Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Вентилаторни двуструйни конвектори от касетъчен тип на Kampmann поддържат оптимален микроклимат в Eurotheum

01.04.2019 г.


Бизнес сградата Eurotheum, в която се помещава и хотел Innside, се намира в „сърцето“ на банковия квартал на Франкфурт на Майн, непосредствено до небостъргача Main Tower, който е четвъртата най-висока сграда в Германия. Параметрите на микроклимата в тази висока 110 m сграда се поддържат от 113 броя двуструйни вентилаторни конвектори от касетъчен тип Kampmann KaDeck. „Те се отличават с висока гъвкавост и могат да се монтират в окачен таван или непосредствено под таванната плоча, както и на стена. При монтажа им в окачен таван не е необходимо да се изработват контролни отвори. Приспособими са към централно управление посредством стаен термостат или smart управление, споделиха за Инженер.bg от доказаната търговска и инженерингова фирма Акватерм – търговски представител на Kampmann за България.Въпреки близостта на бизнес сградата Eurotheum до Main Tower, тя съвсем не изглежда по-малко внушителна. И двете сгради са построени по едно и също време. Компанията Commerz Real е реновирала Еurotheum през 2015 г. с лозунга „Новият размер“. Сградата е реконструирана до 21-ия етаж на основата на проектна документация, изготвена от известния архитект Петър Кулка. Хотел Innside започва от 22-ри етаж нагоре.113 броя вентилаторни конвектори KaDeck са монтирани на етажите на Eurotheum, 83 от които са изработени по проект с размери и обработени със специален лак RAL 9006 (б.ред. бял алуминий), за да могат напълно да съответстват на цвета на окачения таван.Архитектът е успял да спести място при проектирането на окачения таван, благодарение на изключително малката дълбочина от 160 mm.Вентилаторните конвектори KaDeck включват тангенциален вентилатор за ускоряване на въздуха, което ги прави изключително тихи и ефективни. Версията за мокро охлаждане, използвана в Eurotheum, осигурява допълнителна мощност.„Тяхната концепция за сервиз и поддръжка също е впечатляваща. В случай на сервизно обслужване, цялата долна страна на уреда има възможност да се отвори, за да може техникът да има директен достъп до всички компоненти, необходими при обслужване. Следователно, няма нужда от допълнителен ревизионен отвор“, поясниха от Акватерм.Управлението се осъществява посредством стайни термостати, като има възможност те да се включат към централизирана система за управление на цялата сграда, което ги прави приложими в съвременни сгради, които се управляват от smart технологии.Вентилаторни конвектори KaDeck, както и подобни на тях технически еквиваленти на Kampmann, могат да бъдат намерени и поръчани в България от Акватерм.

 

Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Kampmann, Акватерм

Още от ОВК