Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе се присъедини с микросайт към Академична борса

18.06.2019 г.

Скъпи колеги, приятели и читатели на Инженер.bg,

 

Щастливи сме да приветстваме с „Добре дошли в семейството на Инженер.БГ!“ първото училище в Академична борса, което обучава ученици от областта на архитектурата и строителството, а именно Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе.


 

Емблематичната за гр. Русе гимназия е създадена през 1948 г., първоначално като школа за строителни кадри, а днес, повече от 70 години по-късно, училището се развива и отстоява своите традиции, като непрекъснато се стреми да отговори най-адекватно на потребностите на пазара на труда.

 

В гимназията учениците имат възможността да се обучават в специалностите: Строителство и архитектура, Геодезия, Транспортно строителство,  Интериорен дизайн, а също и Графичен дизайн. Училището предлага както дневна, така и дуална форма на обучение. Организатор е и на курсове за обучение на заети лица за придобиване на професионална квалификация по редица важни за бранша професии, сред които Компютърен график, Оператор на парни и водогрейни съоръжения, Монтьор на транспортна техника, Дизайнер, Строителен техник, Техник-реставратор, Озеленител и др.

 

Училището разполага със самостоятелно, модерно и добре поддържано общежитие за своите ученици.


 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи!

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев”

Още от ОВК