Внедрявания

 • Акватерм: Впечатляващият хотел Looken Inn в Линген залага на климатици и конвектори на Kampmann

  Акватерм: Впечатляващият хотел Looken Inn в Линген залага на климатици и конвектори на Kampmann

  Всеки хотел се стреми да предостави на своите гости възможно най-много удобства. Това обикновено включва отлично разположение, прекрасна гледка, изискан интериор, добър комфорт и т.н. За четиризвездния хотел Looken Inn, намиращ се в гр. Линген, Германия, доброто местоположение е едно от основните му предимства, което носи и неочаквани ползи. В града се намира централата на компанията Kampmann, която е изборът на Looken Inn за осигуряване на качествено отопление в хотела.

 • Изпълнителни механизми PR на Belimo доказват надеждността си в база на Kuhn Champignon

  Изпълнителни механизми PR на Belimo доказват надеждността си в база на Kuhn Champignon

  Новото поколение изпълнителни механизми от серия PR са сред най-новите попълнения в продуктовата гама на утвърдения производител на средства за автоматизация на ОВК системи Belimo, съобщиха за Инженер.bg от Белимо България. „Серията PR е разработена, така че да покрие в най-висока степен изискванията на ОВК индустрията. Преди да бъдат пуснати на пазара, механизмите бяха тествани в реални условия и успешно доказаха своите възможности", допълниха от българския офис.

 • Система Cofloor на Oventrop допълва модернизма в архитектурата на дома на изкуствата в Пекин

  Система Cofloor на Oventrop допълва модернизма в архитектурата на дома на изкуствата в Пекин

  Националният център за сценични изкуства в Пекин, Китай, е архитектурно бижу, което само по себе си е произведение на изкуството. Сградата представлява стъклен дворец с елипсовидна форма, издигащ се сред изкуствено езеро, и е блестящо творение на съвременния модернизъм. В нея се помещават опера, театър и концертна зала, в които за поддържането на приятна температура на въздуха е отговорна система за повърхностно отопление и охлаждане Cofloor, производство на Oventrop.

 • ТермоДизайнТотал: Котли на Ferroli спестяват хиляди лири на градската управа в Портсмут

  ТермоДизайнТотал: Котли на Ferroli спестяват хиляди лири на градската управа в Портсмут

  Отоплителната система в сградата на гражданския център към градския съвет в гр. Портсмут (Portsmouth), Англия, датира от началото на 70-те години на миналия век. Вследствие на това, трите инсталирани котела са в лошо състояние, а разходите за енергия са значителни. Решени да намалят енергийните разходи и да повишават ефективността на системата, местните власти избират да инсталират котли на водещия италиански производител Ferroli, разказаха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Завесата се вдига, зазвучава вечната музика на Моцарт, а за комфорта се грижат котли Hoval UltraGas 1440D

  Завесата се вдига, зазвучава вечната музика на Моцарт, а за комфорта се грижат котли Hoval UltraGas 1440D

  Представете си, че вървите бавно по плътен червен килим. Преминавайки покрай мраморни бюстове и позлатени колони, стигате до удобно кресло, в което се отпускате бавно. Завесата се вдига и до вас достигат звуците на операта „Така правят всички” от Моцарт. Намирате се не къде да е, а в Националния театър на Прага. Можете с удоволствие да се насладите на представлението в приятно топлата зала, за отоплението на която се грижат два котела модел Hoval UltraGas 1440D, разказаха от Ховал България.

 • Системеър България достави джет вентилатори от серия AJ за тунел Ечемишка

  Системеър България достави джет вентилатори от серия AJ за тунел Ечемишка

  През месец юни тази година завърши започнатият още през 2016 г. основен ремонт на тунел „Ечемишка“, намиращ се на автомагистрала „Хемус“. Днес той е изцяло реновиран, включително отводнителната и вентилационната система, електрическата инсталация, монтирано е ново осветление, инсталирани са системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и др. Участие в проекта с доставка на вентилационно оборудване взе и българският офис на лидера в производството на вентилационно оборудване – шведската компания Systemair.

 • Акватерм: Вентилаторни конвектори на Kampmann отопляват и охлаждат новата сграда на SIDI Sport

  Акватерм: Вентилаторни конвектори на Kampmann отопляват и охлаждат новата сграда на SIDI Sport

  SIDI Sport е международно признат доставчик на висококачествени спортни обувки, облекла и аксесоари. Изградената наскоро нова база на фирмата, съчетаваща производствена и административна част, се намира в град Мазер, Италия, и впечатлява със своята архитектура. Наред с това, от компанията са заложили и на добрия комфорт. Той е осигурен от подови конвектори на Kampmann, модел Katherm HK, разказаха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която предлага изделията и цялостните решения на Kampmann у нас.

 • Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели premierSchwank пестят енергия в американски автосервизи

  Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели premierSchwank пестят енергия в американски автосервизи

  Автосервизите на американската корпорация Christian Brothers Automotive разполагат средно с 9 сервизни бокса, в които непрекъснато се ремонтират автомобили. За отопление на боксовете първоначално са използвани топловъздушни агрегати. За да подобрят комфорта и да повишат ефективността на отоплителната инсталация, от компанията решават да заменят топловъздушните апарати с инфрачервени тръбни нагреватели на водещия производител в областта, немската компания Schwank.

 • Акватерм: Въздушни завеси на Kampmann пестят енергия и осигуряват комфорт в търговски център

  Акватерм: Въздушни завеси на Kampmann пестят енергия и осигуряват комфорт в търговски център

  Търговският център Factory Outlet Center в Охтруп (Ochtrup), Германия, е много повече от място за пазаруване. Той предлага на посетителите възможност да се насладят на една различна атмосфера в градска среда. Магазините образуват живописна открита алея, а търговците приветстват своите клиенти с широко отворени врати, което не оказва отрицателно влияние върху микроклимата в магазините. Това е постигнато благодарение на въздушните завеси на водещия производител Kampmann.

 • Отоплителна система на Viessmann гарантира екологосъобразно потребление на енергия в зеления комплекс Evergreen

  Отоплителна система на Viessmann гарантира екологосъобразно потребление на енергия в зеления комплекс Evergreen

  Един от референтните обекти на немската компания Viessmann – възстановяване на производствена зона за тухли в Торонто, включва внедряването на високоефективна отоплителна система и на термосоларна инсталация. При реставриране на старите сгради се обръща специално внимание на технологиите за отопление, които трябва да отговарят на изискванията за опазване на околната среда. В търсене на най-подходящата система за комплекса, изпълнителите се спират на доказаните решения на Viessmann.

Още от ОВК