Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Акватерм: Когато следващия път посетите църква в Италия, обърнете внимание на климатизацията – навярно е Kampmann

27.05.2020 г.


Bella Italia – посрещни ни пак! Вярваме, че „Красивата Италия“ отново ще ни примами със своите приказни градове, слънчеви дни и спиращи дъха гледки – надяваме се възможно най-скоро. Днес обаче обръщаме внимание на една конкретна характерна черта на тази изключителна страна и това е католицизмът. Италия е обсипана с църкви, катедрали и параклиси. Но как се избира климатично оборудване за толкова „деликатни“ обекти? Пред Инженер.bg разказаха от българското дружество Акватерм – официален представител на немския производител на климатични тела и системи Kampmann у нас.Колко места за поклонение има в цяла Италия? Е, само Бог знае.


Що се отнася до икономиката, в страната съществува ясно разделяне между севера и юга. Но няма разлики в цялата страна, що се отнася до вярата – Римокатолическата църква е навсякъде. Повече от 80% от хората в Италия казват, че са католици, независимо от техните географски или социални корени. Знае се, че само в Рим църквите са повече от хиляда, а нови продължават да се появяват всяка година.


Ето защо Италия е основният пазар на специален продукт в гамата на Kampmann – нагревателят Konvent за църкви.


Техническото оборудване в местата за поклонение трябва да отговаря на определени изисквания. Интериорът на църквите и катедралите често сам по себе си е произведение на изкуството: статуи, разпятия, стенописи, олтари – някои от тях безценни. Както инвентарът, така и конструкцията и обликът на сградите, изискват абсолютна защита. Следователно техническите намеси в техните структури трябва да бъдат предотвратени, доколкото е възможно, или сведени до минимум.


„Строителните материали и предметите в религиозните сгради, устояли на вековете, могат да пострадат допълнително, ако пространствата се нагряват или охлаждат твърде бързо. Същевременно отоплителните системи следва да бъдат инсталирани възможно най-дискретно, така че да не пречат на гледката към културните ценности и те, разбира се, трябва да работят възможно най-безшумно, за да не смущават вярващите по време на молитва“, разясниха от Акватерм.


Konvent – „шепотът“ на комфорта във всяка църква


„Църковният нагревател Konvent е проектиран специално за такива приложения и предлага бавни и „нежни“ процеси на нагряване и охлаждане, ниски скорости на въздуха и се чува буквално като „шепот“. Инсталационните му размери са малки, въпреки огромните обеми, които трябва да се отопляват или охлаждат в църкви“, посочиха още от доказаната българска търговска и инженерингова компания.


Една от сградите, оборудвана с Konvent, е енорийската църква Sant’Andrea Apostolo в Суизио, близо до Бергамо. „Външната ѝ архитектура е доста „отрезвена“. Но интериорът прелива от великолепни картини, масивни стенописи, мраморни колони, орнаменти и статуи, докъдето окото може да стигне. Единственото, което упражнява някаква визуална сдържаност, е нагревателят Konvent“, коментираха в заключение от Акватерм.Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Още от ОВК