Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Внедрявания

 • ТермоДизайнТотал: Сигурност и комфорт с термостатичните вентили 5231 на Caleffi в жилищен комплекс в Дубай

  ТермоДизайнТотал: Сигурност и комфорт с термостатичните вентили 5231 на Caleffi в жилищен комплекс в Дубай

  Кристални лагуни, великолепни плажове, просторни паркове и спираща дъха архитектура, това обещава комплексът Мохамед Бин Рашид Ал Мактум Сити в Дубай, Обединени арабски емирства. Неговите жители могат да се наслаждават на истинско спокойствие и уединение, и то на разстояние само няколко минути от центъра на града. В този комплекс луксът и комфортът са основна цел, а сред фирмите, погрижили се за постигането им, е италианската компания Caleffi.

 • Акватерм: Въздухообработваща централа на Kampmann възстановява 76% от топлината в детски център

  Акватерм: Въздухообработваща централа на Kampmann възстановява 76% от топлината в детски център

  Детският дневен център Adventureland в Нойенкирхен (Neuenkirchen), Германия, на благотворителната организация Каритас (Caritas), разполага с няколко просторни помещения, които предлагат възможност за игри и забавления на около 70 деца. За осигуряване на добър комфорт на децата и на грижещия се за тях персонал, върху покрива на сградата е инсталиран компактен вентилационен агрегат, модел Airblock KG, на утвърдения производител на отоплителна и климатична техника Kampmann.

 • Автоматични баланс вентили ASV на Danfoss възстановяват комфорта и пестят енергия в жилища в Милано

  Автоматични баланс вентили ASV на Danfoss възстановяват комфорта и пестят енергия в жилища в Милано

  Шумът от радиаторите при двутръбни отоплителни системи е често срещан проблем. С него се сблъскат и обитателите на пет 9-етажни жилищни сгради в гр. Милано, Италия. Решението идва в лицето на автоматичните баланс вентили ASV на производителя на топлофикационна автоматика Danfoss. С инсталирането на автоматичните баланс вентили се елиминира проблема с шума и се повишава енергийната ефективност на системата, като потреблението на енергия намалява с повече от 10% на година.

 • Електронни вентили EPIV на Belimo осигуряват енергийна ефективност в спортен център в Австрия

  Електронни вентили EPIV на Belimo осигуряват енергийна ефективност в спортен център в Австрия

  Спортният център Happyland в Клостернойбург (Klosterneuburg), Австрия, предлага широка гама от възможности за спорт и отмора. Той разполага със закрит и открит басейн, разнообразие от игрища и голяма СПА зона. През 2013 г. центърът претърпява основна реконструкция с цел разширяване и обновяване. По време на ремонтните дейности отоплителната и вентилационните системи са изцяло обновени със съвременни технически решения. От особена важност е внедряването на много добра технология за управление.

 • Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели на Schwank помагат на завод на BMW да намали енергийните си разходи

  Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели на Schwank помагат на завод на BMW да намали енергийните си разходи

  Заводът за обработка на стомана в Суиндън (Swindon), Англия, работи от началото на 50-те години на двадесети век. Той заема площ от 1 млн. кв. фута (около 93 000 кв.м.), а производственият процес в него е напълно автоматизиран. През 2000 г. заводът става собственост на немския автомобилен гигант BMW Group, които поставя като свой приоритет повишаване на енергийната му ефективност. Компанията решава да замени съществуващата отоплителна система с нова, по-ефективна.

 • ТермоДизайнТотал: Иновативни технологии на Thermocold пестят енергия в търговски обект в Сарагоса

  ТермоДизайнТотал: Иновативни технологии на Thermocold пестят енергия в търговски обект в Сарагоса

  Испанската компания Saltoki Group е водещ доставчик на решения в областите електроразпределение, отопление, вентилация, възобновяема енергия и др. Сред партньорите й е утвърденият италиански производител на отоплителната и климатична техника Thermocold. Благодарение на доброто сътрудничество между двете компании се ражда проекта Saltoki-Zaragoza, в рамките на който в обект на Saltoki са инсталирани три инверторни термопомпи I-RACH на Thermocold, разказаха за Инженер.bg от ТермоДизайнТотал.

 • Акватерм: Подови конвектори на Kampmann се грижат за ефективното отопление на новата централа на Swedbank

  Акватерм: Подови конвектори на Kampmann се грижат за ефективното отопление на новата централа на Swedbank

  С около 750 клона в Швеция и 250 клона в прибалтийските държави, Swedbank е една от най-големите банки в Северна Европа. През пролетта на 2014 г. банката премести своето централно управление в Сундбюбери, Швеция. Градът е разположен в непосредствена близост до Стокхолм. Перфектно място за престижен централен офис. Проектирането на сградата е възложено на датската компания 3XN, а за изграждане на отоплението е поканена немската компания Kampmann.

 • ASV вентили на Danfoss осигуряват добър хидравличен баланс и до 25% икономия на енергия в жилищна сграда

  ASV вентили на Danfoss осигуряват добър хидравличен баланс и до 25% икономия на енергия в жилищна сграда

  Всяка зима живущите в жилищна сграда със 180 апартамента, намираща се в Талин, Естония, са изправени пред един и същ проблем. През месец януари, когато зимата е най-люта и температурите навън са минусови, семействата, които живеят в най-отдалечените от абонатната станция апартаменти, не могат да се стоплят. От своя страна, живеещите в апартаментите, разположени в близост до абонатната станция, се налага да отварят прозорците, тъй като при тях е прекалено топло.

 • Булклима: Вентилаторни конвектори на Olimpia Splendid осигуряват стил и комфорт в Олтре Маре Ризорт

  Булклима: Вентилаторни конвектори на Olimpia Splendid осигуряват стил и комфорт в Олтре Маре Ризорт

  В сърцето на един от най-престижните и посещавани курорти на Италия - Лидо ди Йезоло, в непосредствена близост до пешеходни и велосипедни алеи, в парк, който покрива площ от 100 000 кв.м., е разположен комплексът Олтре Маре Резорт (Oltre Mare Resort). Той посреща гости целогодишно, като отоплението и охлаждането се осигуряват от термопомпа. В помещенията са монтирани вентилаторни конвектори от серията Bi2 на италианската компания Olimpia Splendid.

 • По-висока ефективност на работа в базата на Градски транспорт Варна с ново системно решение на Hoval

  По-висока ефективност на работа в базата на Градски транспорт Варна с ново системно решение на Hoval

  Ремонтно хале и топлинен комфорт – това е базово условие всяко едно производство да бъде наречено съвременно. Въпреки това, в много от случаите, използваните отоплителни системи не могат да осигурят добро и равномерно разпределено отопление, а в същото време са и енергийно неефективни. За да решат подобен проблем в своята производствено-техническата база, от Градски транспорт Варна решават да заменят съществуващата отоплителна система с изцяло ново ефективно системно решение на Hoval.

Още от ОВК