Внедрявания

 • Акватерм: Въздушни завеси на Kampmann пестят енергия и осигуряват комфорт в търговски център

  Акватерм: Въздушни завеси на Kampmann пестят енергия и осигуряват комфорт в търговски център

  Търговският център Factory Outlet Center в Охтруп (Ochtrup), Германия, е много повече от място за пазаруване. Той предлага на посетителите възможност да се насладят на една различна атмосфера в градска среда. Магазините образуват живописна открита алея, а търговците приветстват своите клиенти с широко отворени врати, което не оказва отрицателно влияние върху микроклимата в магазините. Това е постигнато благодарение на въздушните завеси на водещия производител Kampmann.

 • Отоплителна система на Viessmann гарантира екологосъобразно потребление на енергия в зеления комплекс Evergreen

  Отоплителна система на Viessmann гарантира екологосъобразно потребление на енергия в зеления комплекс Evergreen

  Един от референтните обекти на немската компания Viessmann – възстановяване на производствена зона за тухли в Торонто, включва внедряването на високоефективна отоплителна система и на термосоларна инсталация. При реставриране на старите сгради се обръща специално внимание на технологиите за отопление, които трябва да отговарят на изискванията за опазване на околната среда. В търсене на най-подходящата система за комплекса, изпълнителите се спират на доказаните решения на Viessmann.

 • ТермоДизайнТотал: Вентили Legiomix 6000 на Caleffi се грижат за комфорта и здравето на гостите в Риц-Карлтън Рияд

  ТермоДизайнТотал: Вентили Legiomix 6000 на Caleffi се грижат за комфорта и здравето на гостите в Риц-Карлтън Рияд

  Хидравличните елементи са неделима част от всяка водопроводна инсталация. Независимо от важността им, хидравличните елементи обикновено остават скрити зад стените или в обслужващите помещения. Ето защо един от водещите производители на хидравлични компоненти за отоплителни, водоснабдителни и климатични системи – Caleffi, насочва вниманието към един престижен проект, реализиран с продукти на фирмата. Това е луксозният хотел Риц-Карлтън в Рияд, Саудитска Арабия.

 • Акватерм: Кулата Kristall в Мюнстер оползотворява ефективно енергията с фасадна система на Kampmann

  Акватерм: Кулата Kristall в Мюнстер оползотворява ефективно енергията с фасадна система на Kampmann

  Немската застрахователна компания LVM ежегодно бележи ръст в пазарния си дял, което води до необходимостта от създаването на нови офисни работни места. Затова на мястото на старата постройка на фирмата е изградена нова сграда. Енергетичната концепция за нея идейно се основава на елементите: огън, вода, земя и въздух, като на Kampmann е възложен елементът въздух. За целта компанията разработва специално изпълнение на фасадната система за вентилация Kavent BA.

 • ТермоДизайнТотал: Комплекти за свързване на соларни системи към котел на Caleffi осигуряват БГВ в жилищен комплекс

  ТермоДизайнТотал: Комплекти за свързване на соларни системи към котел на Caleffi осигуряват БГВ в жилищен комплекс

  Италианската компания Caleffi е водещ производител на компоненти за отоплителни, водоснабдителни и климатични системи, на средства за отчитане на топлинната енергия, както и на елементи за системи, използващи възобновяеми източници на енергия. Благодарение на своето високото качество, продуктите на компанията намират широко приложение както в жилищни, така и в промишлени сгради. Доказателство за това са и множеството референтни проекти на компанията по целия свят.

 • Нулево нетно потребление на енергия в хибридна къща с решенията на Viessmann

  Нулево нетно потребление на енергия в хибридна къща с решенията на Viessmann

  През 2012 г. Джонатан Ноулс, доцент по архитектура от САЩ, оглавява екип, решен да изпробва най-добрите си идеи на състезанието за енергийно ефективни къщи Solar Decathlon Europe 2014. Отборът получава подкрепата на световните производители Viessmann, Schneider Electric и Saint-Gobain. Слециалистите подхождат нестандартно към задачата, залагайки в хибридното си жилище лек текстил от фибростъкло. За интересния проект и приноса на Viessmann за енергийната ефективност на сградата пред Инженер.bg разказват от дъщерното дружество Висман ЕООД.

 • Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели на Schwank помагат на ресторанта Hooters Clearwater да увеличи оборота си

  Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели на Schwank помагат на ресторанта Hooters Clearwater да увеличи оборота си

  Ефективното отопление на прилежащи към ресторанти и заведения открити площи води до редица ползи както за собствениците, така и за клиентите. Всеки клиент високо би оценил възможността да се разположи удобно на терасата на любимия ресторант, наслаждавайки се на вкусна храна, в уютна и комфортна атмосфера, когато времето е хладно, а престоят на открито - не особено приятен. Лъчистите нагреватели на Schwank дават възможност за отопление на тези пространства.

 • Баланс вентили AB-QM на Danfoss осигуряват 25% икономия на енергия в централата на SAMBA Financial Group

  Баланс вентили AB-QM на Danfoss осигуряват 25% икономия на енергия в централата на SAMBA Financial Group

  В самото „сърце“ на новоизградения финансов район „Крал Абдула“ в столицата на Кралство Саудитска Арабия - град Рияд, се извисява сградата на централното управление на могъщата финансова група SAMBA. Впечатляващата 40 етажна постройка е пример за прилагането на устойчиви архитектурни и инженерни решения, осигурявайки атрактивно работно пространство за 800-те служители на SAMBA Financial Group. Сред приложените в нея решения са и баланс вентилите AB-QM на Danfoss.

 • Системно решение на Hoval осигурява необходимото отопление и вентилация в производствени сгради на Асарел-Медет

  Системно решение на Hoval осигурява необходимото отопление и вентилация в производствени сгради на Асарел-Медет

  Асарел-Медет е минна компания за добив и обогатяване на медни руди. Компанията разполага с богата производствена база, включваща сгради, характеризиращи се с голям обем, светла височина и силно замърсена работна среда. Тези им характеристики ги превръщат в истинско предизвикателство за ОВК специалистите. В описаната ситуация ефективно и рационално решение се оказват децентрализираните покривни апарати на утвърдения производител на ОВК решения Hoval.

 • Абонатни станции Regudis W-HTU Duo на Oventrop осигуряват вода за отопление и БГВ във Villiers House

  Абонатни станции Regudis W-HTU Duo на Oventrop осигуряват вода за отопление и БГВ във Villiers House

  Oventrop, утвърден производител на ОВК продукти, достави решения за отопление и БГВ за Villiers House, най-новата сграда на компанията-еталон в съвременното сградно строителство във Великобритания Spitfire Bespoke Homes, информираха за Инженер.bg от българския офис. Сградата се намира в гр. Лиймингтън Спа и е пример за елегантност и качество. В нея има 40 апартамента, които впечатляват със съчетанието на сградни системи от последно поколение и впечатляваща архитектура.

Още от ОВК