Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Парти с много настроение отбеляза тържественото откриване на новия офис с обучителна зала на Висман България

22.11.2018 г.

Изискан, представителен и модерен – това са квалификации, които с пълно основание могат да се дадат на новия офис на Висман България. И пълен с позитивни и компетентни специалисти, при това умеещи да се забавляват много. Както показаха и доказаха всички от екипа на компанията на 9-ти ноември по време на купона, с който отбелязаха официалното откриване на професионални си дом, намиращ се във Вертиго Бизнес Тауър на столичния булевард „България“ 109. Празникът бе шумен, весел и споделен с многобройни партньори и колеги на Висман България от цялата страна.


 

Но не това е основното, което искаме да ви разкажем с настоящата статия. Защото с преместването си в новия офис, дъщерното дружество на световнодоказания производител на отоплителни системи Viessmann у нас, вече може да предложи на партньорите си специална обучителна зала. Тя е изграденатака, че да създаде модерна работна обстановка с техника от най-висок клас. „Три енергийно ефективни системи за отопление, охлаждане и вентилация работят синхронизирано, за да поддържат параметрите на микроклимата. Управлението на съоръженията и техните компоненти се осъществява чрез централизирана система за управление“, разказаха за Инженер.bg от компанията.


 

Инсталираните уреди, които могат да се разгледат подробно в обучителната зала, са:

 - Vitodens 100-W – стенен газов кондензен котел, двуконтурен, с отоплителна мощност 4.7-26 kW;

 - Vitodens 200-W – стенен газов кондензен котел, едноконтурен, с отоплителна мощност 2.6-26 kW;

 - Vitocal 111-S – сплит термопомпа въздух-вода, с вграден бойлер 220 l, отопление/охлаждане, максимална отоплителна мощност 16.7 kW;

 - Vitocal 200-S – сплит термопомпа въздух-вода, отопление/охлаждане, максимална отоплителна мощност 14.7 kW;

 - Vitosol 200-FM – плосък селективен колектор със защита от прегряване ThermProtect, aбсорбираща площ 2.3 m2;

 - Vitocell 100-E – буферен съд за акумулиране на вода за отопление/охлаждане, обем 200 l;

 - Vitovent 300-W – вентилационна система с рекуперация на топлина с максимален поток на вентилирания въздух 300 m3/h.


 

Инсталацията за отопление и охлаждане е изградена от:

 - Сплит термопомпа Vitocal 111-S за отопление и топла вода, подпомагана от газов кондензен котел Vitodens 100-W;

 - Термопомпа въздух-вода Vitocal 200-S, работеща в отоплителен и охладителен режим и стенен кондензен котел Vitodens 200-W за подпомагане на отоплението;

  •  - Соларна система от два колектора Vitosol 200-FM с помпена група и соларно управление за подгряване на топла вода в буферен съд.

  •  


С цел постигане на равномерно разпределение на топлината и охлаждането, във всички помещения е изградена система за подово лъчисто отопление и са инсталирани вентилаторни конвектори със скрит подов монтаж. За осигуряване на пресен въздух в помещенията се грижи вентилационна система Vitovent 300-W, с рекуперация на топлина.

 

„Съоръженията са монтирани на достъпно място, така че обучаващите се могат да разгледат подробно представените технически решения и да настройват работните им режими. Още по-важно – да проследят подробно работните им параметри и да имат реална представа за работните им диапазони. А всичко това ще даде възможност на нашите партньори, които инсталират и поддържат техниката на Viessmann, да я познават в дълбочина и съответно клиентите ни да се възползват от качествата и възможностите ѝ максимално“, коментираха в заключение от Висман България

 

Повече информация за Висман България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Висман България, Viessmann Group

Още от ОВК