Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

 • Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  През септември 2018 г. е направена първата копка на новия завод, който международната група за производство на окабеляване за автомобили Leoni разкрива у нас. Днес, след инвестиция от 32 млн. евро, съоръжението вече работи, като в него са внедрени последно поколение машини, отговарящи на концепцията за Индустрия 4.0. Компромиси не се правят нито с производственото оборудване, нито със сградния фонд. И неслучайно Леони България инсталира климатична система от Samsung.

 • Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

  Говорейки за отоплителни инсталации, се стремим едновременно да спестим както енергия, така и пространство – особено когато става дума за големи сгради, каквито са производствените например. Съвременно, ефективно и изпълняващо горните две условия решение предлага Hoval. На българския пазар вече се предлага системата от външно котелно Cabin Slim и газов кондензен котел UltraGas. Повече за блестящата комбинация и къде у нас такава вече работи, разказаха пред Инженер.bg от Ховал.

 • Акватерм: Люксембург – малка държава с големи идеи… и оптимизирана климатизация в партньорство с Kampmann

  Акватерм: Люксембург – малка държава с големи идеи… и оптимизирана климатизация в партньорство с Kampmann

  „Mir wëlle bleiwe wat mir sinn“, или в превод „Искаме да останем това, което сме“, е неофициалното национално мото на народа на Люксембург. Този леко консервативно звучащ лозунг може да се отнася до много неща, но не и до градския пейзаж. „В столицата на Великото хергцогство луксозни и престижни сгради изникват като гъби една след друга, което превръща Kampmann в желан партньор за района“, заявиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, доказана българска компания в областта на ОВК инсталациите.

 • Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Музей в мол? Да, в България има такъв! Става дума за Ретро музея във Варна, който се помещава в сградата на един от най-големите търговски комплекси по родното Черноморие. „Инициативата е на варненския бизнесмен Цветан Атанасов, а експонатите са събирани в продължение на 10 години. Никой обаче не е предполагал огромния интерес, който ще предизвика музеят“, заявиха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

 • Топлина и уют на височина от 2500 m? Връх Сентис в Швейцария се довери на котлите Hoval Uno-3

  Топлина и уют на височина от 2500 m? Връх Сентис в Швейцария се довери на котлите Hoval Uno-3

  Има планински връх в сърцето на Европа, от който можете да видите цели 6 държави! Точно на 2501.9 m над морското равнище се издига вр. Сентис, част от масива Алпщайн, и от него при ясно време погледът Ви може да обхване Швейцария, Австрия, Германия, Лихтенщайн, Франция и Италия. Пак там 123-метрова антена се врязва в небето, предавайки радио, телевизия, телефон и мобилни мрежови сигнали, а близкият хан „Стария Сентис“ приема гостите на планината.

 • Хотел на „Златни пясъци“ внедри климатична система DVM S на Samsung – луксозно изпълнение за максимална ефективност

  Хотел на „Златни пясъци“ внедри климатична система DVM S на Samsung – луксозно изпълнение за максимална ефективност

  Устойчивостта като концепция e изключително важна и за туристическия бранш. Прилагането на добри практики и съвременни методи, които намаляват влиянието върху околната среда, е вече почти задължително за хотелиерите, а изключение не прави и българският бранд Грифид. Това е и една от причините хотел Вистамар, част от веригата, да се довери на енергийно-ефективните системи VRF DVM S от Samsung, комбинирани с 360° кръгла касета и хидромодули за битова гореща вода.

 • Сервизът на Волво Груп България в Бургас се довери на целогодишната ефективност на термопомпа Viessmann Vitocal 300-G

  Сервизът на Волво Груп България в Бургас се довери на целогодишната ефективност на термопомпа Viessmann Vitocal 300-G

  През 2017 г. в Бургас врати отваря новият сервизен център на Волво Груп България. Построена за рекордните 9 месеца, базата разполага с модерно оборудване, което дава възможност да се обслужват по шест камиона едновременно. Съоръжението е оборудвано с три проходни канала, четири колонни подемника и три стенда. Как обаче са гарантирани комфортните работни услови в сервиза? Отговор за Инженер.bg дадоха от българския офис на Viessmann – лидер в производството на системи за отопление.

 • Италиански ресторант с немска вентилация – за перфектно изживяване. Запознайте се с решенията Kampmann от Акватерм

  Италиански ресторант с немска вентилация – за перфектно изживяване. Запознайте се с решенията Kampmann от Акватерм

  Освен вкусната храна и уютната обстановка, какво друго е изключително важно за един ресторант? Вентилацията! Колкото и да се наслаждаваме на майсторски приготвените ястия, никак не желаем усещането, че сме прекарали два часа над котлона в кухнята. Работещо решение за този проблем имат от утвърденото българско инженерингово дружество Акватерм и ни го доказват с конкретен пример. Вижте какво разказаха ОВК експертите пред екипа на Инженер.bg.

 • Ви Ей Си България: Microsoft се доверява на италианските чилъри MTA за своята централа в Обединеното кралство

  Ви Ей Си България: Microsoft се доверява на италианските чилъри MTA за своята централа в Обединеното кралство

  По-рано или по-късно всеки тип оборудване остарява морално и трябва да се замени с ново, по-модерно и с по-висока енергийна ефективност решение. Същото се случва и с охладителната система в кампуса на Microsoft в английския град Рединг. Накратко, съществуващата система е стара, преоразмерена и не отговаря на съвременните изисквания за климатизация. За обновяване на охладителните съоръжения са избрани решенията на италианския производител MTA.

 • Модерната жп гара в Минск се отоплява с подово отопление от Wieland. Подробности – от ТермоДизайнТотал

  Модерната жп гара в Минск се отоплява с подово отопление от Wieland. Подробности – от ТермоДизайнТотал

  За сградата на централната жп гара в Минск, Беларус, има какво да се разкаже. Историята ѝ, дълга и наситена със събития, започва през 1873 г. под името Віленскі вакзал. Днес на същото място се издига фундаментално модернизирана сграда, която впечатлява с архитектурата си, но и притежава нужния капацитет от техническа и функционална гледна точка. Повече за реконструкцията, както и защо е избрано подово отопление с медни тръби на Wieland, за Инженер.bg разказаха от ТермоДизайнТотал.

Още от ОВК