Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Италиански ресторант с немска вентилация – за перфектно изживяване. Запознайте се с решенията Kampmann от Акватерм

02.03.2020 г.


Освен вкусната храна и уютната обстановка, какво друго е изключително важно за един ресторант? Вентилацията! Колкото и да се наслаждаваме на майсторски приготвените ястия, никак не желаем усещането, че сме прекарали два часа над котлона в кухнята. Работещо решение за този проблем имат от утвърденото българско инженерингово дружество Акватерм и ни го доказват с конкретен пример. Вижте какво разказаха ОВК експертите пред екипа на Инженер.bg.„Един от основните партньори, с които работим, е Kampmann. И когато говорим за вентилационно оборудване за заведения за хранене, техните решения са не просто ефективни, но и естетически издържани. Именно такъв е случаят с един от ресторантите от веригата L'Osteria в Ерланген, Германия“, обясниха от Акватерм.


L'Osteria е верига за италианска кухня, която от 1999 г. до сега има над 100 клона в цяла Европа. Пазейки ревностно своите традиции и безупречно реноме в кухнята, италианците гордо ги споделят с всички свои клиенти. Ястията се готвят отпред – буквално пред гостите. Така, сред елементите от решаващо значение за L'Osteria се нарежда вентилацията.„В подобни случаи дифузорите от серията emcoair с кръгла тръба са изключително добро решение. В повечето случаи дизайнерите не са склонни да проектират окачени тавани в естетически издържаните заведения – така дифузорите се превръщат и в атрактивна част от интериора“, заявиха от българската инженерингова компания. Какво обаче се случва, когато височината на тавана е недостатъчна за инсталиране на необходимия диаметър на кръговата тръбна система? „Тогава системата с овални тръби RRA е оптимална алтернатива – както е в L’Osteria“, посочиха от Акватерм.В целия ресторант тръбната система съответства на интериора, тъй като цветовете могат да се избират свободно. Отворите на тръбите са разположени в извитата странична част, като са оборудвани с уникалните ексцентрични барабани от серията emcoair, които позволяват непрекъснато регулиране между хоризонталния и вертикалния въздушен поток и по този начин осигуряват оптимален микроклимат в помещенията за всяка ситуация.Повече информация за Акватерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материалАкватерм, Kampmann

Още от ОВК