Внедрявания

 • Вентилите Belimo Energy Valve успяват да намалят с 15% разходите за електроенергия в централата на Land O 'Lakes

  Вентилите Belimo Energy Valve успяват да намалят с 15% разходите за електроенергия в централата на Land O 'Lakes

  Основана през 1921 г., Land O 'Lakes е една от най-големите земеделски кооперации в САЩ, която развива дейността си по целия свят. Тя обединява 3200 директни производители и 1000 кооператива. Един от основните приоритети на Land O 'Lakes от самото ѝ създаване е опазването на околната среда. В развитието на своята дейност, кооперацията се стреми да прилага модерни технологии, които да допринасят за подобряване на устойчивостта и съхраняването на природните ресурси.

 • Стопански постройки се превръщат в комфортни и енергийно ефективни жилищни сгради с ВЕИ продукти на Viessmann

  Стопански постройки се превръщат в комфортни и енергийно ефективни жилищни сгради с ВЕИ продукти на Viessmann

  Двама ентусиасти, Питър и Лиз Джоунс, решават да превърнат две стари и неприветливи стопански постройки, намиращи се в Лестършър (Leicestershire), Англия, в удобни и уютни жилищни сгради. Желанието им е да ги отдават под наем, както и евентуално те да станат техен дом, в който да прекарат спокойно старините си. Трудностите, пред които се изправят при осъществяването на тази идея, произтичат от факта, че по сградите от момента на тяхното построяване преди повече от 125 години не е правено нищо.

 • Решения на Kampmann допринасят за спокойствието и комфорта на гостите на луксозния спа хотел Lido Palace

  Решения на Kampmann допринасят за спокойствието и комфорта на гостите на луксозния спа хотел Lido Palace

  Луксозният спа хотел Lido Palace се е утвърдил като един от най-добрите хотели в световен мащаб. Той е разположен на брега на езерото Гарда, в курортния град Рива дел Гарда, Северна Италия. Сградата, в която се помещава, датира от 19 век и нейният изискан интериор допринася съществено за усещането за лукс и комфорт. Освен с интериор, хотелът впечатлява и с приложените технически решения, подчинени на идеята за създаване на оптимален комфорт. Сред тях са и решения на Kampmann.

 • Булклима: Конвектори на Olimpia Splendid допринасят за постигнатия клас А на енергийна ефективност в жилищен комплекс

  Булклима: Конвектори на Olimpia Splendid допринасят за постигнатия клас А на енергийна ефективност в жилищен комплекс

  Ca’ del Parco Residence е жилищен комплекс от затворен тип, разположен в близост до Тревизо в Италия. При проектирането му специално внимание е обърнато както на архитектурата на сградите, така и на ландшафта. Всяка постройка е с изглед към обширни зелени площи. Друга характерна особеност на комплекса е, че в процеса на проектиране и изграждане на всяка от сградите са избрани и внедрени технически решения, осигуряващи икономия на енергия.

 • ТермоДизайнТотал: Редуциращи вентили на Caleffi гарантират добро водоснабдяване в петзвездния хотел Swissôtel The Stamford

  ТермоДизайнТотал: Редуциращи вентили на Caleffi гарантират добро водоснабдяване в петзвездния хотел Swissôtel The Stamford

  Swissôtel The Stamford е луксозен петзвезден бизнес хотел в Сингапур. Като един от най-високите хотели в Югоизточна Азия, той може да предложи на своите гости общо 1261 стаи и апартаменти за настаняване, всички те със самостоятелна тераса, от която се разкрива спираща дъха гледка към заобикалящата градска среда и към близките острови. Едно от нещата, които прави хотела предпочитан, е вниманието към гостите и стремежът да им бъде предложено едно запомнящо се изживяване.

 • Термостатични вентили на Danfoss съдействат за постигане на до 90% икономия на енергия в жилищна сграда в Бруклин

  Термостатични вентили на Danfoss съдействат за постигане на до 90% икономия на енергия в жилищна сграда в Бруклин

  Knickerbocker Commons е шестетажна жилищна сграда в бруклинския квартал Бушуик (Bushwick), Ню Йорк, САЩ. Сградата е съвместен проект на Департамента за жилищно строителство и развитие (Department of Housing Preservation and Development) на Ню Йорк и организацията с нестопанска цел Ridgewood Bushwick Senior Citizens Council (RBSCC). Идеята е Knickerbocker Commons да осигури жилища за семейства, отговарящи на определени критерии, с много по-нисък наем от стандартния за района.

 • Регулиращи вентили на Oventrop осигуряват комфорт и висока ефективност в Международния конгресен център в Сидни

  Регулиращи вентили на Oventrop осигуряват комфорт и висока ефективност в Международния конгресен център в Сидни

  С площ от 7 692 000 km² и многобройни природни забележителности, държавата, заемаща цял континент – Австралия, е популярна туристическа дестинация. Тя целогодишно привлича милиони туристи от всяко кътче на земното кълбо. Впечатляващата архитектура на Международния конгресен център (International Congress Centre (ICC)) в гр. Сидни също е „магнит“ за гостите на града. Строежът на сградата започва през 2014 г., след разрушаването на старата постройка.

 • ТиД Инженеринг с множество успешно реализирани проекти по части „Автоматизация“ и „Електро“ в ТЕЦ Варна

  ТиД Инженеринг с множество успешно реализирани проекти по части „Автоматизация“ и „Електро“ в ТЕЦ Варна

  Утвърдената българска инженерингова и производствена компания ТиД Инженеринг от много години развива успешно своята дейност, свързана с изграждане на индустриални мрежи от програмируеми контролери и средства за автоматизация, както и на системи за телеуправление и телесигнализция в енергетиката и индустрията. За този период фирмата е спечелила доверието на множество големи български предприятия, в които е реализирала успешно не един и два проекта. Сред тях е и ТЕЦ Варна.

 • Системно решение на Hoval гарантира оптимален топлинен комфорт в производствената сграда на PalemonTech

  Системно решение на Hoval гарантира оптимален топлинен комфорт в производствената сграда на PalemonTech

  Фирма PalemonTech е специализирана в производството на метални и мрежести палети. През март 2017 г. компанията официално откри своята производствена база в гр. Монтана, в която за отоплението, вентилацията и осигуряването на битова гореща вода отговаря техника на Hoval, съобщиха за Инженер.bg от Ховал България. Hoval осигурява системно решение, базирано на четири покривни апарата Hoval TopVent, кондензен котел Hoval UltraGas 400D и система за топла вода Hoval ModulPlus F21/I.

 • Ви Ей Си България: Оптимален топлинен комфорт за ВИП гостите на стадион Рутгърс с нагреватели sportSchwank

  Ви Ей Си България: Оптимален топлинен комфорт за ВИП гостите на стадион Рутгърс с нагреватели sportSchwank

  Стадионът Рутгърс (Rutgers) в Пискатауей (Piscataway), Ню Джърси, САЩ, част от кампуса Буш (Busch Campus) към университета Рутгърс, си е спечелил славата на един от най-ветровитите стадиони в Северна Америка. В подобни неблагоприятни климатични условия е трудно да се осигури подходящо отопление. От Рутгърс обаче намират подходящото решение – инфрачервени лъчисти нагреватели sportSchwank на утвърдения немски производител Schwank.

Още от ОВК