Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Акватерм: В дома на ретро автомобилите в Айслинген „живеят“ и децентрализирани системи за контрол на климата на Kampmann

  Акватерм: В дома на ретро автомобилите в Айслинген „живеят“ и децентрализирани системи за контрол на климата на Kampmann

  Някои добри идеи стават възможни само при подходящи предшестващи ги факти. Например – налице е любител на класическите автомобили и празно пространство в красива тухлена индустриална сграда. Какво следва от това? Отговорът е „Zweigwerk 11“, или „Място за обичащи коли“. Обектът е повече от вълнуващ, а как климатичното и вентилационното оборудване на Kampmann се намесват в него, за Инженер.bg разказаха от утвърдената инженерингова и търговска фирма Акватерм.

 • Аквастарт: Някогашната мелница Molino Stucky във Венеция днес е луксозен хотел Hilton с помощта на помпи Lowara

  Аквастарт: Някогашната мелница Molino Stucky във Венеция днес е луксозен хотел Hilton с помощта на помпи Lowara

  Сградата на една от най-големите мелници в Европа е построена на остров Джудека, Венеция, през далечната 1895 г., а днес е превърната в един от най-луксозните хотели от веригата Hilton. „Сърцето“ на отоплителната система след последната реставрация на сградата са циркулационните помпи Lowara, италиански бранд на Xylem. Потопяеми помпи на същия производител отговарят за отвеждането на дъждовните води“, коментираха пред Инженер.bg от българската компания Аквастарт.

 • „Острието на Варшава“ се климатизира екологично и ефективно с термопомпа вода-вода DVM S Water на Samsung

  „Острието на Варшава“ се климатизира екологично и ефективно с термопомпа вода-вода DVM S Water на Samsung

  През 2016 г. врати отваря втората по височина сграда във Варшава, а и в цяла Полша, която е носител и на престижното отличие за най-добър офис и бизнес проект по време на Международния панаир на имотите MIPIM в Кан, Франция. В допълнение, проектът е изпълнен съгласно стандартите за устойчивост BREEAM*, за което допринася внедрената система за централизирана климатизация DVM S Water, комбинирана с решение за контрол и оптимизация на VRF системи на Samsung.

 • Акватерм: Най-големият и красив унимаг в Европа възкръсна, при това оборудван с климатични решения на Kampmann

  Акватерм: Най-големият и красив унимаг в Европа възкръсна, при това оборудван с климатични решения на Kampmann

  Колко точно история може да събере сградата на един мол? Отговорът е „много“, когато говорим за днешния „LP12 Mall of Berlin“, разположен на знаковия Leipziger Platz (Лайпцигер Плац) в немската столица. Най-разкошният и най-голям универсален магазин в Европа – Warenhaus Wertheim, преминава през ужаса на Втората световна война, потъва в забвение по време на Студената война, за да възкръсне днес като модерен търговски център и неизменна част от берлинския градски пейзаж.

 • Преместете кухнята пред погледа на клиентите с вентилационните елементи на Ви Ей Си България

  Преместете кухнята пред погледа на клиентите с вентилационните елементи на Ви Ей Си България

  Усещате го нали – деликатния аромат на прясно месо, поръсено със зелени билки и току що хвърлено на скарата? Изкушаващо, но не и ако тази миризма се пропие в дрехите ни. В същото време ресторантьорската индустрия залага все повече на прясна, вкусна и здравословна храна. А готвенето… колкото по-близо е до клиента, толкова по-добре. Тази прозрачност и свежест в културата на хранене премести кухнята от задната част на заведенията в салона, пред погледа на гостите.

 • Оборудване на Oventrop е внедрено в сградата на някогашната Имперска пощенска служба в Берлин, Германия

  Оборудване на Oventrop е внедрено в сградата на някогашната Имперска пощенска служба в Берлин, Германия

  Красива, старинна, обявена за исторически паметник, сградата на някогашната Имперска пощенска служба на ул. „Oranienburger“ е важна част от центъра на Берлин. От 2012 г. постройката е собственост на производителя на медицински технологии Biotronik. „По време на модернизацията между 2016 и 2018 г. в старото пощенско здание е внедрена съвременна технология за отопление и производство на битова гореща вода на Oventrop“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на международния производител.

 • Да вечеряме на открито, дори и през хладните вечери? Разбира се! С газовите нагреватели Schwank от Ви Ей Си България

  Да вечеряме на открито, дори и през хладните вечери? Разбира се! С газовите нагреватели Schwank от Ви Ей Си България

  Сещате ли се за онези ресторанти и заведения с уютни градини, които са топли през пролетните и есенни вечери, а понякога, дори и през зимата? Е, днес ще си поговорим именно за тях! За целта се допитахме до специалистите от утвърдената компания Ви Ей Си България, специализирана в проектирането, внедряването и поддръжката на ОВК решения, която е и официален представител на производителя на газови инфрачервени нагреватели Schwank у нас. Ето какво разказаха те пред екипа на Инженер.bg.

 • Акватерм: Когато следващия път посетите църква в Италия, обърнете внимание на климатизацията – навярно е Kampmann

  Акватерм: Когато следващия път посетите църква в Италия, обърнете внимание на климатизацията – навярно е Kampmann

  Bella Italia – посрещни ни пак! Вярваме, че „Красивата Италия“ отново ще ни примами със своите приказни градове, слънчеви дни и спиращи дъха гледки – надяваме се възможно най-скоро. Днес обаче обръщаме внимание на една конкретна характерна черта на тази изключителна страна и това е католицизмът. Италия е обсипана с църкви, катедрали и параклиси. Но как се избира климатично оборудване за толкова „деликатни“ обекти? Пред Инженер.bg разказаха от българското дружество Акватерм.

 • Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  През септември 2018 г. е направена първата копка на новия завод, който международната група за производство на окабеляване за автомобили Leoni разкрива у нас. Днес, след инвестиция от 32 млн. евро, съоръжението вече работи, като в него са внедрени последно поколение машини, отговарящи на концепцията за Индустрия 4.0. Компромиси не се правят нито с производственото оборудване, нито със сградния фонд. И неслучайно Леони България инсталира климатична система от Samsung.

 • Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Говорейки за отоплителни инсталации, се стремим едновременно да спестим както енергия, така и пространство – особено когато става дума за големи сгради, каквито са производствените например. Съвременно, ефективно и изпълняващо горните две условия решение предлага Hoval. На българския пазар вече се предлага системата от външно котелно Cabin Slim и газов кондензен котел UltraGas. Повече за блестящата комбинация и къде у нас такава вече работи, разказаха пред Инженер.bg от Ховал.

Още от ОВК