Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Ефективно загряване на БГВ, или защо голям комплекс в Равда избра котлите Vitoplex 100 на Viessmann

10.09.2019 г.


Последните летни дни вече отминават и с носталгия си спомняме за слънчевите мигове, прекарани на плажа, и за красивите залези. Но когато стане въпрос за незабравима почивка, не можем да пропуснем един важен фактор – и не, нямаме предвид слънцезащитния, а оптималните условия, които местата за настаняване ни осигуряват. Собствениците на хотелите търсят решения, които да предлагат най-доброто съотношение цена-качество. И тук на помощ идват отоплителните системи на утвърдения немски производител Viessmann. „Сред черноморските комплекси, които се довериха на нашите технологии е „Emerald Beach Resort & Spa” в курорта Равда”, научи Инженер.bg от екипа на Висман България – дъщерно дружество на Viessmann у нас.


 

Много легенди се носят за възникването на Равда. Най-красивата, а и най-романтичната сред тях е за прелестната девойка Равдалина, в която се влюбил самият бог Нептун. Той пожелал да я отведе със себе си в морските дълбини, но тя отхвърлила предложението му. Тогава морският бог изпратил яростна водна стихия, която да заличи селото на неговата любима. Останалите богове обаче не допуснали това и така развилнелите се вълни образували само многобройни заливи в местността и я направили още по-живописна.

 

 

Emerald Beach Resort & Spa” е построен непосредствено до морския бряг. На разположение на летовниците са пет сгради и две вили. Комплекс от подобен мащаб е воден от принципа за непрекъснато поддържане на високо ниво на обслужване и осигуряване на отлични условия за гостите си. Затова, за оптималното функциониране на комплекса, неговите собственици намират ефективно решение за загряване на топлата вода за битови нужди и за басейните в лицето на нискотемпературните котли с реверсивна горивна камераVitoplex 100, тип PV1 на Viessmann.


Както знаем, немското качество се е превърнало в синоним на надеждност. Тази характеристика описва и продуктите, произвеждани от немската компания. „Котлите Vitoplex 100 се отличават с висока ефективност – до 92%, което означава, че загубите при работа са сведени до минимум. Всеки от тях е с мощност от 1200 kW. Те са компактни и са подходящи за инсталиране и в помещения с по-малки размери“, разказаха още от българското дружество.


Предимствата на котлите на Viessmann включват и по-дълга работа на горелката. Водната вместимост е по-голяма, което позволява по-рядкото им пускане и спиране, с което от друга страна, се намалява замърсяването на околната среда.


Намаляването на разходите при работа на котлите е възможно и благодарение на дигиталната система за управление Vitotronic, с която са оборудвани те“, коментираха в заключение от Висман България.


Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Viessmann, Висман България, emeraldresort.eu

Още от ОВК