Събития

 • Либхер-Хаусгерете Марица на Дни на кариерата – за стажантските и стипендиантските програми на компанията

  Либхер-Хаусгерете Марица на Дни на кариерата – за стажантските и стипендиантските програми на компанията

  И тази година форумът Дни на кариерата се превърна в трибуна за множество водещи български и международни компании, на която те ясно дадоха гласност на кариерните възможности за развитие, които предлагат на младите специалисти у нас. Събитието традиционно бе организирано от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София. Сред фирмите-участници за поредна година бе един от най-големите производители у нас – Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД.

 • Семинар, посветен на най-новите модели термопомпи Atlantic, организира Булклима за проектанти, инсталатори и експерти

  Семинар, посветен на най-новите модели термопомпи Atlantic, организира Булклима за проектанти, инсталатори и експерти

  На 25 и 26 октомври 2017 г., българската компания Булклима, утвърдена в сферата на ОВК решенията, проведе два идентични семинара на тема „Термопомпи Atlantic въздух-вода и хибридни решения. Нова гама термопомпи Alfea AI с меню на български език и смарт контрол“. Събитията бяха организирани във връзка с новото партньорство между българското дружество и френския производител на решения за климатизация Atlantic, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Интер Експо Център – София ще бъде домакин на най-голямото B2B събитие в хранително-вкусовия и хорека сектор

  Интер Експо Център – София ще бъде домакин на най-голямото B2B събитие в хранително-вкусовия и хорека сектор

  Най-голямото B2B събитие в хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София. По време на международния форум в шестте зали на изложбения център паралелно ще се състоят изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре. „Освен хранителни изделия и напитки, посетителите ще видят и богато разнообразие от машини и оборудване, които се прилагат в модерните производствени процеси на всяка успешна компания“, съобщиха за Инженер.bg организаторите.

 • „Дни на кариерата“ за дванадесети пореден път в най-голямото техническо висше учебно заведение в България

  „Дни на кариерата“ за дванадесети пореден път в най-голямото техническо висше учебно заведение в България

  За поредна година Технически университет – София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ събраха под един покрив студенти и работодатели от водещи фирми от цялата страна. Традиционното изложение на компании – „Дни на кариерата“ бе открито днес и ще продължи на 18 октомври 2017 г. на територията на ТУ-София. Като редовен участник, Инженер.bg отново е в епицентъра на събитието като медиен партньор на утвърденото изложение и ще ви информира за всичко ново и интересно!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Отново е време за нашия традиционен седмичен обзор, с който ви информираме за най-важното и интересното в света на инвестициите и технологиите. Тази седмица университетите буквално ни заляха с новини и събития – кое от кое по-интригуващи. Предстоят юбилеи, обучения и състезания, които ще помогнат за развитието на младото поколение инженери. В същото време инвестициите в мащабни индустриални и инфраструктурни проекти на Балканите не спират. За повече подробности посетете ни www.борса.bg.

 • Интелигентни решения за създаване на микроклимат ще представят Oventrop и Samsung пред проектанти в Плевен и Русе

  Интелигентни решения за създаване на микроклимат ще представят Oventrop и Samsung пред проектанти в Плевен и Русе

  Семинар на тема „Интелигентни решения за създаване на микроклимат” ще запознае проектантите от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) с нови продукти и решения в областта. Събитието се организира за втора поредна година, а участие в него ще вземат експерти от утвърдените производители Samsung и Oventrop. „В нашата презентация ще акцентираме върху решенията за хидравличен баланс и подово отопление", съобщиха от Oventrop.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди


  Преди броени дни официално настъпи астрономическата есен, а хладината вече осезаемо се опитва да нахлуе в ежедневието ни. Това обаче не е причина за тъга и мрачно настроение, защото отново е време за ежеседмичната рубрика на Борса.bg „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“, в която ще ви залеем с позитивна, интересна и полезна информация покрай събитията от страната и чужбина. Не я пропускайте!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Отново измина цяла седмица, пълна с новини за инвестиции, откриване на заводи и иновативни производства. Борса.bg проследи за вас най-интересните технологични новости, бизнес решения и не на последно място промените в HR-света. С поглед към скоро настъпващата есен, Инженер.bg ще ви представи резултатите от проведената от нас анкета, насочена към очакванията и желанията на активно търсещите работа. Инженерният свят не спира да ни изненадва! А сега се запознайте с най-интересните факти от традиционния ни обзор.

 • Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  Бер-Хелла Термоконтрол разширява производствената си база в Божурище и планира нови работни места

  През 2013 г. на българския пазар стъпва немския производител на електроника за климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Две години по-късно българското дружество Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД разкрива производствено предприятие в Индустриална зона София-Божурище, а днес компанията планира разширение на базата си. „До 2020 г. общите инвестиции на компанията в България ще достигнат 150 млн. лв.”, съобщи г-н Ниланд, генерален мениджър.

 • Интуитивният свързан термостат на Legrand Smarther удостоен с награда за продуктов дизайн iF Design Award 2017

  Интуитивният свързан термостат на Legrand Smarther удостоен с награда за продуктов дизайн iF Design Award 2017

  И тази година отдадената работа на екипа от дизайнери и инженери на глобалния лидер в електрическите и сградните инфраструктури Legrand осигури на групата престижно международно отличие. „Със своя интуитивен термостат Smarther, пуснат на пазара под марката BTicino, компанията стана носител на наградата за продуктов дизайн iF Design Award 2017, в категория „Сградни технологии“, съобщиха за Инженер.bg от Легранд България. Въведена през 1954 г., наградата се връчва ежегодно от iF International Forum Design.

Още от ОВК