Събития

Интуитивният свързан термостат на Legrand Smarther удостоен с награда за продуктов дизайн iF Design Award 2017

17.07.2017 г.

И тази година отдадената работа на екипа от дизайнери и инженери на глобалния лидер в електрическите и сградните инфраструктури Legrand осигури на групата престижно международно отличие. „Със своя интуитивен термостат Smarther, пуснат на пазара под марката BTicino, компанията стана носител на наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2017, в категория „Сградни технологии“, съобщиха за Инженер.bg от Легранд България

 

 

Наградата за продуктов дизайн iF, въведена през 1954 г., се връчва ежегодно от iF International Forum Design. Тя е една от най-важните интернационални награди за продуктов дизайн. Всяка година селектирано жури от световно признати експерти оценява повече от 5000 изделия от близо 70 държави от целия свят, за да определи най-оригиналните и съвременни продукти. 

 

„Smarther на Legrand е свързан термостат за скрит или стенен монтаж, който притежава иновативен дизайн и възможност за оптимален контрол на отоплението, вентилацията и климатизацията“, поясниха от Легранд България. „Със своя елегантен и минималистичен дизайн той се слива със стената и може да бъде забелязан само от много близко разстояние. Бялото стъклено покритие на уреда се вписва във всяка стая, а светло бялото осветление на интерфейса допринася за превръщането му в хармоничен интериорен акцент“, добавиха още те. 

 

 

Чрез „Boost“-функцията температурата може да се увеличи или намали за изключително кратко време само с едно докосване. Устройството поддържа най-основните, необходими в ежедневието функции, докато по-специализирано програмиране на термостата се постига благодарение на интуитивно приложение за смартфон, през което промените могат да бъдат зададени само с няколко стъпки. Чрез термостата потребителите лесно и ефективно управляват температурата по всяко време и отвсякъде, дори и далеч от дома, и така пестят енергия. 

 


 

Smarther е част от програмата Eliot, която Legrand разработва и развива в сферата на свързаните обекти, или Интернет на нещата (IoT). 

 

„Ние сме много щастливи, че именно свързаният термостат Smarther бе отличен с авторитетната награда IF award 2017. Внимателно изучавахме поведението на хората и условията, при които биха ползвали устройството, преди да успеем да проектираме продукт, който да гарантира високо ниво на комфорт“, коментира Милка Ескола (Milka Eskola), вицепрезидент „Изкуство и дизайн“ на Legrand и BTicino. „Тази награда е признание за иновативната култура на Legrand. Компанията ни е избрала да произвежда продукти, при които функционалността хармонично комуникира с оригиналното съдържание на формата. Това постижение във визията на Smarther нямаше да е възможно без тясното сътрудничество между европейските инженери и дизайнери на Legrand“, заяви в заключение той. 

 

 

Източник на снимковия материал: Легранд България, Legrand

Още от ОВК