Внедрявания

„Катедралата“ на футбола Уембли се отоплява с котли от Hoval с висока ефективност

19.12.2019 г.

    

 

Уембли е един от най-емблематичните футболни стадиони в света не само заради историческите спортни събития, провели се на него, но и защото е място, на което плеяда световноизвестни изпълнители събират хиляди фенове на концертите си. Освен със забележителния си архитектурен дизайн, стадионът се отличава и с висококачествено оборудване. За целта специалистите, ангажирани с обновяването на съоръжението, се доверяват на утвърдения производител на отоплителна техника Hoval, чиито решения вече 13 години безпроблемно осигуряват комфорта и отличното изживяване по време на спортните и музикалните събития на Уембли. За внедряването и характеристиките на котлите Hoval на лондонския стадион разказаха пред Инженер.bg от Ховал България – дъщерно дружество на производителяу нас.


 

Според класация на списание Forbes Уембли е най-скъпото спортно игрище в света, с цена от 1.5 млрд. долара. Стадионът на националния футболен отбор на Англия има капацитет от 90 000 човека.

Легендарният бразилски футболист Пеле определя Уембли като „катедралата“, „столицата“ и „сърцето“ на футбола.


„На Уембли са инсталирани общо пет котела Hoval UltraGas® SR 4000 с мощност между 4100 и 4300 kW, които се грижат за оптималната температура на терена и в целия сграден комплекс. Четири от тях са разположени във всеки ъгъл на стадиона, за да гарантират, че теренът е годен за игра, независимо от моментните климатични условия, а петият е монтиран в едно от сервизните помещения. Котлите работят повече от 13 години надеждно и ефективно“, посочиха от българското дружество.Уембли се отличава с изключително оригинални архитектурни и конструктивни решения. Забележителна е арката, която се издига на височина от 133 и има за цел да укрепи покривнана конструкция на стадиона.

 

Компактният дизайн на котлите дава свобода при избора на пространство, в което те да бъдат монтирани. Те се отличават с надеждност и дълъг експлоатационен живот, а управлението им се извършва лесно чрез контролен панел TopTronic E/E13.5.


 

Котлите от серията UltraGas намаляват разходите за отопление и са с ниски емисии на азотни оксиди (Nox), благодарение на голямата им горивна камера. Ниската консумация на гориво намалява и отделянето наCO2. Котлите работят на газ, нефт или и двете. Те са с мека стоманена конструкция, чиято външна обвивка обособява пространство, запълнено с вода, около горивната камера“, коментираха в заключение от Ховал България.

 

Повече информация за Ховал EООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал:Ховал България, Hoval, pixabay.com

Още от ОВК