Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Акватерм: Вентилаторни конвектори на Kampmann допринасят за оптималния климат в Културния център Вoрмс

18.07.2019 г.


Новият център за култура и конференции в град Вормс, Германия, е проектиран от архитектите фон Геркан и Марг и построен от техни партньори. За оптималния комфорт на центъра се грижатвентилаторни конвектори за скрит подов монтаж Katherm QK в комплект с ротационни решетки Optiline и ЕС вентилатор за равномерно разпределение на въздуха,които са монтирани в окачения под. Техническите решения са на водещия немски производител Kampmann, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Акватерм, която предлага техниката и техническите решения на Kampmann у нас.Центърът разполага със зала за прояви с квадратна и овално фоайе, както и със затворена вътрешна зала с извити стени, а върху покрива е изградена остъклена надстройка. Външната фасада на новата сграда е синхронизирана с архитектурата на старата, за да се съчетаят в единна обща концепция.Новата сграда е с капацитет от 800 човека и може да бъде разделена и използвана по много различни начини. Освен овалното фоайе, в центъра функционират заведения за хранене, изложбени и конферентни зали. Комплексът „Културен и конферентен център”, заедно с обособено място за прием на доставки и подземен гараж, са изградени функционално и структурно, така че непосредствено до него в бъдеще да бъде построен хотел.Вентилаторните конвектори за скрит подов монтаж Katherm QK, които са използвани в центъра, са в комплект с ротационни решетки Optiline. Конвекторите се характеризират с изключително безшумна работа. Имат ниско ниво на звуково налягане и висока топлинна мощност. „Вентилаторите, разположени успоредно на конвектора, подпомагат директно конвекцията по цялата дължина на пода. Те са изградени от елипсовидни стоманени тръби и постоянносвързани стоманени ламели, които осигуряват най-добрия топлообмен, както и ефективно студено обтичане на големите прозорци“, коментираха от Акватерм.„Конвекторите Katherm QK са решени конструктивно с изключително дълъг EC вентилатор за равномерено разпределение на нагнетявания от конвектора въздух, което води до образуването на струи с голяма далекобойност при ниски шумови емисии“, допълниха от Акватерм.Katherm QK е оборудван със здрави крачета за регулиране на височината и се предлагат в комплект с шумоизолация за лесно фиксиране на отвора в окачения под и за предотвратяване предаването на звука във въздуха. „Друга специфика на вентилаторните конвектори за скрит подов монтаж е антиусукващото устройство за свързване на отоплението, което предотвратява повредата им при монтиране на вентилите, които се предлагат опционално“, заявиха в заключение от фирма Акватерм.


Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Още от ОВК