Събития

 • „Дни на кариерата“ за дванадесети пореден път в най-голямото техническо висше учебно заведение в България

  „Дни на кариерата“ за дванадесети пореден път в най-голямото техническо висше учебно заведение в България

  За поредна година Технически университет – София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ събраха под един покрив студенти и работодатели от водещи фирми от цялата страна. Традиционното изложение на компании – „Дни на кариерата“ бе открито днес и ще продължи на 18 октомври 2017 г. на територията на ТУ-София. Като редовен участник, Инженер.bg отново е в епицентъра на събитието като медиен партньор на утвърденото изложение и ще ви информира за всичко ново и интересно!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Отново е време за нашия традиционен седмичен обзор, с който ви информираме за най-важното и интересното в света на инвестициите и технологиите. Тази седмица университетите буквално ни заляха с новини и събития – кое от кое по-интригуващи. Предстоят юбилеи, обучения и състезания, които ще помогнат за развитието на младото поколение инженери. В същото време инвестициите в мащабни индустриални и инфраструктурни проекти на Балканите не спират. За повече подробности посетете ни www.борса.bg.

 • Интелигентни решения за създаване на микроклимат ще представят Oventrop и Samsung пред проектанти в Плевен и Русе

  Интелигентни решения за създаване на микроклимат ще представят Oventrop и Samsung пред проектанти в Плевен и Русе

  Семинар на тема „Интелигентни решения за създаване на микроклимат” ще запознае проектантите от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) с нови продукти и решения в областта. Събитието се организира за втора поредна година, а участие в него ще вземат експерти от утвърдените производители Samsung и Oventrop. „В нашата презентация ще акцентираме върху решенията за хидравличен баланс и подово отопление", съобщиха от Oventrop.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди


  Преди броени дни официално настъпи астрономическата есен, а хладината вече осезаемо се опитва да нахлуе в ежедневието ни. Това обаче не е причина за тъга и мрачно настроение, защото отново е време за ежеседмичната рубрика на Борса.bg „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“, в която ще ви залеем с позитивна, интересна и полезна информация покрай събитията от страната и чужбина. Не я пропускайте!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Отново измина цяла седмица, пълна с новини за инвестиции, откриване на заводи и иновативни производства. Борса.bg проследи за вас най-интересните технологични новости, бизнес решения и не на последно място промените в HR-света. С поглед към скоро настъпващата есен, Инженер.bg ще ви представи резултатите от проведената от нас анкета, насочена към очакванията и желанията на активно търсещите работа. Инженерният свят не спира да ни изненадва! А сега се запознайте с най-интересните факти от традиционния ни обзор.

 • Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  През 2013 г. на българския пазар стъпва немския производител на електроника за климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Две години по-късно българското дружество Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД разкрива производствено предприятие в Индустриална зона София-Божурище, а днес компанията планира разширение на базата си. „До 2020 г. общите инвестиции на компанията в България ще достигнат 150 млн. лв.”, съобщи г-н Ниланд, генерален мениджър.

 • Интуитивният свързан термостат на Legrand Smarther удостоен с награда за продуктов дизайн iF Design Award 2017

  Интуитивният свързан термостат на Legrand Smarther удостоен с награда за продуктов дизайн iF Design Award 2017

  И тази година отдадената работа на екипа от дизайнери и инженери на глобалния лидер в електрическите и сградните инфраструктури Legrand осигури на групата престижно международно отличие. „Със своя интуитивен термостат Smarther, пуснат на пазара под марката BTicino, компанията стана носител на наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2017, в категория „Сградни технологии“, съобщиха за Инженер.bg от Легранд България. Въведена през 1954 г., наградата се връчва ежегодно от iF International Forum Design.

 • BHTC България получи две първи отличия в конкурса b2b Media Awards

  BHTC България получи две първи отличия в конкурса b2b Media Awards

  Фирма BHTC България бе отличена с две награди в конкурса b2b Media Awards, съобщиха за Инженер.bg специалистите в областта на електрониката за автомобилния сектор. Българското дружество спечели първото място в категориите „Иновативна кампания за работодателска марка“ и „Инвеститор с визия“. Статуетки в общо 20 категории бяха връчени на специална церемония в столичния НДК в началото на юли. „Журито отличи най-иновативните компании и предприемачи, най-креативните офиси, както и социално отговорни фирми с новаторско мислене“, коментираха от компанията.

 • Данфос България отпразнува своя 20-годишен юбилей в компанията на приятели, партньори и колеги в столицата

  Данфос България отпразнува своя 20-годишен юбилей в компанията на приятели, партньори и колеги в столицата

  На 28 юни 2017 г. Данфос ЕООД, дъщерно дружество на световно признатия лидер в областта на отоплителната и хладилна техника Danfoss, тържествено отпразнува двадесетгодишнината от присъствието си на българския пазар. Мащабното събитие се проведе в Резиденция Тера в столичния квартал „Младост“ 1 и бе уважено от множество партньори, приятели и сътрудници на компанията. Специални гости на проявата бяха представители на мениджмънта на Danfoss Group.

 • Акватерм: Kampmann получи признание за своите изделия с наградата PlusX Award за 2017 г.

  Акватерм: Kampmann получи признание за своите изделия с наградата PlusX Award за 2017 г.

  Два продукта на утвърдения производител на отоплителна и климатична техника Kampann бяха отличени със знака за качество „Най-добър продукт” за 2017 г. Това са рекуперативната охладителна система Ka2O за вентилационни инсталации и подовите вентилаторни конвектори Katherm QK nano. Наградата Plus X Award е най-голямото международно признание за иновации в областта на технологиите, спорта и жизнения стандарт. Този знак за качество се присъжда в седем категории.

Още от ОВК