Внедрявания

Интерметал: Луксозен сграден комплекс в Истанбул използва тръбните системи на Rehau за отопление и водоснабдяване

13.01.2020 г.


От 2018 г. Истанбул има още един оазис в своя изумителен градски пейзаж. Sinpaş Palas се състои от 180 независими строителни единици, включващи 169 жилищни и 11 търговски сгради върху площ от 7300 m². „В независими изследвания, проведени от списание Forbes за текущи проекти в Истанбул, Sinpaş е избран за проект, който предлага най-висок жизнен стандарт и най-висок потенциал за възвръщаемост на инвестициите“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Интерметал, партньор на Rehau за България. Именно техни продукти ще бъдат използвани за отопление, водоснабдяване и канализация на комплекса.Луксозният проект включва всичко, от което бихте имали нужда, при това на пешеходно разстояние – от кафе до гурме ресторант, от цветарски магазин до книжарница, от кино на открито до бутик за дрехи. Грижата за здравето не остава на заден план – комплексът включва спортен комплекс с фитнес, басейн и др., както и огромен градски парк с детски площадки и обширни алеи за разходка.


„Жилищните имоти се отличават с нещо много специално – просторни тераси, които предлагат на техните обитатели пълна сетивна наслада по време на всички четири сезона, на които се радва Истанбул. Същевременно е гарантиран и оптималният микроклимат вътре в помещенията, както и надеждни ВиК инсталации, благодарение на системите на немския производител Rehau“, разказаха от Интерметал.Ето и кои системи на Rehau са използвани:


RAUTITANсистема за свързване на радиатори, която разпределя топлината надеждно от източника до последния радиатор, независимо дали връзката с радиатора е откъм пода, стената или цокълната лайсна. Технологията за свързване с пресоващ пръстен гарантира издръжливо и сигурно системно решение, съобразено със спецификите на строителната площадка. При това, в резултат на минимално намаляване на напречното сечение, загубите на налягане са ниски.RAUTHERM S – тръбна система от пероксидно омрежен полиетилен (PE-Xa). Тръбите са едновременно с висока устойчивост на удар и износване и с висока степен на гъвкавост и при най-трудните условия на полагане – например при ниски температури. Методът на свързване е с пресоващ пръстен, вместо с О-пръстен, което осигурява лесен монтаж и висока надеждност.RAUPIANO – тръбна система, която гарантира ефективна шумоизолация, изключително необходима, когато става дума за многоетажно сградно строителство. „Особено при луксозни жилищни имоти е задължително да се гарантира комфортът на живущите. RAUPIANO е решението, което редуцира до минимум шума от течаща вода или от вибрации на тръбите. Компонентите от системата поддържат ниво на шума значително под минималното законово изискване и изпълняват строгия VDI 4100 стандарт“, подчертаха в заключение от Интерметал.Повече информация за Интерметал ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Интерметал, Rehau, http://www.sinpasfinanssehir.com/

Още от ОВК