Събития

Ховал дебютира на Архитектурно-строителната седмица с решения за дома, индустрията и центрове за данни

16.04.2019 г.

По време на Архитектурно-строителната седмица Ховал отбеляза своето първо участие на форума, като представи доказани решения за вентилация и отопление на жилищни сгради и индустриални площи, както и една от най-новите разработки в портфолиото си – контрол на температурата на въздуха за нуждите на центрове за данни. Специализираното изложение се проведе в Интер Експо Център през март 2019 г., а Ховал със своята презентация, насочена към експертите в бранша, бе част и от съпътстващата програма на събитието.В рамките на дебютната си изява на мащабния форум фирмата имаше емблематично присъствие със стилен щанд. Освен това, компанията избра да вземе участие и в семинарната програма. Лекторите с ентусиазъм представиха част от знаковите области, в които Hoval развива своята дейност, и дадоха ясни насоки за приложението им.Специално внимание от фирмата обърнаха на своите патентовани покривни апарати RoofVent и TopVent. „Тяхната най-важна характеристика е, че могат равномерно да затоплят обем от въздух в индустриални сгради с до 35 m височина, като разликата в температурата е само 1 °С на всеки 10 m височина“, разказаха за Инженер.bg от компанията.


„Комфортът на дома, в който живеем, е важен, за да сме здрави и продуктивни. В този ред на мисли, ние се грижим да осигурим благоприятна жилищна среда, но без да пренебрегваме енергийната ефективност“, добавиха от Ховал. Рекуператорите HomeVent, за които любезно разказаха представителите на фирмата, осигуряват надеждна вентилация на жилищни сгради и са гарантирано решение за чист въздух в дома. Специфичното при новите модели е, че разполагат със сензори, които проследяват качеството на въздуха в помещенията и извън тях. „По този начин, ако например се отчете свръхзамърсен въздух навън, автоматично се преустановява вкарването на въздух в помещенията“, разясниха от фирмата.„В днешния технологичен свят, в който съхранението на информация става все по-ценно, е важно да помислим как да оптимизираме поддръжката на сървърните центрове, за да обезпечим тяхното безпрепятствено функциониране“, коментираха от Ховал. В този смисъл компанията е намерила начин да задоволи изискванията на пазара и от миналата година предлага у нас решения за охлаждане на центрове за данни. ServeCool представлява система с изкуствен под, която в 97% от времето работи чрез рекуператор и адиабатно охлаждане, като така черпи минимално количество механична енергия. Принципът ѝ на действие се базира на създаване на топли и студени коридори и съчетание на три метода в едно съоръжение. На първо място се активира методът за пасивно охлаждане, при който въздух отвън нахлува в помещението през пластинчат топлообменник. Ако охлаждането по този начин се окаже недостатъчно, на помощ идва адиабатният принцип, който чрез водно разпръскване осигурява намаляване на температурата, абсорбирайки топлината от въздуха. Така само в 3% от времето се налага да се използва механична система за охлаждане.


Повече информация за Ховал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ОВК