Внедрявания

Ви Ей Си България: Инфрачервени излъчватели supraSchwank за комфортно отопление на Бритиш Кълъмбия Плейс

13.03.2017 г.


Бритиш Кълъмбия Плейс (BC Place) е не просто стадион, а открит, мултифункционален комплекс, работещ целогодишно, на който се провеждат концерти, спортни състезания и шоу програми. Със своите впечатляващи размери, BC Place е най-големият спортен, изложбен и конгресен център в провинция Британска Колумбия, Канада. Той е и един от най-напредналите в технологично отношение стадиони в света. През 2007 г. обаче, BC Place се изправя пред сериозен проблем - неефективна отоплителна инсталация. Проблем, който е решен с инфрачервени лъчисти нагреватели supraSchwank, производство на лидера в областта на лъчистото отопление – немската компания Schwank, разказаха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България, официален представител и дистрибутор на продуктите на Schwank у нас.


 

Първоизточник на проблема е тогавашният покрив на стадиона. Той се издува с помощта на въздуходувки, но вече е в края на своя експлоатационен живот и отоплението му е много скъпо. През 2007 г. случайно свръх надуване причинява голяма цепнатина и поддържаният с въздух купол се срива. В тази ситуация, въздушната система, която се използва за отопление на целия стадион, вече е неспособна да затопли ефективно въздуха на нивото на терена. Разходите се увеличават предвид по-голямата изходната мощност на отоплението.

 

През 2008 г. правителството на Британска Колумбия обявява, че ще извърши основен ремонт на стадиона, който се предвижда да завърши през 2011 г. Основно предизвикателство пред обновения стадион е осигуряване на ефективно отопление на терена и трибуните, така че гости и изпълнители да се чувстват комфортно. Решението, на което възложителите се спират, включва монтаж над самия терен на 74 броя отоплителни тела supraSchwank.

 


Под бранда supraSchwank се предлагат инфрачервени лъчисти излъчватели, подходящи за отопление на открити пространства. Те се характеризират с висока ефективност и осигуряват оптимален комфорт, а иновативната им технология позволява да бъде отоплявана определена зона, без да е необходимо да се затопля цялото пространство.

 

„Технологията на работа на излъчвателите supraSchwank ни позволява да концентрираме топлината там, където е най-необходима. По този начин осигуряваме комфортно отопление за нашите гости, без да губим топлина и енергия”, заявява Браян Грифин (Brian Griffin), директор фасилити дейности на BC Place.

 

Инсталирана е и интелигентна система за контрол ThermoControl Plus, която позволява температурата да се регулира в четири отделни зони. По този начин се осигурява по-добър комфорт при провеждането на различни събития и се оптимизират характеристиките на отоплителната система.


 

„С мощните излъчватели supraSchwank и съвременната система за контрол, всяка зала и стадион могат да се превърнат в място, гарантиращо целогодишно добър комфорт на посетителите и висока ефективност на отоплението”, заявиха в заключение от Ви Ей Си България.

 

Информация за фирма Ви Ей Си България – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Schwank, Ви Ей Си България

Още от ОВК