Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Иновативни енергийни решения на Samsung са носители на престижните награди „Energy Winner of the Year“

28.01.2020 г.

 

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) е дружество, част от структурата на международния концерн Samsung Electronics, специализирано в областта на климатичната техника. Сред системите, които компанията представя на българския пазар, е гама иновативни енергийни решения, отличени с наградите „Energy Winner of the Year“. „Сред тях е климатикът с 4-посочна касета и Wind-Free™ технология, който е носител на най-голямата награда „Grand Energy Prize“. Външното тяло DVM S High Temperature също е победител в състезанието, което е свидетелство за високото качество и иновативността на разработваните от Samsung Electronics климатични технологии“, информираха за Инженер.bg от българския офис на SEACE.


 

По-висока ефективност с технологията Wind-Free™

 

В сравнение с други продукти климатикът с 4-посочна касета и внедрена Wind-Free™ технология се отличава с повишена ефективност на охлаждане с до 18% и по-голяма ефективност на отопление с 27%. Дизайнът на климатичното тяло осигурява равномерно подаване на въздух, като същевременно свежда до минимум загубата на въздушен поток. В допълнение ефективността на ключови компоненти, като топлообменника и инверторния компресор, е подобрена. Благодарение на специален сензор за движение, иновативният климатик намалява консумацията на електроенергия. Устройството автоматично настройва режима на работа и посоката на въздушния поток спрямо местоположението и движението на хората.


 

Отлично охлаждане и отопление при екстремни температури

 

Външното климатично тяло DVM S High Temperature се характеризира с подобрен въздушен поток и ефективност чрез внедряването на четвърто поколение двоен впръскващ компресор, усъвършенстващ работата на топлообменника. „Благодарение на това климатикът осигурява същите характеристики на охлаждане при висока външна температура (43°C). Освен това тялото е проектирано да осигурява отлично охлаждане и отопление, дори при екстремни температурни условия от -25 °C до 50 °C“, обясниха от екипа на SEACE.


 

В допълнение към тези технологични решения, Samsung Electronics разработва и други иновативни продукти за управление и оптимизиране потреблението на енергия в различни видове помещения, например домове, училища, офиси и магазини. Пример за това е услугата „Smart Energy“, която следи потреблението в реално време и предоставя съвети за пестене на енергия. Не на последно място е и решението за сградна автоматизация „b.IoT“ за интегрирано управление на ключови системи като ОВК, осветление и интернет мрежи, чрез анализиране на данни“, допълниха в заключение от SEACE.

 

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

Още от ОВК