Събития

Новите климатични камери Geniox на Systemair – модулни решения с висока ефективност, интергрируеми в BMS

08.05.2019 г.

На 24 април 2019 г., Системеър България, дъщерно дружество на международната компания-лидер в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията – Systemair, бе домакин на семинар, на който представи новите климатични камери Geniox. На събитието, организирано в София Тех Парк, присъстваха десетки професионалисти от бранша, сред които проектанти, инсталатори, монтажници и партньори на компанията. Всеки от тях имаше възможността да получи подробна информация за техническите характеристики и спецификите в приложението на новата гама продукти. За колегите, които не успяха да присъстват на събитието, екипът на Инженер.bg отрази най-важните моменти от него.


 

Презентацията бе проведена от г-н Свен Торнвиг (Sven Tornvig) от Systemair Дания, който в първата част изключително детайлно описа всеки елемент от новите климатични камери. Сред ключовите им предимства, за които лекторът разказа, бе иновативният начин на проектиране на системата Geniox. Той е съобразен не просто с настоящите, а дори с бъдещите енергийни изисквания, като осигурява висока ефективност на регенериране на топлината и ниска консумация на енергия. „Модулната конструкция на камерите Geniox дава възможност те лесно и удобно да бъдат конфигурирани за много различни приложения и така да бъде изградено „сърцето“ на всяка климатична и вентилационна система. За да отговори на съвременните предизвикателства за по-малък енергиен разход, всяка функция на климатичната инсталация е разработена с оглед изпълнението на тази цел“, разясни лекторът.


 

Панелите на Geniox имат гъвкав дизайн и са добре топло- и звукоизолирани, с висока херметичност и интелигентна, лесна за използване система за управление и мониторинг. Тя е снабдена с контролен панел NaviPad, който позволява лесно и бързо да се мониторира и настройва микроклимата в помещенията. „Климатичните камери Geniox позволяват интегрирането им в системи за сградна автоматизация и свързването им към облачната услуга Systemair Connect.


 

Geniox се предлага с регенеративен или тръбно-ламелен топлообменник, които работят на кръстосан ток или на противоток. Предвидена е възможност да бъдат произведени в три цвята: алуцинк, черен или светло сив – и всичко това с цел всеки проект да може да се персонализира максимално лесно“, коментираха още от компанията.

 

Климатичните камери Geniox са сертифицирани по редица европейски екологични стандарти и директиви. Преминали са тестовите процедури по Eurovent, удостоверяващи, че разходите за енергия и проектните спецификации са правилно заложени.


 

Във втората част семинарът продължи с повече информация за селективния софтуер на Systemair. Той е разработен под формата на дигитално ръководство, чрез което всеки може да открие най-добрия и подходящ продукт за индивидуалните си нужди. След като потребителят посочи необходимите параметри, системата ги обработва и конфигурира, така че да предложи най-точното решение, съобразено със зададените характеристики.


 

„Стремежът на компанията е да предложи цялостно завършено решение, в което да са включени ефективни и лесни за използване продукти и услуги. От особена важност е и пълната прозрачност във всеки един аспект, така че потребителите ясно да знаят каква добавена стойност получават, инвестирайки в Geniox на Systemair“, обобщиха от българското дружество.

 

Повече информация за Системеър България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Системеър България, Инженер.bg, systemair.com

Още от ОВК