Внедрявания

Ви Ей Си България: Лъчисти нагреватели supraSchwank намаляват разходите и СО2 емисиите на Еър Канада

09.05.2017 г.


Еър Канада е най-големият канадски авиопревозвач, основател и член на Стар Алианс (Star Alliance). Компанията извършва редовни вътрешни, трансгранични (Канада - САЩ) и международни пътнически полети. Заедно със своя регионален филиал Jazz, Еър Канада ежегодно обслужва над 33 милиона клиенти и осигурява директни пътнически полети до над 170 дестинации на пет континента. Освен за сигурността и комфорта на своите клиенти, компанията се грижи за комфорта и удовлетвореността на своите служители. Това е и поводът пътищата на Еър Канада и на лидера в областта на лъчистото отопление – немската компания Schwank, да се пресекат, разказаха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България, официален представител и дистрибутор на продуктите на Schwank у нас.


 

Хангар 101, намиращ се на Международното летище Калгари, се използва от Еър Канада за поддръжката и ремонта на самолети. Помещението е с площ от 55 000 квадратни фута, средна височина на тавана от над 64 фута, кратност на въздухообмена 1.33 и топлинни загуби, възлизащи на 7200 Btuh. Търсейки начин да подобрят условията на труд и да осигурят топлинен комфорт за своите служители, като същевременно намалят енергийните разходи, от Еър Канада се свързват с Е-Factor Engineering – компания специализирана в проектиране и ретрофит на ОВК системи.

 

След извършен обстоен анализ на хангар 101, от Е-Factor Engineering препоръчват отопление с инфрачервени лъчисти нагреватели, производство на немската компания Scwank. „Самолетните хангари се характеризират с по-голямо потребление на енергия, поради високата инфилтрация на външен въздух; необходимост от осигуряване на лесен достъп до обслужваните машини; лоша изолация, както и високи тавани. При подобни условия, лъчистите нагреватели на Scwank могат да осигурят оптимален комфорт и висока ефективност”, заявиха от Ви Ей Си България.

 

Работейки съвместно с Е-Factor Engineering, Schwank проектира и изпълнява основните подобрения по отоплителната система на хангар 101. Инсталирани са 48 лъчисти нагреватели от серията supraSchwank. Внедрена е и нова BMS система (б.ред. система за сградна автоматизация), включваща 5 програмируеми инфрачервени термостати TruTemp. Тази система заменя използваната до момента система за контрол, работеща от 1980 г.


 

„С лъчистите нагреватели на Schwank се елиминират „студените зони” в хангара, което се дължи на индиректното загряване на въздуха. За добрия комфорт допринася и фактът, че работата на нагревателите се повлиява в малка степен от отворените врати и големите количества инфилтриран външен въздух”, поясниха от Ви Ей Си България.

 

В резултат от инсталирането на високоефективните инфрачервени нагреватели и подобряването на системата за контрол, Еър Канада успява да спести годишно 200 000 долара от енергийните си разходи. Само през първата година разходът за гориво за отопление на хангар 101 е намалял от 333 000 долара на 120 000 долара. „Компанията постига и сериозно намаление в генерираните емисии от въглероден диоксид - от 1400 тона на 500 тона. Допълнителните ползи включват по-добър комфорт за персонала, по-високо качество на въздушната среда и удължен живот на оборудването с намалени разходи за поддръжка“, коментираха в заключение от Ви Ей Си България.


Информация за фирма Ви Ей Си България – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимкови материал: Ви Ей Си България, Schwank

Още от ОВК