Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Данфосс получи приз за „Експортьор на годината“ в сектор „Производство на машини и оборудване“

04.02.2020 г.

 

 

В края на миналата година, за седми пореден път exporter.bg връчи своите награди „Експортьор на годината“. Отличията бяха присъдени на успелите в експортния бизнес през 2018 г., а отличникът в категория „Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение“ бе Данфосс ЕООД, част от структурата на международния производител Danfoss. „Гордеем се с приза и благодарим на организаторите, че оцениха усърдната ни работа“, заявиха пред Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.Официалната церемония по връчване на отличията се проведе в края на 2019 г. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ под патронажа на Министерството на икономиката. Класацията обхваща малки и средни предприятия, а голямата награда „Експортьор на годината за най-големи приходи от експорт за 2018 г.“ отиде при фирма Гопет Транс ЕООД.


„По данни на Българска народна банка за периода януари-септември 2019 г. износът е близо 42 млрд. лв., което е ръст с 4.1% в сравнение с този период през 2018 г.“, заяви в обръщението си към гостите зам.-министърът на икономиката, г-н Лъчезар Борисов.


Боян Кусаров, търговски директор на Данфосс, и Евгения Миланова, мениджър производствено планиране, получиха приза „Експортьор на годината“ в сектор „Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение“ от доц. д-р Красимира Александрова, директор на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.Danfoss е международно признат датски разработчик и производител на отоплителна, охладителна и климатична техника, включително решения за автоматизация на ОВК инсталации. Началото на технологичния гигант е поставено от Мадс Клаузен на 1 септември 1933 г. Вижте вълнуващия над 80-годишен път на компанията в нашата инженерна история.

 

А ето и останалите победители в класацията:


„Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2018 г.“: Булмашинъри Ентерпрайсис ООД;

„Устойчивост на развитие“: АПС-Трейдинг ООД;

Сектор „Добив на въглища, метални руди, неметални материали и суровини“: Дионисомарбле България;

Сектор „Производство на основни метали“: МГ Аноди Интернешънъл АД;

Сектор „Производство на хранителни продукти и напитки“: Клас Олио АД;

Сектор „Производство на текстил и изделия от текстил, без облекло“: Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД;

Сектор „Производство на почистващи, миещи, тоалетни и козметични препарати“: Рубелла Бюти АД;

Сектор „Производство на лекарствени вещества и продукти“: Джи И Фармасютикълс ООД;

Сектор „Сухопътен, Воден и Въздушен транспорт, складиране на товари и спомагателни дейности в транспорта“ Гопет Транс ЕООД.


Повече информация за Данфосс България, сегмент Отопление, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Данфосс България, Danfoss 

Още от ОВК