Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

 • ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе се присъедини с микросайт към Академична борса

  ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе се присъедини с микросайт към Академична борса

  Скъпи колеги, приятели и читатели на Инженер.bg,
  Щастливи сме да приветстваме с „Добре дошли в семейството на Инженер.БГ!“ първото училище в Академична борса, което обучава ученици от областта на архитектурата и строителството, а именно Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе. Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че професионалната гимназия по транспорт в гр. Бургас се присъедини към Академична борса с микросайт? А научихте ли, че можете да вземете бонус от ITEAM Bulgaria, ако им препоръчате хардуерен инженер? За тези и други новини ви информирахме миналата седмица. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още новости можете да прочетете на www.борса.bg.

 • Бер-Хелла Термоконтрол спечели първа награда в националния конкурс „Най-зелените компании на България“ 2019

  Бер-Хелла Термоконтрол спечели първа награда в националния конкурс „Най-зелените компании на България“ 2019

  На 7 юни 2019 г. се проведе националният конкурс „Най-зелените компании на България“, на който Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) спечели първо място. „Зелен Оскар“ бе връчен на българското дружество във връзка с разширението на производствената му база в Икономическа зона София – Божурище. „Чрез разширената база ще увеличим капацитета си на производството, без да правим компромис със здравето на колегите ни и това на природата като цяло“, заявиха пред Инженер.bg от BHTC България.

 • Стани част от световните мегатрендове, направи света различен – с глобалната кариерна програма на Danfoss

  Стани част от световните мегатрендове, направи света различен – с глобалната кариерна програма на Danfoss

  Danfoss е глобана компания, която почти 80 години обслужва нуждите на отоплителната индустрия и е пазарен лидер в технологиите за автоматично управление на отоплителни системи. По време на кариерното изложение „Стажове“, екипът на българското дружество Данфосс ЕООД, сегмент Отопление – част от датската група Danfoss, запозна студентите с редица атрактивни възможности за развитие, с които им предоставя сериозна възможност да „изстрелят в космоса“ бъдещата си кариера.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В края на изминалата седмица отбелязахме 24 май – един от най-светлите ни празници. И въпреки че работните дни бяха само четири, бизнесът „вреше и кипеше“ от любопитни новости. У нас VOSS търси 400 нови работници, а в съседна Сърбия MTU Aero Engines ще отвори нов завод. В Македония пък се проведе кариерен форум за млади инженери и техници. Още от новините в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Теси: „Ние инвестираме в хората и създаваме бъдещето днес! Включи се в нашите стажове или стани стипендиант”

  Теси: „Ние инвестираме в хората и създаваме бъдещето днес! Включи се в нашите стажове или стани стипендиант”

  „Теси е компания, която е въвела и спазва определени ценности, на което дължим и нашия успех. Търсим амбициозни, креативни и лоялни попълнения за нашия екип“, коментираха от водещия български и европейски производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди. Компанията взе участие в кариерния форум „Стажове“, който се проведе през април в ТУ-София, а какви тайни споделиха от компанията пред екипа на Инженер.bg ще ви разкажем точно сега.

 • Новите климатични камери Geniox на Systemair – модулни решения с висока ефективност, интергрируеми в BMS

  Новите климатични камери Geniox на Systemair – модулни решения с висока ефективност, интергрируеми в BMS

  На 24 април 2019 г., Системеър България, дъщерно дружество на международната компания Systemair, бе домакин на семинар, на който представи новите климатични камери Geniox. На събитието, организирано в София Тех Парк, присъстваха десетки професионалисти от бранша. Всеки от тях имаше възможността да получи подробна информация за техническите характеристики и спецификите в приложението на новата гама продукти. Eкипът на Инженер.bg отрази най-важните моменти от събитието.

 • „Стажове“ даде среща на 142 работодатели и стотици студенти в София, Пловдив и Сливен

  „Стажове“ даде среща на 142 работодатели и стотици студенти в София, Пловдив и Сливен

  На 16-ти и 17-ти април т.г. се проведе осмото издание на изложението за работодатели „Стажове“ в Технически университет – София, както и във филиала на университета в Пловдив и в колежа към ТУ-София в Сливен. Форумът, превърнал се в традиция, се организира от Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на университета и е най-мащабният в България. За поредна година Инженер.БГ бе основен медиен партньор на събитието и традиционен участник в него.

 • Ховал дебютира на Архитектурно-строителната седмица с решения за дома, индустрията и центрове за данни

  Ховал дебютира на Архитектурно-строителната седмица с решения за дома, индустрията и центрове за данни

  По време на Архитектурно-строителната седмица Ховал отбеляза своето първо участие на форума, като представи доказани решения за вентилация и отопление на жилищни сгради и индустриални площи, както и една от най-новите разработки в портфолиото си – контрол на температурата на въздуха за нуждите на центрове за данни. Специализираното изложение се проведе в Интер Експо Център през март 2019 г., а Ховал със своята презентация бе част и от съпътстващата програма на събитието.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Следващите дни инженерният бранш съсредоточава поглед към мащабните изложения MachTech & InnoTech и „Стажове“ 2019. Очакват ни любопитни събития и новини, но ето както се случи през изминалата седмица в бизнеса у нас и на Балканите: Мегатрон инвестира в нова база край Бургас, а някои от водещите фирми в бранша дават възможност за реализация на бъдещите специалисти. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

Още от ОВК