от организацията.

 

Асарел-Медет АД получи престижна награда от конкурса „Иновативно предприятие на годината“ в област „Зелена иновация“, научи Борса.bg от компанията.

 

Българската стопанска камара и консултантската компания Denkstatt ще организират семинар на тема „Практическо прилагане на ISO 50001 - Системи за управление на енергията”, съобщиха от стопанската камара.


 

BalkanEngineer.com информира:

 

Швейцарската инвестиционната компания FOS Asset Management SA планира да възобнови дейността на пирометалургичното предприятие Feni Industries в Македония.

 

Румънският производител на газ Romgaz ще получи от държавата финансова подкрепа от близо 69.2 млн. евро, за да завърши строежа на електроцентралата си с мощност от 430 MW в Йернут.

 

Сръбската енергийна компания Elektroprivreda Srbije планира да инвестира 15 млн. евро от собствените си средства, за да изгради вятърен парк с мощност от 66 MW близо до Костолац, Сърбия.

 

Българската асоциация по водите ще организира своята традиционна конференция „Булаква“ паралелно с международната специализирана изложба „Вода София“ 2018 в Интер Експо Център – София.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от ОВК