Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

 • С какво новаторските климатични решения на Samsung изненадаха гостите на AHR Expo във Флорида?

  С какво новаторските климатични решения на Samsung изненадаха гостите на AHR Expo във Флорида?

  Историята на Samsung като новатор в сектора на климатичната техника е десетилетна! Най-новите предложения на компанията поддържат оптимална среда без дискомфорт от студени, директни въздушни потоци, като същевременно предоставят най-високи стандарти по отношение на енергийната ефективност и чистотата на въздуха. Пълната гама от климатици с технологията Wind-Free™ бе представена на международното изложение AHR Expо в Орландо, Флорида.

 • Oventrop ще вземе участие в миланското изложение за комфортни условия на живот Mostra Convegno Expocomfort

  Oventrop ще вземе участие в миланското изложение за комфортни условия на живот Mostra Convegno Expocomfort

  От 17 до 20 март т.г. Милано трябваше да е домакин на едно от най-престижните международни изложения – Mostra Convegno Expocomfort (MCE), включващо целия спектър от ОВК технологии за комфортни и здравословни условия за живот. Предвид тежката обстановка в Италия обаче, форумът обяви нови дати. MCE ще се проведе от 8 до 11 септември 2020 г. и Oventrop ще вземе участие, представяйки продуктови иновации и услуги за отопление, охлаждане и битова гореща вода.

 • Либхер-Транспортейшън Системс: „Младите носят заряда, необходим за реализирането на иновациите“

  Либхер-Транспортейшън Системс: „Младите носят заряда, необходим за реализирането на иновациите“

  Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира поредица от форуми с кариерна насоченост в европейски държави, в които концентрацията на обучаващи се и завършили вече образованието си българи е най-голяма. Участници в изложенията са доказани български компании от разнообразни отрасли. Ще бъдат организирани и информационни срещи на места със засилено българско присъствие, които обаче не са сред традиционните локации за провеждането на такъв тип събития.

 • Иновации в интериора и сградните технологии! Добре дошли на Архитектурно-строителната седмица

  Иновации в интериора и сградните технологии! Добре дошли на Архитектурно-строителната седмица

  Луксозни врати, прозорци, фасади и красиви дървени къщи, индустриално строителство и оборудване, ефективни ОВК решения, сградна автоматизация, системи за сигурност, вертикално планиране и ландшафт и най-различни smart технологии. Всичко това и още можете да видите на 20-ото юбилейно издание на Архитектурно-строителната седмица, която се провежда от днес, 25-ти февруари до края на работната седмица в Интер Експо Център в столицата.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И тази седмица стартираме с акцентите от новинарския поток от последните седем дни. В традиционната ни рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“ отново обобщихме за Вас всичко най-интересно от света на технологичните бизнес лидери, събитията, инвестиционните проекти, човешките ресурси и техническото средно и академично образование. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където Ви очакват още много любопитни новини от България и страните на Балканите.

 • Белимо България ще представи иновативния Belimo Energy Valve™ по време на Архитектурно-строителната седмица

  Белимо България ще представи иновативния Belimo Energy Valve™ по време на Архитектурно-строителната седмица

  Енергийно ефективно, екологично и функционално строителство – към това се стремят всички специалисти от строителния бранш, независимо дали говорим за грубо строителство, довършителни работи или инсталации. А най-новите предложения, изпълняващи тази концепция, за поредна година ще ни предложи Архитектурно-строителната седмица. Международното изложение ще се проведе от 25 до 28 февруари, а един от участниците ще бъде и Белимо България – представител на Belimo Automation.

 • Информационните бюлетини на Инженер.bg: таргетирани и несравнимо по-функционални

  Информационните бюлетини на Инженер.bg: таргетирани и несравнимо по-функционални

  От години екипът ни информира за новостите от света на техниката, технологиите и техническите решения чрез своите информационни бюлетини. За нас времето и вниманието на нашите читатели е изключително ценно. Затова решихме да стартираме новата 2020 година с много по-прецизно таргетирани, тематично разделени и несравнимо по-функционални бюлетини отпреди. За нас е удоволствие да обявим, че големият Информационен бюлетин на Инженер.bg се разделя на два специализирани ежемесечни бюлетина – за индустрията и за архитектурата и строителството!

 • Данфосс получи приз за „Експортьор на годината“ в сектор „Производство на машини и оборудване“

  Данфосс получи приз за „Експортьор на годината“ в сектор „Производство на машини и оборудване“

  В края на миналата година, за седми пореден път exporter.bg връчи своите награди „Експортьор на годината“. Отличията бяха присъдени на успелите в експортния бизнес през 2018 г., а отличникът в категория „Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение“ бе Данфосс ЕООД, част от структурата на международния производител Danfoss. „Гордеем се с приза и благодарим на организаторите, че оцениха усърдната ни работа“, заявиха пред Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.

 • Иновативни енергийни решения на Samsung са носители на престижните награди „Energy Winner of the Year“

  Иновативни енергийни решения на Samsung са носители на престижните награди „Energy Winner of the Year“

  Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) е дружество, част от структурата на международния концерн Samsung Electronics, специализирано в областта на климатичната техника. Сред системите, които компанията представя на българския пазар, е гама иновативни енергийни решения, отличени с наградите „Energy Winner of the Year“. Сред тях е климатикът с 4-посочна касета и Wind-Free™ технология, който е носител на най-голямата награда „Grand Energy Prize“.

 • Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  В началото на 2020 г. Belimo произведе и достави своя 100-милионен изпълнителен механизъм и с това изкачи ново, изключително значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие. Швейцарският производител на регулиращо оборудване в ОВК сферата отбеляза тържествено този забележителен резултат, с който продължава да пише своята успешна история. Всеки един от продуктите на Belimo спомага за енергийната ефективност в сградите, без да нарушава комфорта на обитателите им.

Още от ОВК