Внедрявания

Домашни станции Regudis W-HTF на Oventrop гарантират топлинен комфорт в елитен жилищен квартал в Кьопеник

08.10.2018 г.

In Macedonian


Точно на брега на река Шпрее (Spree), само на 6 минути от историческия център на гр. Кьопеник (Köpenick) и на 30 минути с трамвай от сърцето на Берлин, Германия, се намира жилищният квартал Уфекроне (Uferkrone). Той привлича не само със своето местоположение и успокояващ панорамен изглед към реката и природата, но и с кратките разстояния до магазини, училища, лекари, културни и развлекателни места и възможности за работа. В този огрян от слънцето квартал могат да се намерят различен тип жилища, подходящи за семейства, домове, следващи концепцията „къща в къща“ (house-in-house), както и елегантни многоетажни блокове с апартаменти и мезонети. При проектирането на всеки от тях е съблюдавано едно общо правило – осигуряване на удобство, комфорт и високо качество на живот.


От архитектурна гледна точка това е постигнато чрез осигуряване на удобно и функционално разположение на помещенията, свободен достъп на естествена светлина във всяко едно от тях, наличие на просторни тераси и директен достъп до асансьора, който води до подземния паркинг. В технологично отношение, сред решенията, които се грижат за комфорта на обитателите, са домашните станции Regudis W-HTF на утвърденият европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop.


“Oventrop е компания, която непрекъснато усъвършенства своите продукти и системи“, коментираха за Инженер.bg от българския ѝ офис. При този проект надеждната връзка между генератора на топлина и отоплителните кръгове е осигурена от 8 системи за котелна връзка Regumat DN 40 и DN 50. Високата енергийна ефективност и комфортното локално подсигуряване на топла вода за отопление и битово горещо водоснабдяване (БГВ) се гарантира от 144 домашни станции Regudis W-HTF.


Сред основните фактори, допринесли за това инвеститорът BUWOG Group, водещ доставчик на цялостни услуги в областта на жилищните имоти в Германия и Австрия с над 49 000 съществуващи недвижими имоти, да избере жилищните станции Regudis W-HTF, са безспорните им икономически предимства. „В сравнение с други възможни решения, инсталирането на жилищни станции пести време и средства, тъй като за всички апартаменти са необходими само три захранващи тръби“, поясниха от Овентроп. „В допълнение, станциите, които се доставят напълно сглобени и предварително тествани, лесно се интегрират в интериора с помощта на шкаф или капак“, допълниха те.Домашните станции Regudis W-HTF носят ползи не само за инвеститора, но и за обитателите. Те позволяват регулиране на температурата на топлата вода, индивидуално прекъсване през нощта или на определена зона, както и последваща интеграция на топломери и водомери за точно контролиране и отчитане на разходите.


Топлата вода за всяко жилище се доставя чрез топлообменник, работещ на проточен принцип, с което се гарантира висока енергийна ефективност и бърз достъп до топла вода. Надеждността на подаването е гарантирана, дори и при пиково натоварване, независимо от размера на жилището. „Това е и една причините домашните станции Regudis W-HTF на Oventrop често да биват препоръчвани и за хотели, и за домове за възрастни хора например“, поясниха от Овентроп.


Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материалОвентроп, Oventrop

Още от ОВК