Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Акватерм: Замъкът Хелбрун крие изненади зад всеки храст в градината. Но комфортът вътре е ненадминат с Kampmann

03.12.2019 г.


Как ще се почувствате, ако по време на вечеря масата ви опръска с вода? Стреснати, объркани? Вероятно така са изглеждали и гостите на принц-архиепископ Маркус Ситикус, който през 1612 г. построява своя лятна резиденция – замъка Хелбрун (Залцбург, Австрия). Заради живописната градина и многобройните скрити фонтани, които устройват номера на посетителите, днес Хелбрун е една от най-популярните туристически дестинации в Австрия. През последните години мястото е притегателен център дори и в лошо време. А защо пред Инженер.bg разказаха от българското дружество Акватерм, доказан специалист в проектирането, реализацията и поддръжката на проекти за отопление, вентилация и климатизация.Принц-архиепископ Маркус Ситикус бил страстен любител на италианското изкуство, ето защо възложил проекта за своята резиденция на известния строител на катедрали Сантино Солари.


В центъра на концепцията била поставена водата – и до днес безброй водни струи „дебнат“ отвсякъде и почти няма турист, който да излезе сух от лабиринтите на градината.


Комплексът е един от най-добре запазените примери за Ренесансова ландшафтна архитектура. За да съхрани още по-дълго традициите и да засили приятните преживявания на туристите, oбщина Залцбург инвестира 835 000 евро в подобрения на условията. Обособени са нов център за посетители, стая за персонала, кафене и изложбен център. Санитарните помещения навсякъде са реновирани.


„Проектът включва и инсталиране на подови конвектори Katherm NK на Kampmann, които работят на принципа на естествената конвекция. Уредите осигуряват надеждна преграда за студения въздух по протежение на широката остъклена част на заведението и помещението за персонала“, обясниха от Акватерм. Бронзовата анодизирана решетка на конвекторите идеално се вписва в рустик интериора. Същевременно конвекторите Katherm NK са гъвкави – предлагат се в 22 дължини, 5 ширини и 4 височини на вграждане, което е изключително важно, имайки предвид и специфичните за проекта геометрии, например извитите ъгли или нишите.„Високата топлинна мощност на конвектора съответства на изискванията на DIN EN 16430. В Хелбрун конвекторите са оборудвани и с връзка за подаване на свеж въздух, така че гостите да могат да се насладят на толкова чист въздух на закрито, колкото и в градината“, посочиха още от българското дружество, партньор на производителя Kampmann у нас.


Друга нестандартна забележителност в Хелбрун е впечатляващият механичен театър. Той представлява бароков град и се състои от над 100 фигури, задвижвани отново от силата на водата.


Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Още от ОВК