Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Акватерм: В дома на ретро автомобилите в Айслинген „живеят“ и децентрализирани системи за контрол на климата на Kampmann

31.07.2020 г.


Някои добри идеи стават възможни само при подходящи предшестващи ги факти. Например – налице е любител на класическите автомобили и празно пространство в красива тухлена индустриална сграда. Какво следва от това? Отговорът е „Zweigwerk 11“, или „Място за обичащи коли“. Обектът е повече от вълнуващ, а как климатичното и вентилационното оборудване на Kampmann се намесват в него, за Инженер.bg разказаха от утвърдената инженерингова и търговска фирма Акватерм – официален партньор на немския ОВК бранд у нас.Питър Лампарт е строителен предприемач от Гьопинген, Германия, а компанията му има склад в Айслинген. Въпреки че терминът „склад“ би могъл да се тълкува като обида за предизвикателната тухлена сграда на историческа фабрика за плугове от 1907 г. „Всъщност би било истински срам да оставите подобна постройка да преживее дните си като склад. Особено след като се използва само малка част от него“, коментира г-н Лампарт, показвайки снимки от някогашната фабрика.


Страстта към ретро автомобилите на собственика играе главна роля за преобразуването на склада. Тъй като самият той притежава подобни „бижута“, а и има много контакти и приятели в тези кръгове, се ражда идеята за „Zweigwerk 11“ място за тези, които са влюбени в колите.След 18-месечни строителни работи проектът е осъществен. „Пространството вече включва 120 изключителни паркоместа за класически и винтидж автомобили, разположени на три етажа, достъпни чрез стъклен асансьор за превозни средства. На партерния етаж пък е разположена зала за събития. Каква е атмосферата ли? Индустриален шик с червени тухлени стени и плътни дървени тавани, които сякаш са проектирани за децентрализирани системи за контрол на климата от Kampmann“, разказаха още от Акватерм.И така, инсталирани са вентилатор KaCool D AF, който изглежда добре, дори и да не е вграден в окачен таван, както и нагревател Ultra в цвят антрацит, проектиран като таванно устройство специално за нестандартни локации. „И двете устройства се отличават с висока производителност, максимална ефективност, нисък шум и високо ниво на комфорт. Различните размери, широката гама от аксесоари и лесната поддръжка са допълнителни предимства“, допълниха от българското дружество.В „Zweigwerk 11“ е заложена и Hybrid ECO System централна вентилация, комбинирана с децентрализирано отопление и охлаждане. Тя се състои от единични нагреватели и касети за таван, които отговарят за контрола на температурата, както и от свободно конфигуриращ се блок за управление на въздуха с рекуперация на топлината. „По този начин енергийните разходи за вентилация вече са изключителни ниски, тъй като чистият въздух се въвежда, само когато е необходимо“, поясниха от Акватерм.Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Още от ОВК