Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди


  Преди броени дни официално настъпи астрономическата есен, а хладината вече осезаемо се опитва да нахлуе в ежедневието ни. Това обаче не е причина за тъга и мрачно настроение, защото отново е време за ежеседмичната рубрика на Борса.bg „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“, в която ще ви залеем с позитивна, интересна и полезна информация покрай събитията от страната и чужбина. Не я пропускайте!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Отново измина цяла седмица, пълна с новини за инвестиции, откриване на заводи и иновативни производства. Борса.bg проследи за вас най-интересните технологични новости, бизнес решения и не на последно място промените в HR-света. С поглед към скоро настъпващата есен, Инженер.bg ще ви представи резултатите от проведената от нас анкета, насочена към очакванията и желанията на активно търсещите работа. Инженерният свят не спира да ни изненадва! А сега се запознайте с най-интересните факти от традиционния ни обзор.

 • Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  През 2013 г. на българския пазар стъпва немския производител на електроника за климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Две години по-късно българското дружество Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД разкрива производствено предприятие в Индустриална зона София-Божурище, а днес компанията планира разширение на базата си. „До 2020 г. общите инвестиции на компанията в България ще достигнат 150 млн. лв.”, съобщи г-н Ниланд, генерален мениджър.

 • Интуитивният свързан термостат на Legrand Smarther удостоен с награда за продуктов дизайн iF Design Award 2017

  Интуитивният свързан термостат на Legrand Smarther удостоен с награда за продуктов дизайн iF Design Award 2017

  И тази година отдадената работа на екипа от дизайнери и инженери на глобалния лидер в електрическите и сградните инфраструктури Legrand осигури на групата престижно международно отличие. „Със своя интуитивен термостат Smarther, пуснат на пазара под марката BTicino, компанията стана носител на наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2017, в категория „Сградни технологии“, съобщиха за Инженер.bg от Легранд България. Въведена през 1954 г., наградата се връчва ежегодно от iF International Forum Design.

 • BHTC България получи две първи отличия в конкурса b2b Media Awards

  BHTC България получи две първи отличия в конкурса b2b Media Awards

  Фирма BHTC България бе отличена с две награди в конкурса b2b Media Awards, съобщиха за Инженер.bg специалистите в областта на електрониката за автомобилния сектор. Българското дружество спечели първото място в категориите „Иновативна кампания за работодателска марка“ и „Инвеститор с визия“. Статуетки в общо 20 категории бяха връчени на специална церемония в столичния НДК в началото на юли. „Журито отличи най-иновативните компании и предприемачи, най-креативните офиси, както и социално отговорни фирми с новаторско мислене“, коментираха от компанията.

 • Данфос България отпразнува своя 20-годишен юбилей в компанията на приятели, партньори и колеги в столицата

  Данфос България отпразнува своя 20-годишен юбилей в компанията на приятели, партньори и колеги в столицата

  На 28 юни 2017 г. Данфос ЕООД, дъщерно дружество на световно признатия лидер в областта на отоплителната и хладилна техника Danfoss, тържествено отпразнува двадесетгодишнината от присъствието си на българския пазар. Мащабното събитие се проведе в Резиденция Тера в столичния квартал „Младост“ 1 и бе уважено от множество партньори, приятели и сътрудници на компанията. Специални гости на проявата бяха представители на мениджмънта на Danfoss Group.

 • Акватерм: Kampmann получи признание за своите изделия с наградата PlusX Award за 2017 г.

  Акватерм: Kampmann получи признание за своите изделия с наградата PlusX Award за 2017 г.

  Два продукта на утвърдения производител на отоплителна и климатична техника Kampann бяха отличени със знака за качество „Най-добър продукт” за 2017 г. Това са рекуперативната охладителна система Ka2O за вентилационни инсталации и подовите вентилаторни конвектори Katherm QK nano. Наградата Plus X Award е най-голямото международно признание за иновации в областта на технологиите, спорта и жизнения стандарт. Този знак за качество се присъжда в седем категории.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Лятото е вече в разгара си, но за тези от вас, които не искат да губят време, предлагаме нова порция стажантски програми, както и любопитни новини от HR света. Щастливи сме да съобщим за новото сътрудничество между Инженер.bg и ТУ - Габрово! МОН пък ще модернизира цели 101 професионални гимназии! Бизнесът също не спи и все повече заводи и производства отварят врати на Балканите. Ако искате да научите повече подробности, посетете ни на www.борса.bg. А сега е време за седмичния ни обзор в 60 секунди.

 • Седмата конференция за хладилни системи в Охрид обсъди дългосрочното използване на естествени хладилни агенти

  Седмата конференция за хладилни системи в Охрид обсъди дългосрочното използване на естествени хладилни агенти

  От 11 до 13 май т.г. в Охрид се проведе седмата конференция на Международния институт по хладилна техника за хладилни системи, използващи амоняк и въглероден диоксид. На конференцията присъстваха над 150 участници от цял свят – Европа, Азия, САЩ, Австралия и др. Лекции представиха едни от най-добрите ескперти в областта на хладилното оборудване от академичните среди и бизнеса, информира инж. Светослав Влашки, специалист по хладилни и термопомпени системи.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В традиционния ни седмичен обзор отново ще ви поднесем най-важното от изминалата седмица. Индустрията у нас и на Балканите неспирно се развива и изобилства от новини и събития. Науката също не остава на заден план – най-мощният лазер в света заработи с българско участие! Кампаниите за развитие на човешките ресурси предлагат все повече възможности на младите специалисти особено през летните месеци. А през следващите 60 секунди се потопете в света на инвестициите и човешките ресурси.

Още от ОВК