Събития

Заедно с ПГХТ в Горна Оряховица ще вдъхновяваме младите хора за кариера в хранително-вкусовия бранш

08.01.2020 г.

С настъпването на новата 2020 г., смело продължаваме нашите инициативи, свързани с мисията ни да информираме правдиво и своевременно техническата общност, както и да развиваме партньорствата си с техническите гимназии и университети в страната. Щастливи сме да приветстваме в Академична борса още една утвърдена професионална гимназия с богата история и традиции, а именно Професионална гимназия по хранителни технологии (ПГХТ) „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Горна Оряховица. Какви възможности за обучение предлага учебното заведение, ще разберем в следващите редове...


 

Гимназията е създадена през 1959 г., първоначално като двегодишно професионално техническо училище. В своята история учебното заведение е обучило хиляди кадри, които успешно се реализират в частния и в държавния сектор.

 

От училището изповядват философията, че „Бъдеще има този, който гледа напред“. Затова в своята работа училищният колектив винаги се стреми да утвърждава съвременни и класически стандарти на обучение, за да могат учениците да развиват творческо мислене и всеки да извърви своя път към мечтаната реализация.


 

Какви са възможностите за обучение, които предлага учебното заведение?

 

Учениците в ПГХТ могат да се обучават по специалностите: „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП“, „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение“, „Производство на захар и захарни изделия“, както и „Механизация на селското стопанство“.

 

За да се погрижи за успешната реализация на своите възпитаници, училището поддържа добри отношения с водещи фирми от бранша, в които младежите имат възможността да стажуват и да усвояват практически знания в реална работна среда.


 

Учебното заведение разполага с добре обзаведена материална база, работилници и лаборатории за учебна и лабораторна практика, както и с богата библиотека и модерен физкултурен салон. Училището притежава собствено общежитие и осигурява безплатен транспорт за учениците.

 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за възможността да си сътрудничим! Пожелаваме дългосрочно и ползотворно партньорство, както и успешни бъдещи съвместни инициативи!

 

Повече информация за Професионална гимназия по хранителни технологии (ПГХТ) „Проф. д-р Асен Златаров“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“

Още от ОВК