Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Утвърдени международни компании отварят свои производства на Балканите, а редица български дружества разкриват нови офиси и затвърждават присъствието си на пазара. Бизнесът продължава да полага усилия и да участва все по-активно в образованието на бъдещите специалисти и тяхната професионална реализация. С тези и още положителни новини ви запознахме през изминалата седмица. Още от най-важното в сферата на индустрията, човешките ресурси и образованието можете да намерите на www.борса.bg.

 • Данфосс събра клиенти и партньори на партньорска среща в Боровец, посветена на новите продукти и решения на компанията

  Данфосс събра клиенти и партньори на партньорска среща в Боровец, посветена на новите продукти и решения на компанията

  Данфосс България, сегмент Отопление, бе домакин на партньорска среща, провела се на 11 и 12 октомври в к.к. „Боровец“, която събра над 80 специалисти от цялата страна. Участие в срещата взеха и гост-лектори от Украйна, Хърватия и Сърбия. Презентациите се провеждаха в две зали, а гостите имаха възможност да изберат дали да присъстват в зала „Данфосс“, или зала „DEVI“, в зависимост от своите конкретни професионални интереси. Целта бе запознаване с най-новите продукти и решения.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за бизнес новините у нас и на Балканите, свързани с инвестиции, изграждане на нови предприятия, спечелени отличия и сключени договори за сътрудничество. Информирахме ви и за новостите в академичния свят. Повече за акцентите в областта на бизнеса, академичния свят и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новостите в академичния свят и бизнеса у нас и на Балканите. Част от тях включват изграждането на нови предприятия и разнообразни възможности за обучение и реализация на студентите във водещи компании в България. Повече актуални новини за индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Време е да ви оставим с новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Бер-Хелла Термоконтрол разширява базата си в Божурище и увеличава производствения си капацитет с 80%

  Бер-Хелла Термоконтрол разширява базата си в Божурище и увеличава производствения си капацитет с 80%

  Бер-Хелла Термоконтрол започна мащабно разширение на завода си в Индустриална зона София-Божурище, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, част от структурата на немския производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Стъпката е част от дългосрочната стратегия за развитие на компанията у нас, като в резултат на инвестицията производственият капацитет на Бер-Хелла Термоконтрол е планирано да се увеличи с 80%.

 • Дискусия за дигитализацията в строителния сектор събра експерти и студенти в УАСГ на 31 май 2018 г.

  Дискусия за дигитализацията в строителния сектор събра експерти и студенти в УАСГ на 31 май 2018 г.

  На 31 май, точно в 19.30 ч. стартира дискусионната среща „Дигитализация в строителния сектор“ - „бутиково“ събитие, посветено на изключително актуалната тема за Индустрия 4.0 в контекста на строителните процеси. Повече от 80 студенти и специалисти от строителния бранш потърсиха отговор на въпроса какво предстои пред сектора, за да настигне останалите индустрии по степен на дигитализация, а акцент бе поставен върху подготовката на българските кадри.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за важни за индустриалния бранш събития в България и на Балканите. Част от тях са започването на шестгодишната инвестиционна програма на стойност 10 млн. евро на Биомашиностроене, както и срещата от инициативата „Лидерите, които строят“ на тема „Дигитализация в строителния сектор“ и много други. Тези и още новини за индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През последната седмица на март ви информирахме за нови стажантски програми и проекти в академичния свят, както и за инвестиции в изграждане и модернизация на редица предприятия. Част от инвеститорите са утвърдената българска леярна за центробежно леене Центромет АД, австрийската петролна и газова компания OMV, китайската минна група Zijin и мн. др. Още новини за развитието на бизнеса у нас, на Балканите и новостите от сферата на образованието можете да намерите на www.борса.bg.

 • Иновативни Wind-Free технологии и екологични решения за климатизация от Samsung на MCE 2018

  Иновативни Wind-Free технологии и екологични решения за климатизация от Samsung на MCE 2018

  През март в Милано, Италия, в рамките на едно от най-реномираните изложения в областта на отоплението, вентилацията, климатизацията и енергийната ефективност – Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2018, световно утвърденият концерн Samsung Electronics представи иновативни Wind-Free климатични технологии и решения. Те щадят околната среда и бяха презентирани за първи път по време на изложението, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на SEACE.

 • Best Engineering Week 2018: 120 млади инженери показаха креативност в решаването на казуси във водещи компании

  Best Engineering Week 2018: 120 млади инженери показаха креативност в решаването на казуси във водещи компании

  Осмото поредно издание на инженерното състезание Best Engineering Week 2018 (BEW), чийто инициатор и организатор е BEST Sofia, приключи. Тазгодишното събитие изправи пред реални бизнес казуси 120 студенти от технически специалности, а участие в него взеха 10 компании, 18 спонсори и партньори, сред които Liebherr, Melexis, Walltopia, Interoute, Volvo Trucks, Coca Cola HBC, IBM, Grammer, SBTech, LEM, Abalta и др. Тържественото награждаване на победителите се състоя на 22-ри март.

Още от ОВК