Внедрявания

 • Вентилите AB-QM на Danfoss сред иновативните решения, осигуряващи висока ефективност в Sky Tower

  Вентилите AB-QM на Danfoss сред иновативните решения, осигуряващи висока ефективност в Sky Tower

  Издигаща се на височина от 212 m, кулата Sky Tower се подрежда сред най-високите сгради в Европейския съюз. Тя се намира в гр. Вроцлав (Wroclaw), Полша, и със своята модерна архитектура и красива визия се е превърнала в емблема на града. Сградата впечатлява и с положените усилия за създаване на удобство и оптимален комфорт за хилядите работещи и живеещи в нея хора. Danfoss е сред компаниите, избрани да доставят необходимото оборудване за осигуряване на ефективно охлаждане на Sky Tower.

 • Термопомпа с лед на Viessmann превърна стара помпена станция в модерна, енергийно ефективна сграда

  Термопомпа с лед на Viessmann превърна стара помпена станция в модерна, енергийно ефективна сграда

  При търсенето на сграда, която едновременно да впечатлява и в същото време да е достатъчно функционална, за да се превърне в техен централен офис, ръководството на компанията PBS & Partner се натъква на една необичайна находка – бившата помпена станция в гр. Хаан (Haan), Германия. Управляващият директор на компанията г-н Ралф Мнич (Ralf Mnich) е силно очарован, но сградата е в много лошо състояние. Налага се PBS & Partner да намерят съюзници, с които да възстановят порутената постройка.

 • Акватерм: Вентилаторни конвектори KaDeck на Kampmann покриват високите изисквания за качество в небостъргача Eurotheum

  Акватерм: Вентилаторни конвектори KaDeck на Kampmann покриват високите изисквания за качество в небостъргача Eurotheum

  Франкфурт на Майн е град в Германия, утвърдил се като един от водещите финансови центрове в Европа. Градът е дом на централите на доказани финансови институции, като Европейската централна банка например. Голяма част от тях се помещават в красиви, високи небостъргачи, издигащи се в центъра на града, формиращи един своеобразен икономичеки район. В сърцето му се издига небостъргачът Eurotheum, който през 2015 г. е изцяло реновиран, а в проекта се включва и Kampmann.

 • Регулиращи вентили на Belimo допринасят за превръщането на Hongqiao SunnyWorld Center в комплекс на бъдещето

  Регулиращи вентили на Belimo допринасят за превръщането на Hongqiao SunnyWorld Center в комплекс на бъдещето

  Hongqiao SunnyWorld Center е многофункционален комплекс с впечатляваща архитектура, разположен в сърцето на Shanghai Hongqiao CBD – централен бизнес район в гр. Шанхай, Китай. Комплексът е дело на световноизвестната компания Sir Norman Foster + Partners и впечатлява не само със своята архитектура, но и с прилагането на съвременни решения, позволяващи интелигентно управление на инсталациите и подчинени на концепцията за все по-голяма свързаност между устройствата.

 • Соларна система Solcos на Oventrop подпомага подгряването на вода в спортен център в Англия

  Соларна система Solcos на Oventrop подпомага подгряването на вода в спортен център в Англия

  Спортният център Graves, предлагащ множество възможности за спорт и развлечения, е едно най-модерните съоръжения от този тип в гр. Шефилд, Южен Йоркшир, Англия. Центърът разполага с фитнес зала, плувен басейн, 6 вътрешни и 12 открити тенис корта, зали за гимнастика, трамплинна зала и др. Той е отворен средно по 16 часа в денонощие, обслужвайки около 100 души. Посещението им е свързано с използването на топла вода, за осигуряването на която се грижат слънчеви колектори на Oventrop.

 • Ново системно решение на Hoval допринася за намаляване на разходите с 36% годишно в търговски център на Adler

  Ново системно решение на Hoval допринася за намаляване на разходите с 36% годишно в търговски център на Adler

  Разположеният в град Хард, Австрия, търговски център на модната верига Adler Modemärkte, е един от 183-те клона на компанията, разпръснати върху територията на цяла Европа. Центърът е с обща площ от около 2000 m2. За да може да се осигури добър комфорт за служители и клиенти, климатичната му система трябва да е в състояние да обменни и обработи 10 500 m3 въздух на час. За да изпълнят тези изисквания, от Adler Modemärkte се доверяват на специалистите на Hoval.

 • Ви Ей Си България: Инфрачервени нагреватели на Schwank подпомагат доброто обслужване в Dry Dock Waterfront Grill

  Ви Ей Си България: Инфрачервени нагреватели на Schwank подпомагат доброто обслужване в Dry Dock Waterfront Grill

  Наричат го „Слънчевия щат“ и има защо! Флорида буквално е обляна от слънчева светлина. Затова не е изненада, че похапването навън за обяд или за вечеря е изключително популярно, особено в крайбрежната зона на окръг Сарасота. В щата, в гр. Лонгбоут Кий (Longboat Key), се намира луксозният ресторант Dry Dock Waterfront Grill, популярен с панорамния изглед към залива Сарасота, пресните и вкусно приготвени морски дарове и добрия топлинен комфорт.

 • Бароково изящество и енергийна ефективност в стил Viessmann в двореца Шльос Хоф в Австрия

  Бароково изящество и енергийна ефективност в стил Viessmann в двореца Шльос Хоф в Австрия

  В източната част на Долна Австрия, на площ от 50 хектара, е разположен един от най-големите и красиви дворцово-паркови ансамбли в Европа – Шльос Хоф. Великолепният дворец, изграден в бароков стил, е заобиколен от прекрасни изкуствено създадени терасовидни градини, фонтани и земеделска земя. За да бъде магията пълна, а посетителите и служителите да се чувстват приятно, заслуга има и производителя на отоплителна и климатична техника Viessmann.

 • Акватерм: Оборудване за вентилация на Kampmann в основата на високата енергийна ефективност на Emsland Arena

  Акватерм: Оборудване за вентилация на Kampmann в основата на високата енергийна ефективност на Emsland Arena

  Emsland Arena е многофункционална зала, която предлага чудесни възможности за провеждане на концерти, търговски панаири, спортни прояви и конференции - накратко събития от всякакъв вид и големина. Проектът за изграждане на залата се определя като един от най-мащабните в регион Емсланд (Emsland), Германия. Участие в него, с доставката на оборудване, взема и утвърденият производител на отоплителна и климатична техника Kampmann, чиито продукти у нас се предлагат от фирма Акватерм.

 • ТермоДизайнТотал: Caleffi достави термостатични и регулиращи вентили за най-високата жилищна сграда в Австралия

  ТермоДизайнТотал: Caleffi достави термостатични и регулиращи вентили за най-високата жилищна сграда в Австралия

  След своето окончателно завършване небостъргачът Skytower в Бризбейн ще бъде най-високата жилищна сграда в Австралия. Тя предлага спираща дъха гледка, удобства от световна класа и изключително добра локация. Разположена е в самото сърце на Бризбейн, в близост до известни ресторанти, центрове за изкуство и култура, луксозни магазини, както и до известните ботанически градини. В допълнение, при строежа на небостъргача се залага на висококачествени материали и оборудване.

Още от ОВК