Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Баланс вентили на Oventrop осигуряват по-добра работа на климатичните съоръжения в най-голямата мина за добив на мед в Полша

15.01.2019 г.

In MacedonianМедната мина в полския град Рудна, открита през 1974 г., е най-голямата и най-печелившата мина в полския меден пояс. Tя е собственост на компанията Gorniczo-Hutniczy-Polska Miedz, понастоящем оперираща под търговското наименование KGHM. Основана на 1 май 1961 г. първоначално като минно-металургичен комбинат, днес фирмата се е утвърдила като една от водещите в международен план в областта на добива и преработката на благородни метали.Капацитетът на охладителната система на мината възлиза на 16 MW, а хидравличното ѝ изравняване се осъществява чрез баланс вентили Oventrop Hydrocontrol VFC/VTR, съобщиха за Инженер.bg от Овентроп България.

 


През 2014 г. инженеринговата компания M + W Polska Warszawa модернизира мината до една от най-модерните по рода си с над 4500 служители. KGHM инвестира 140 милиона евро, за да увеличи капацитета за добив на руда до около 12 млн. тона. По-голямата част от инвестицията е вложена в изграждане на вентилационна и охладителна система с огромна мощност за минните галерии, намиращи се на 1250 m под морското равнище.


Електроенергията, необходима за работата на охладителната система, се генерира от природен газ. Системата за охлаждане впечатлява със своите размери. Комплексните тръбопроводи са с изключително големи диаметри. Те охлаждат и вентилират работните места на миньорите, намиращи се на такава голяма дълбочина. Охладителната мощност на системата възлиза на 16 MW.

 

За доброто хидравлично изравняване на различните участъци от тръбната мрежа на климатичната система се използват двупътни баланс вентили Hydrocontrol VFC/VTR на Oventrop. Те са монтирани на подаващата или връщащата тръба. Вентилите на доказания европейски производител поддържат изчисления обемен дебит на постоянно ниво дълбоко под повърхността.„Благодарение на мощната и надеждна вентилационна система, вредните вещества, съпътстващи минните работи, се извеждат от работните зони, което повишава безопасността на работа на миньорите и сигурността на техния живот. Участието на Oventrop в толкова мащабен и отговорен проект е доказателство за качеството на изделията ни, а фактът, че наши продукти съдействат за запазване на живота и здравето на миньорите ни кара да се гордеем с това, което правим“, допълниха в заключение от Овентроп.

 

Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Oventrop, Овентроп, KGHM

Още от ОВК