Внедрявания

Акватерм: Експертната организация DEKRA избра Kampmann за осигуряване на добър комфорт на служителите си в Хамбург

12.10.2018 г.


Немската компания DEKRA е една от водещите в световен мащаб експертни организации, чиято дейност е фокусирана върху осигуряването на по-голяма безопасност на пътя по време на работа и у дома. Грижейки се за безопасността на хората, компанията не забравя удобството и комфорта на собствените си служители. Пример за това е офисът на DEKRA в гр. Хамбург, Германия, в който системата за отопление и вентилация е избрана, така че да осигурява оптимален комфорт във всяко едно помещение, независимо от неговото предназначение. Това е трудна задача, с която успешно се справят решенията на водещия производител на отоплителна и климатична техника Kampmann. На българския пазар, продуктите на компанията предлага доказаната българска инженерингова и търговска фирма Акватерм.


При изграждането на системата приложение са намерили няколко решения на Kampmann. За осигуряване на добра вентилация в офисните помещения и за подаване на достатъчно количество пресен въздух е избран компактният въздухообработващ агрегат Airblock KG, който е с рекуперация на топлина. Агрегатът е инсталиран на покрива на сградата, което пести място в техническите помещения. Той е оборудван с отоплителна секция за подгряване на подавания въздух в помещенията, с което се гарантира запазването на добрия комфорт.


За общите помещения на офис сградата са предвидени около 90 броя вентилаторни конвектора PowerKon NT, които са с висока мощност и могат да покриват пикови натоварвания както при работа в режим на отопление, така и на охлаждане. „Обозначението NT всъщност е съкратено от „Niedertemperatur-Heizkorper“, което означава нискотемпературен конвектор. В случая тези конвектори са оборудвани и с вентилатор“, поясниха от Акватерм.


За постигане на още по-добри резултати, конвекторите са оборудвани с енергоспестяващи вентилатори Green Tech E, които се включват автоматично, когато това е необходимо.


С оглед оптимизация на съвместната работа между нискотемпературните конвектори PowerKon NT и подовото отопление, инсталирано от клиента, е предвидена система за управление KaControl, разработка на Kampmann. Така, чрез контролните панели KaController, служителите на DEKRA могат да настройват параметрите на микроклимата според своите предпочитания.

 

В тестовата зала на DEKRA са инсталирани промишлени вентилаторни конвектори от серията ТОР, които осигуряват висока ефективност на отоплението и вентилацията. „Тези конвектори са много подходящи за подобни приложения. Те са надеждни и високоустойчиви, а в същото време и много тихи при работа“, заявиха от Акватерм.



„За сървърното помещение са предвидени вентилаторни конвектори от серията Venkon C, които се характеризират с изключително безшумна работа и осигуряват отопление, охлаждане и филтриране на подавания в помещенията въздух“, заявиха в заключение от фирма Акватерм.


Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Още от ОВК