Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Стани част от световните мегатрендове, направи света различен – с глобалната кариерна програма на Danfoss

07.06.2019 г.

Danfoss е глобана компания, която почти 80 години обслужва нуждите на отоплителната индустрия и е пазарен лидер в технологиите за автоматично управление на отоплителни системи. По време на кариерното изложение „Стажове“, екипът на българското дружество Данфосс ЕООД, сегмент Отопление – част от датската група Danfoss, запозна студентите с редица атрактивни възможности за развитие, с които им предоставя сериозна възможност да „изстрелят в космоса“ бъдещата си кариера. „За първи път сме на кариерния форум и за нас бе изключително интересно да разберем какви са мечтите и очакванията на бъдещите инженери. Радваме се, че се запознахме с голяма част от тях и смятаме, че имат качествата един ден да бъдат наши колеги“, споделиха от дружеството за Инженер.bg.


 

Danfoss отделя значителен ресурс да обучава млади специалисти, а една от възможностите е международната програма Post Graduated Program (PGP). Тя е разработена за току-що завършили инженери, без трудов опит, но с желание да се развиват в голяма структура, каквато е Danfoss.

 

Продължителността на обучението е две години, като всеки участник работи по 4 проекта, планирани като дейности за периоди от 4 и 6 месеца. В зависимост от специалността на одобрените кандидати се назначава основен ментор, който е с тях през цялото време, а за всеки проект те имат допълнителен наставник, тесен специалист в дадено подразделение. „Поне един, а в много случаи и повече от проектите, по-които работят бъдещите ни колеги, са извън локацията в която живеят. В рамките на тази програма младите специалисти се запознават задълбочено с различните сегменти, в които оперира Danfoss, и получават цялостен поглед, за да могат да се ориентират кое предизвиква техния интерес и къде най-ясно изпъкват силните им страни“, разказаха от Данфосс, сегмент Отопление.

 

За участие в PGP няма възрастово ограничение, но има изискване студентите да са завършили скоро и да са без опит по специалността си. Програмата е глобална и в 99% от случаите участниците получават предложение за постоянен договор след обучението.

 

Освен двугодишното обучение от Данфосс, сегмент Отопление, предлагат летни стажове, които предоставят възможност на студенти от инженерните специалности да влязат във фабриката и да добият ориентация как се осъществява производството. Целта на тези стажове е да улеснят младежите в избора им на магистърска степен, да разберат какво искат да специализират и да започнат с лекота своята кариера в компанията. Ако покажат съответната квалификация и искат да продължават да учат и да се развиват, от Данфосс са разработили процедури, според които могат да отправят реална работна оферта на стажантите.

 

„Летните стажове са насочени основно към студенти от 3-ти и 4-ти курс, но може да кандидатстват и обучаващи се в по-начален етап, защото за част от специалностите, като „Електротехника“ например, компанията има какво да предложи. Сред приоритетните за нас са кандидатите от направление Топлотехника“, уточниха от дружеството.

 

Условията за летните стажове са съобразени с Кодекса на труда. Продължителността им е 6 месеца, на пълен работен ден срещу възнаграждение, като има възможност и за 4 часова заетост.

 

Кандидатстването и за двете програми се извършва през сайта на Danfoss, където се обявяват и всички активни работни позиции.

 

От дружеството споделиха, че в момента продължават да работят по още по-гъвкави и иновативни програми за млади специалисти. „Като датска компания, която изключително много вярва в новото поколение, се стремим да изчистим всички детайли и критерии, за да ги направим максимално прозрачни и ясни, така че желаещите да станат част от нашата структура, да са информирани от самото начало какво им предстои“, добавиха в заключение от Данфосс.

 

Повече информация за Данфосс България, сегмент Отопление, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

 

Още от ОВК