Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Оборудване на Hoval осигурява вентилация и енергийна ефективност на соларна къща от състезанието Solar Decathlon

06.08.2019 г.


Solar Decathlon е най-голямото международно състезание за иновативно строителство между студенти на територията на Европа. Утвърденият производител на цялостни решения за отопление, климатизация и рекуперация Hoval, бе партньор на представителите на Румъния, осигурявайки технологията за жилищна вентилация. „В Hoval вярваме в отговорното бъдеще, в което екологията и устойчивостта са неразделна част от нашия живот. Затова избрахме да се включим в този проект, осигурявайки вентилационна система HomeVent Comfort за соларната къща на румънския отбор Over4“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на Hoval.


 

По време на тазгодишното издание на Solar Decathlon, което се проведе в Унгария през юли, участие взеха 11 отбора от 10 държави и 4 континента. Всеки отбор разполагаше с 15 дни за сглобяването и пускането в експлоатация на соларните сгради, които се оценяваха в 10 категории, сред които архитектура, енергийна ефективност, устойчивост, комфорт и иновации.

 

Румънският отбор Over4 създаде модулна къща, произвеждаща 3 пъти повече енергия, отколкото консумира, за което тя е сертифицирана със стандарта „Пасивна къща“ – най-строгия стандарт за енергийна ефективност в света. Съоръжението, което е дело на мултидисциплинарен екип от над 50 студенти- доброволци, e с площ от 130 m2. Повече за интегрираната вентилационна система на Hoval, която допринася за енергийния баланс на къщата, разказаха от българския офис на производителя.


Предимства на системата за вентилация HomeVent Comfort

 

Вентилационната система HomeVent Comfort отстранява замърсения вътрешен въздух от къщата, като постоянно подава свеж филтриран въздух напълно автоматизирано. Решението е оборудвано с ротационен топлообменник за ракуперация на топлина, влага и студ с плавен контрол на процесите. Благодарение на тази патентована технология, вентилационната система HomeVent значително подобрява енергийния баланс на всяка сграда.

 

Технически характеристики на HomeVent Comfort:

 

 - Дебит от 150 до 600 m3/h;

 - Опция за VOC сензори за качеството на въздуха в дома и извън него.

 

„Чрез възстановяване на съществуващата топлина във влажността на въздуха, серията HomeVent постига възстановяване на топлината до 130%, докато конвенционалните системи достигат максимум 90%. Всички модели на вентилационната система HomeVent спестяват повече енергия, отколкото консумират, и осигуряват комфортен микроклимат за живущите в сградата“, коментираха в заключение от Ховал.

 

Повече информация за Ховал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Ховал, Hoval

Още от ОВК