Събития

 • Стани част от световните мегатрендове, направи света различен – с глобалната кариерна програма на Danfoss

  Стани част от световните мегатрендове, направи света различен – с глобалната кариерна програма на Danfoss

  Danfoss е глобана компания, която почти 80 години обслужва нуждите на отоплителната индустрия и е пазарен лидер в технологиите за автоматично управление на отоплителни системи. По време на кариерното изложение „Стажове“, екипът на българското дружество Данфосс ЕООД, сегмент Отопление – част от датската група Danfoss, запозна студентите с редица атрактивни възможности за развитие, с които им предоставя сериозна възможност да „изстрелят в космоса“ бъдещата си кариера.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В края на изминалата седмица отбелязахме 24 май – един от най-светлите ни празници. И въпреки че работните дни бяха само четири, бизнесът „вреше и кипеше“ от любопитни новости. У нас VOSS търси 400 нови работници, а в съседна Сърбия MTU Aero Engines ще отвори нов завод. В Македония пък се проведе кариерен форум за млади инженери и техници. Още от новините в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Теси: „Ние инвестираме в хората и създаваме бъдещето днес! Включи се в нашите стажове или стани стипендиант”

  Теси: „Ние инвестираме в хората и създаваме бъдещето днес! Включи се в нашите стажове или стани стипендиант”

  „Теси е компания, която е въвела и спазва определени ценности, на което дължим и нашия успех. Търсим амбициозни, креативни и лоялни попълнения за нашия екип“, коментираха от водещия български и европейски производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди. Компанията взе участие в кариерния форум „Стажове“, който се проведе през април в ТУ-София, а какви тайни споделиха от компанията пред екипа на Инженер.bg ще ви разкажем точно сега.

 • Новите климатични камери Geniox на Systemair – модулни решения с висока ефективност, интергрируеми в BMS

  Новите климатични камери Geniox на Systemair – модулни решения с висока ефективност, интергрируеми в BMS

  На 24 април 2019 г., Системеър България, дъщерно дружество на международната компания Systemair, бе домакин на семинар, на който представи новите климатични камери Geniox. На събитието, организирано в София Тех Парк, присъстваха десетки професионалисти от бранша. Всеки от тях имаше възможността да получи подробна информация за техническите характеристики и спецификите в приложението на новата гама продукти. Eкипът на Инженер.bg отрази най-важните моменти от събитието.

 • „Стажове“ даде среща на 142 работодатели и стотици студенти в София, Пловдив и Сливен

  „Стажове“ даде среща на 142 работодатели и стотици студенти в София, Пловдив и Сливен

  На 16-ти и 17-ти април т.г. се проведе осмото издание на изложението за работодатели „Стажове“ в Технически университет – София, както и във филиала на университета в Пловдив и в колежа към ТУ-София в Сливен. Форумът, превърнал се в традиция, се организира от Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на университета и е най-мащабният в България. За поредна година Инженер.БГ бе основен медиен партньор на събитието и традиционен участник в него.

 • Ховал дебютира на Архитектурно-строителната седмица с решения за дома, индустрията и центрове за данни

  Ховал дебютира на Архитектурно-строителната седмица с решения за дома, индустрията и центрове за данни

  По време на Архитектурно-строителната седмица Ховал отбеляза своето първо участие на форума, като представи доказани решения за вентилация и отопление на жилищни сгради и индустриални площи, както и една от най-новите разработки в портфолиото си – контрол на температурата на въздуха за нуждите на центрове за данни. Специализираното изложение се проведе в Интер Експо Център през март 2019 г., а Ховал със своята презентация бе част и от съпътстващата програма на събитието.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Следващите дни инженерният бранш съсредоточава поглед към мащабните изложения MachTech & InnoTech и „Стажове“ 2019. Очакват ни любопитни събития и новини, но ето както се случи през изминалата седмица в бизнеса у нас и на Балканите: Мегатрон инвестира в нова база край Бургас, а някои от водещите фирми в бранша дават възможност за реализация на бъдещите специалисти. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Теси с участия на мащабни събития. Компанията ще приветства студентите и на „Стажове“ в София и в Пловдив

  Теси с участия на мащабни събития. Компанията ще приветства студентите и на „Стажове“ в София и в Пловдив

  Водещият български и европейски производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома Теси залага на активни маркетингови изяви през 2019 г. Само за няколко месеца компанията успя да остави своя „отпечатък” на няколко значими събития, сред които Български кариерен форум за българите, живеещи в чужбина, на световния търговски панаир във Франкфурт, а през следващата седмица ще вземе участие и на „Стажове“ 2019, информираха от българското дружество.

 • Данфосс, сегмент Отопление: Участваме на „Стажове“, защото вярваме, че младото поколение е много креативно

  Данфосс, сегмент Отопление: Участваме на „Стажове“, защото вярваме, че младото поколение е много креативно

  Тази година, по време на едно от най-мащабните кариерни изложения у нас, българските студенти ще имат възможността да се запознаят с част от екипа на европейския лидер в производството на интелигентни отоплителни системи – Данфосс, сегмент Отопление. „На 16-ти април 2019 г. дъщерното дружество на Danfoss ще бъде част от изложението „Стажове” в Технически университет – София. Кариерният форум е от голямо значение за нас и развитието ни", информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Усетихте ли вече? Пролетта е тук! А с нея бизнесът у нас и на Балканите се активизира още повече. Не остава по-назад и академичният свят. Както ви информирахме през изминалата седмица Виваком и ЕндуроСат ще участват в проект за нано-спътници, а основателят на IPS е новият български предприемач на Endeavor. Пазарът на труда в България се развива успешно, а младите специалисти могат да се включат в редица конкурси. Още от акцентите в сферата на инвестициите, човешките ресурси и образованието може да научите от седмичния ни обзор.

Още от ОВК