Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Новото мобилно котелно Cabin Slim на Hoval вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери във Враца

23.04.2020 г.


Говорейки за отоплителни инсталации, се стремим едновременно да спестим както енергия, така и пространство – особено когато става дума за големи сгради, каквито са производствените например. Съвременно, ефективно и изпълняващо горните две условия решение предлага Hoval. На българския пазар вече се предлага системата от външно котелно Cabin Slim и газов кондензен котел UltraGas. Повече за блестящата комбинация и къде у нас такава вече работи, разказаха пред Инженер.bg от Ховал – българския офис на международния производител.„Спестяване на пространство и енергия едновременно е напълно възможно с Cabin Slim – ново поколение свободно стоящи мобилни котелни инсталации за външен монтаж, в които са интегрирани едни от най-ефективните кондензни газови котли – UltraGas. В резултат от това решение се спестяват до 30% от оперативните разходи. Отпада и нуждата от техническо помещение вътре в сградата”, заявиха от Ховал.


Що е то мобилно котелно?


Cabin Slim е мобилно котелно, което представлява контейнер с иновативен и компактен дизайн, който съдържа всички необходими елементи за производството на топлинна енергия, включително тръбни връзки, фитинги и автоматика, коминна система и т.н. „По този начин източникът може да бъде поставен на подходящо място, без да се притеснявате, че неблагоприятните метеорологични условия като дъжд или сняг могат да повлияят на работата или да причинят неизправност“, уточниха от Ховал. Свободно стоящата топлоцентрала може да бъде поставена на открито, в непосредствена близост до сградата, на терасата или дори на покрива, като по този начин не е нужно да жертвате вътрешното пространство. Освен че е лесно за инсталиране, Cabin Slim е и гъвкаво решение, подходящо от гледна точка на бъдещи промени в разпределението на сградата.

 

Кога се налага да предпочетем външна котелна инсталация?

 

„Понякога специфичната дейност и оборудване в някои производствени или търговски сгради ограничават възможността за отделяне на необходимото вътрешно пространство за техническо помещение. Затова в тези случаи проектантите разчитат на алтернативни решения, каквото е котелно от типа Cabin Slim“, коментираха от българското дружество.

 

 

В световен мащаб най-много изпълнени обекти с Cabin Slim от Hoval има в Италия и Хърватска. В България решението се предлага отскоро, като вече работи успешно в производствената сграда на ОМ Салери в гр. Враца. В кабината на котелното, долепено до сградата на завода, са инсталирани два котела UltraGas 600D с обща мощност 600 kW.


„Интегрираните в CabinSlim котли са с изключително висока ефективност от 97.9% и голяма модулация на мощността, което позволява икономичната им работа, независимо от сезона и натовареността на инсталацията“, разясниха от Ховал.


Допълнителна икономия се получава и чрез интергиране на онлайн модул към контролера TopTronic®E, чрез който се следи прогнозата за времето 3 дни напред, а котлите постепенно намаляват или увеличават мощността си, за да постигнат необходимата мощност за конкретния момент, като това става плавно и без излишна загуба на енергия.


Повече информация за Ховал EООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материалХовал

Още от ОВК