Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Ви Ей Си България: Microsoft се доверява на италианските чилъри MTA за своята централа в Обединеното кралство

25.02.2020 г.

        


По-рано или по-късно всеки тип оборудване остарява морално и трябва да се замени с ново, по-модерно и с по-висока енергийна ефективност решение. Същото се случва и с охладителната система в кампуса на Microsoft в английския град Рединг. „Накратко, съществуващата система е стара, преоразмерена и не отговаря на съвременните изисквания за климатизация. За обновяване на охладителните съоръжения са избрани решенията на италианския производител MTA”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България – партньор на MTA у нас. А защо и как е извършена модернизацията ще ви разкажем в днешния материал.Задачата, която стои пред компанията изпълнител, спечелила доверието на Microsoft, е да подмени остарелите чилъри на две триетажни офис сгради, част от централата на Microsoft в Обединеното кралство с нови системи, които да отговарят на следните условия:

 

 - Да въплъщават съвременните технологии в областта;

 - Да са с достатъчен капацитет, за да осигурят оптимални температури в помещенията;

 - Да оптимизират разходите и да намалят въглеродния отпечатък;

 - Да са лесни за монтаж и експлоатация;

 - Да гарантират висока ефективност и надеждност при най-добра цена.


 

„Цялостен отговор на поставените изисквания идва с чилърите на МТА с 9 и 12 компресора, доставящи охладена вода за климатизация. При това уредите се отличават и със сравнително ниски нива на шума при работа“, посочиха от Ви Ей Си България.

 

Старите McQuay чилъри са заменени с комбинации от чилъри, модел GALAXY Tech със S&T изпарител и електронно регулиране на скоростта на вентилатора и AFV 300 N, също с електронно регулиране на скоростта на вентилатора.


 

Чилърите МТА се отличават с висок коефициент на енергийна ефективност (EER), особено при частично натоварване, което ги прави подходящи за големи климатични инсталации в обществени и частни сгради. Директните връзки към тръбопроводите и удобния за потребителя контролер с мултифункционални икони на дисплея правят оборудването изключително лесно и интуитивно за работа. А сред основните им предимства е Free-Cooling технологията, научихме още от българския партньор на производителя.


 

Free-Cooling е икономичен метод, който оползотворява ниските температури на външния въздух и по този начин се подпомага охлаждането на вода за индустриални процеси или климатизция. „Ефектът от технологията се забелязва веднага след модернизацията – през първите седмици, когато външните температури са били ниски, се постига до 70% спестяване на електроенергия, а при по-топло време оптимизацията е с до 40%“, поясниха от Ви Ей Си България.

 

Повече информация за Ви Ей Си България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, МТА, www.mackwell.com

Още от ОВК