Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Интелигентни системи на iNELS – в основата на Националната банка на Бутан, статуята на Буда Дорденма и шоурума на Тойота

07.08.2019 г.

Националната банка на Бутан се намира в столицата Тимфу и представлява четириетажна сграда в типичната за държавата архитектура. А как са гарантирани качеството и надеждността на сградните й инсталации? При изграждането ѝ са интегрирани интелигентни безжични и електрически инсталации на iNELS. „Този мащабен проект е изисквал сериозно и отговорно отношение, и то без компромиси в качеството както при материалите, така и при изпълнението. Благодарение на съдействието на партньорската фирма в Бутан, компанията ELKO EP премина през това предизвикателство и го завърши цялостно и успешно“, коментираха пред Инженер.bg специалистите от SmartHomeBulgaria.bg – информационната платформа на системата за домашна и сградна автоматизация iNELS у нас.


 

В цялата сграда има повече от 2000 светлинни източници, които са под пълния контрол на BUS система от iNELS. Те се контролират от централно устройство и задвижващи механизми, които също така осигуряват и екраниране и/или климатизация. Контролът се осъществява с помощта на EST сензорни устройства. Общо над 300 елемента, доставени и интегрирани от iNELS, се грижат за нормалното функциониране на цялата сграда.


 

„Думата банка извиква в съзнанието ни представата за най-високо ниво на сигурност. Противопожарните аларми, картовите четци за достъп и бутоните за сигурност са част от системата, осигуряваща безопасността на банката, и също са инсталирани от ELKO EP“, посочиха от iNELS.


 

Освен в една от най-важните по предназначение сгради в Бутан, а и по принцип за всяка държава, интелигентните устройства на iNELS – марката на ELKO EP за интелигентни сградни системи, са инсталирани и в много други архитектурни реализации.

 

Първият проект, осъществен от ELKO EP в азиатската страна, е може би най-известното творение, намиращо се на нейна територията, а именно над 50-метрова статуя на Буда Дорденма с красиво украсен дворец във вътрешността ѝ.


 

Друга престижна сграда в Бутан, изпълнена с участието на фирма ELKO EP, е шоурумът на Тойота, който е създаден в сътрудничество с Държавната търговска корпорация на Бутан (STCBL).

 

В партньорство с S.A.P. Automation, в най-скоро време предстои ELKO EP да разработи и внедри интелигентни инсталации iNELS и в Музея на железниците в Ню Делхи. Поводът е, че дружеството спечели търг за престижния договор с азиатската компания за проектиране и изграждане на сгради с ултраниска консумация на енергия.

 

Повече информация за продуктите, които Елко ЕП предлага, можете да намерите ТУК.

 

www.smarthomebulgaria.bg


Източник на снимковия материал: iNELS

Още от ОВК