Внедрявания

Ви Ей Си: Тръбни газови излъчватели на Schwank отопляват надеждно центъра на Porsche в гр. Вюрцбург, Германия

18.07.2019 г.


Центърът на Porsche в град Вюрцбург е един от най-старите в Германия. За да разшири капацитета си, той е преместен в предградието Естенфелд и в момента се простира на площ от 11 000 m2, която е три пъти по-голяма от предишните му мащаби. Поради големия дискомфорт, който създава топловъздушната отоплителна инсталация в старата сграда, от компанията са взели решение отоплението в новата да се осъществява посредством високопроизводителните лъчисти отоплителни уреди InfraSchwank. Те се контролират чрез система за управление ThermoControl Plus M, споделиха за Инженер.bg от Ви Ей Си България – утвърдена инженерингова компания, която от много години интегрира изделията на Schwank в реализираните от нея проекти.С архитектура, базирана на световните стандарти, приети от Porsche, е построен един от най-модерните центрове на марката в Германия – този в Естенфелд. Естетиката, както и оборудването в него, отговарят на високите стандарти на компанията. Центърът се състои от изложбена зала с приблизителна площ от около 1000 m2, както и просторен цех – след преместването удвоил капацитета си. Проектът на сградата също отговаря и на най-строгите изисквания по отношение на енергийна ефективност и екологична устойчивост.Философията на Porsche включва използването на най-съвременни технологии и оборудване – дори и по отношение на отоплението, към което са поставени изисквания да отговаря на най-новите технологични стандарти. Старата сграда се е отоплявала с топловъздушна отоплителна система с топла вода. От една страна, топловъздушните апарати са били много шумни, а от друга – те създавали неприятни въздушни течения и завихряния на прах. Това е имало не само отрицателен ефект върху атмосферата на шоурума, но и върху разходите на центъра.Затова е взето решение в новата сграда да бъде избрана и внедрена високоефективна отоплителна система, базирана на газови инфрачервени нагреватели на Schwank. От няколко години те се използват в новите центрове на Porsche и работят с голям успех в тях.


Работната зала, която се отоплява, включва зона за обслужване с голяма входна врата. Отоплителната система трябва да отговаря на следните изисквания: равномерно разпределение на температурата в различни зони и ефективна работа без завихряния на прах. „Избраните високопроизводителни лъчисти отоплителни уреди InfraSchwank са оборудвани с модулиращ контрол за увеличаване на комфорта и намаляване консумацията на енергия. Благодарение на изключителната си енергийна ефективност са необходими само четири такива устройства“, поясниха от Ви Ей Си България. „Високата им излъчвателна ефективност не само намалява консумацията на енергия, но и емисиите на CO2 в сравнение с конвенционалните топлоизточници. За оптимално отопление на цеха според действителните му нужди, е инсталирана и система за управление ThermoControl Plus M, също на Shwank. „Отоплението е разделено на две контролни зони – обслужващата отзад и на входната врата. Внедрената отоплителна система напълно отговаря на високите изисквания на Porsche”, разказаха в заключение от Ви Ей Си България.


Повече информация за Ви Ей Си България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Още от ОВК