Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

 • Белимо България ще представи иновативния Belimo Energy Valve™ по време на Архитектурно-строителната седмица

  Белимо България ще представи иновативния Belimo Energy Valve™ по време на Архитектурно-строителната седмица

  Енергийно ефективно, екологично и функционално строителство – към това се стремят всички специалисти от строителния бранш, независимо дали говорим за грубо строителство, довършителни работи или инсталации. А най-новите предложения, изпълняващи тази концепция, за поредна година ще ни предложи Архитектурно-строителната седмица. Международното изложение ще се проведе от 25 до 28 февруари, а един от участниците ще бъде и Белимо България – представител на Belimo Automation.

 • Информационните бюлетини на Инженер.bg: таргетирани и несравнимо по-функционални

  Информационните бюлетини на Инженер.bg: таргетирани и несравнимо по-функционални

  От години екипът ни информира за новостите от света на техниката, технологиите и техническите решения чрез своите информационни бюлетини. За нас времето и вниманието на нашите читатели е изключително ценно. Затова решихме да стартираме новата 2020 година с много по-прецизно таргетирани, тематично разделени и несравнимо по-функционални бюлетини отпреди. За нас е удоволствие да обявим, че големият Информационен бюлетин на Инженер.bg се разделя на два специализирани ежемесечни бюлетина – за индустрията и за архитектурата и строителството!

 • Данфосс получи приз за „Експортьор на годината“ в сектор „Производство на машини и оборудване“

  Данфосс получи приз за „Експортьор на годината“ в сектор „Производство на машини и оборудване“

  В края на миналата година, за седми пореден път exporter.bg връчи своите награди „Експортьор на годината“. Отличията бяха присъдени на успелите в експортния бизнес през 2018 г., а отличникът в категория „Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение“ бе Данфосс ЕООД, част от структурата на международния производител Danfoss. „Гордеем се с приза и благодарим на организаторите, че оцениха усърдната ни работа“, заявиха пред Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.

 • Иновативни енергийни решения на Samsung са носители на престижните награди „Energy Winner of the Year“

  Иновативни енергийни решения на Samsung са носители на престижните награди „Energy Winner of the Year“

  Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) е дружество, част от структурата на международния концерн Samsung Electronics, специализирано в областта на климатичната техника. Сред системите, които компанията представя на българския пазар, е гама иновативни енергийни решения, отличени с наградите „Energy Winner of the Year“. Сред тях е климатикът с 4-посочна касета и Wind-Free™ технология, който е носител на най-голямата награда „Grand Energy Prize“.

 • Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  В началото на 2020 г. Belimo произведе и достави своя 100-милионен изпълнителен механизъм и с това изкачи ново, изключително значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие. Швейцарският производител на регулиращо оборудване в ОВК сферата отбеляза тържествено този забележителен резултат, с който продължава да пише своята успешна история. Всеки един от продуктите на Belimo спомага за енергийната ефективност в сградите, без да нарушава комфорта на обитателите им.

 • Либхер-Хаусгерете Марица подкрепя спортния дух на бизнеса у нас. Станете част от „отбора на специалистите“

  Либхер-Хаусгерете Марица подкрепя спортния дух на бизнеса у нас. Станете част от „отбора на специалистите“

  От 2017 г. насам, в рамките на един неделен октомврийски ден, територията около завода на Либхер-Хаусгерете Марица в гр. Пловдив посреща стотици привърженици на бягането. Ако сте почитател на този тип спортни състезания, то със сигурност сте чували за Liebherr Business Run. Затова да бъдеш част от събитие, което едновременно обединява много хора и подкрепя социални каузи, разказаха пред Инженер.bg от българското дружество Либхер-Хаусгерете Марица, част от световния концерн Liebherr.

 • Заедно с ПГХТ в Горна Оряховица ще вдъхновяваме младите хора за кариера в хранително-вкусовия бранш

  Заедно с ПГХТ в Горна Оряховица ще вдъхновяваме младите хора за кариера в хранително-вкусовия бранш

  С настъпването на новата 2020 г., смело продължаваме нашите инициативи, свързани с мисията ни да информираме правдиво и своевременно техническата общност, както и да развиваме партньорствата си с техническите гимназии и университети в страната. Щастливи сме да приветстваме в Академична борса още една утвърдена професионална гимназия с богата история и традиции, а именно Професионална гимназия по хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Горна Оряховица.

 • BHTC България: „Приветстваме млади хора с нестихващ устрем към постигане на високи цели“

  BHTC България: „Приветстваме млади хора с нестихващ устрем към постигане на високи цели“

  BHTC България е част от водещия международен производител на климатични системи и термоуправления за автомобилната промишленост Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). „Реализираме иновативни и надеждни решения, които гарантират комфорта на пътниците в автомобила, като вярваме, че с помощта на оригиналния поглед и креативните идеи на младите инженери ще продължим устойчивата ни линия на развитие, която следваме неотлъчно“, споделиха пред Инженер.bg от BHTC България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новини в сферата на бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. АУБ и ТУ-Варна проведоха Ден на отворените врати, ПГ „Велизар Пеев“ – Своге взе участие в БУЛПЕК, а фирма Панхим откри нов цех за екструдиране на листове. За тези и още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“ или на www.борса.bg.

 • Да съчетаеш работата и образованието е възможно, ако си част от екипа на Либхер-Транспортейшън Системс Марица

  Да съчетаеш работата и образованието е възможно, ако си част от екипа на Либхер-Транспортейшън Системс Марица

  По време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“ участие взе и Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Компанията посрещна студентите на своя щанд в пловдивския филиал на Технически университет – София. „Радваме се, че успяхме да видим толкова много амбициозни млади хора по време на форума. Всички те имат огромен потенциал за сериозен принос в развитието на инженерната дейност у нас“, разказаха пред Инженер.bg от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

Още от ОВК