Внедрявания

Ви Ей Си България: Tower Automotive си осигурява конкурентни предимства с помощта на нагревателите supraSchwank

25.11.2019 г.


Tower Automotive е един от най-големите независими доставчици на компоненти за автомобилната индустрия. Сред клиентите на компанията са водещи марки автомобили, сред които Ford, Chrysler, Honda, Toyota, Volkswagen, Volvo и мн. др. Tower Automotive има над 20 производствени предприятия, сред които е и базата ѝ в гр. Елктън (Elkton), щата Мичиган, САЩ. Производственото предприятие се простира на площ от близо 92 000 m2 и е един от най-големите заводи за производство на щамповани метални изделия. Ефективното отопление на подобни производствени предприятия е трудна задача, която в конкретното приложение е решена успешно с помощта на инфрачервени нагреватели на водещия производител на инфрачервени лъчисти нагреватели Schwank. На българския пазар продуктите на компанията предлага доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ви Ей Си България.

 

Първоначално производствената база на Tower Automotive в Елктън разполага с отоплителна система, която създава множество проблеми. Тя изисква скъпа поддръжка, изразходва много гориво и в същото време не успява да се справи успешно с отоплението, като температурата варира, което от своя страна води и до непрекъснати оплаквания от страна на персонала.

 

За да се справят с проблема, от Tower Automotive се обръщат към екипа на Schwank, който с помощта на Thermo Source, независим енергиен одитор, извършва анализ на енергийната ефективност и установява прекомерно високи разходи за комунални услуги. На базата на събраната информация, Schwank проектира отоплителна система, с която да бъде постигнат оптимален баланс между осигуряването на оптимален топлинен комфорт на служителите и значително намаляване на енергийните разходи. Новата отоплителна система е с газови инфрачервени нагреватели supraSchwank, с които се гарантира не само комфортно отопление, но и бърза възвращаемост на инвестицията.


 

Общият брой на инсталираните инфрачеревни нагреватели supraSchwank е 210. Те са разпределени в 28 зони, на които е разделено производственото помещение. За да се гарантира поддържането на благоприятен микроклимат и ефективна работа на нагревателите, са предвидени и автоматични термостати TruTemp на Schwank.

 

С инвестицията в новата отоплителна система, Tower Automotive постига значително повишаване на енергийната ефективност на производствената база и намаляване на енергийните разходи. Цифрите показват, че годишните разходи за гориво са намалели от 233 000 щатски долара до едва 82 000 щатски долара. Освен това новата инфрачервена отоплителна система спомага за намаляване на емисиите на CO2 от около 2500 t на година до 875 t годишно, което формира близо 65% намаление. Постига се и повишаване на производителността, следствие от осигурения добър топлинен комфорт за служителите.„Така направената инвестиция се възвръща по-бързо от очакваното и помага на Tower Automotive да спечели конкурентно предимство“, заявиха в заключение от Ви Ей Си България.

 

Повече информация за Ви Ей Си България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Още от ОВК