Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Акватерм: Kampmann осигурява ефективно отопление на една от най-успешните автокъщи в Германия – Seyfarth

02.11.2019 г.Seyfarth е автокъща в гр. Гота, Германия, която, въпреки че през годините поема различни посоки на развитие, се нарежда сред най-добрите в страната. Истинският двигател за прогреса на автокъщата обаче е нейният собственик – г-н Райнер Сейфарт (Rainer Seyfarth), който не прави компромис с високото ниво на обслужване. За осигуряването на оптимален климат за клиентите и служителите си, г-н Сейфарт се е доверил на утвърден партньор в лицето на лидера в областта на отоплителните системи Kampmann, разказаха за Инженер.bg от фирма Акватерм – търговски представител на немския производител за България.


 

 

Seyfarth стартира своята дейност през 1978 г. като сервиз на популярните в близкото минало автомобили „Трабант“. През 1990 г., за период от една година компанията става дилър на „Фолксваген“ и „Ауди“, след което на мястото на старата автокъща е построена нова. За своята политика на развитие Seyfarth е получила и редица отличия.

 

Решението на Kampmann, внедрено в немската автокъща, е комбинация от стенни конвектори с естествена конвекция, лъчисти панели Galaxis за работната зона и топловъздушни апарати с голяма далекобойност на въздушната струя TIP.

 

За добрата атмосфера в шоу-рума и офисите се грижат прахово боядисаните конвектори за стенен монтаж. Те са разположени непосредствено до стъклените витрини на Seyfarth и отопляват цялото пространство чрез естествена конвекция, а ниското им разположение не възпрепятства гледката навън. „Конвекторите на Kampmann се отличават с висока производителност и надеждност. Сред отличителните им специфики са краткото време на загряване“, разказаха от Акватерм.

 

 

Таванните панели Kampmann Galaxis са инсталирани в зоната на работилницата. Те работят на принципа на действие на Слънцето. Панелите не загряват въздуха, а излъчват енергия във вид на топлинна радиация, т.е. извършват лъчист топлообмен. Лъчистата енергия се преобразува в топлинна енергия само при досега си с хора или предмети. „Таванните панели Galaxis не задържат в себе си прах и замърсявания, което ги прави оптимално решение за служителите и материалите в работната зона“, поясниха от фирма Акватерм.

 

 

„В Seyfarth са монтирани и пет топловъздушни апарати TIP. Устройствата за обработка на въздуха са с висока издръжливост, икономичност и са с голяма далекобойност. Освен това, те са подходящи за големи помещения, като работни халета и автосервизи, и могат да се поставят на стени и тавани“, добавиха в заключение от доказаната българска инженерингова и търговска фирма.

 

Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Акватерм, Kampmann

Още от ОВК