Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

03.05.2019 г.


Има места, на които човек усеща с пълна сила величието на природата! Като Ниагарския водопад, който не е нито най-високият, нито най-големият на Земята, но безспорно е най-известният! В превод от ирокезки името му означава Гръмотевични води!Там някъде, в граничната област между Канада и САЩ, в непосредствена близост до подковата на Ниагарския водопад, е изградено хитовото заведение Table Rock Welcome Centre. То приветства повече от 8 милиона посетители всяка година, а Grand Hall е двуетажна закрита галерия, осигуряваща спиращи дъха гледки към водопада. Оригиналната конструкция на сградата е претърпяла многобройни подобрения откакто е построена през 1853 г., за да се развива в крак с постоянно нарастващия поток от туристи от целия свят. За поддържане на оптимален комфорт в помещенията и предотвратяване натрупването на лед в ключови области е предвидена отоплителна инсталация, състояща се от каскадна система от три газови кондензационни котела Viessmann Vitocrossal 300 CT3-72, съобщиха за Инженер.bg oт Висман България.


 

Преди няколко години комисията на Парк Ниагара взема решение да бъде построена покрита пешеходна пътека, виеща се през Ниагарския парк и Grand Hall. Проектът включва и инсталирането на оборудване за отопление на помещенията и предотвратяване натрупването на лед.


 

Отоплителна инсталация, която е изградена и пусната в експлоатация, е базирана на газови кондензационни котли на немския лидер Viessmann. Тя осигурява комфорт в помещенията, предназначени за наблюдение и топлинна енергия за системата за топене на лед и сняг. Каскадата на котела осигурява до 440 kW отоплителна мощност за три климатични камери в Grand Hall, плюс още 300 kW за топене на лед и сняг на пешеходната пътека с площ 230 m² и 90 m² непосредствено пред главния ѝ вход.


 

Системата за топене на лед и сняг върху покрива значителна част от отоплителния товар. Тя се състои от повече от 5 km медни тръби Cu φ22. Тръбните разводки са монтирани в пролуките на дървена стелажна система и са покрити с метална мрежа за защита.„Всички съоръжения се управляват от цифров каскаден контролер Viessmann Vitocontrol-S CT3. Той е програмиран, така че температурата на подаване да е съобразена с атмосферните условия, а пълната модулация осигурява работа при максимална енергийна ефективност“, заявиха в заключение от Висман България.


 

Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Viessmann, Висман, pixabay.com

 

Още от ОВК