Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Ви Ей Си: Светли газови излъчватели на Schwank работят ефективно в трудните условия в леярна на Bosch Rexroth

30.08.2019 г.


В света на техниката и технологиите, по-рано или по-късно, компаниите-лидери в определена област се срещат на приложното поле, изпълняват съвместни проекти или пък се превръщат в партньори за десетилетия. Като немския лидер в задвижващата и управляващата техника Bosch Rexroth и компанията Schwank – доказан производител на лъчисти отоплителни системи. При това Schwank внедрява свои решения от петдесет години в една от леярните на групата Bosch Rexroth, където те работят при екстремни условия на околната среща – изключително високи температури в определени зони, големи въздушни дебити и в среда, замърсявана с метален прах.„И така, днешната ни история започва през 1970 г., когато Rexroth търси доставчик на отоплителна система, която ефективно, надеждно и нискоенергоемко да осигури комфорт за работа на площ от внушителните 7680 m2. При това, по време на цялата година и с висока устойчивост по отношение на екстремните условия в помещението. В допълнение от Rexroth поставят изискване техническото решение да не се нуждае от сериозна поддръжка“, разказаха за Инженер.bg от Ви Ей Си България, дългогодишен дистрибутор на Schwank у нас, и компания с много сериозен опит във внедряването и поддръжката на лъчисти отоплителни системи.Независимо дали са нови или стари, леярните са известни със специфичните условия на работа, особено по отношение изискванията за количество пресен въздух и температура в производствените помещения. Пещите за леене излъчват силна топлина, вентилаторите изсмукват големи дебити въздух – около 1699 m3/h на отделна производствена зона в леярната. В допълнение, през 1970 г. конструкцията на производствената сграда се състои от неизолирани стени, прозорците са от единично стъкло, а таваните са много високи. Днес, работните халета са различни – изолирани, модерни, с най-подходящите за типа производство стъклопакети. Но зоните за леене и довършителни работи все още са изложени на метален прах. Независимо дали става въпрос за работен инструмент, машина или отоплително оборудване, прахът прониква навсякъде, по 24 часа всеки ден, седем дни в седмицата. „Това са денонощни операции, свързани с проникване на топлина, прах и въздух. Следователно, отоплителна система в сграда с такъв тип предназначение работи при най-трудните експлоатационни условия“, поясниха от Ви Ей Си България.Вниманието на Rexroth е привлечено от компанията Schwank. Лъчистите нагревателни уреди на немския производител са доказали своята надеждност през десетилетията и в свързани индустрии, както и в най-престижните леярни за производство на стомана. Например, в ArcelorMittal, ThyssenKrupp, Salzgitter и Corus.


Преди около 50 години Schwank доставя и инсталира 42 лъчисти нагревателя. През следващите години, с увеличаването на производствения капацитет на леярната, нараства и търсенето на високоефективно оборудване. В момента 125 устройства, включително част от лъчистите нагреватели от 1970 г., се грижат за комформа на работещите. „Това са пет десетилетия непрекъсната работа в замърсена, прашна и агресивна среда, което е впечатляващо доказателство, че техниката на Schwank работи трайно и устойчиво, дори в най-трудните работни условия“, категорични са от Ви Ей Си България.„Въпреки, че тръбните газови излъчватели с основание са смятани за алтернативни системи, в Rexroth съзнателно се придържат към светли газови излъчватели SupraSchwank. Благодарение на по-бързото им време за задействане, както и като цяло по-високата им икономическа ефективност, те са отоплителната система номер едно за леярната на Bosch Rexroth“, заявиха в заключение от доказаната българска инженерингова и търговска компания Ви Ей Си България.

 

Техниката и техническите решения на Rexroth у нас предлага фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.


Повече информация за Ви Ей Си България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Още от ОВК