Внедрявания

Оборудване на Oventrop гарантира оптимален микроклимат на всички 18 палуби на круизния кораб Aidanova

19.12.2019 г.


Една от най-големите круизни компании в света – Carnival Corporation & plc, обяви нова, устойчива ера в круизните лайнери. „ Aidanova – круизен кораб, който се захранва с втечнен природен газ (LNG) и по този начин свежда до минимум вредните си емисии, е вече факт. Електрическата енергия за него също се генерира от екологично чист втечнен газ, а за оптимален микроклимат помага оборудване на Oventrop”, разказаха за Инженер.bg от Овентроп България.Емисиите на фин прах и серни диоксиди при Aidanova са избегнати почти напълно – отделянето на азотни оксиди се намалява с до 80%, а емисиите на CO2 – с до 20%. Три резервоара с дължина 35 m, диаметър 8 m и общ обем около 3500 m³ втечнен природен газ дават възможност на плаващия град да „странства“ по седемте морета до две седмици само с едно пълнене на резервоара.


На Aidanova има 21 типа каюти с площ между 13 m² и 73 m², 17 ресторанта, 17 бара, уелнес зона с площ 3 500 m² и открит фитнес. Допълнителните възможности за забавление - от спортно катерене до театър, предлагат на гостите уникално почивка.

 

 

„Лайнерът от ново поколение на Carnival Corporation крие забележителна иновативна технология и „зад кулисите“. Електричеството за целия кораб се добива от екологично чист втечнен природен газ, захранващ четири двигателя“, посочиха от Овентроп.


Охладителната система и микроклимата на кораба са максимално оптимизирани с иновативните решения на Oventrop, разработени специално за сферата на корабостроенето.Клапаните с двойно действие Oventrop Hydrocontrol VTR и Hydrocontrol VFC се използват за управление на охлаждането на питейна вода и осигуряват хидравличния баланс между отделните щрангове. Те позволяват изчисленият дебит за всеки щранг да се зададе много прецизно, като така гарантират ефективна работа на инсталацията. За изработения от бронз модел VTR максималното работно налягане е 25 bar, докато чугуненият VFC работи при налягане до 16 bar.


„Двойнодействащи вентили осигуряват и баланс в основните тръбопроводи за климатизация на каютите, като по този начин пътниците и екипажът се радват на оптимален микроклимат на която и да е от 18-те палуби“, допълниха от българското дружество.


Круизният кораб Aidanova е изработен в корабостроителницата Meyer Werft в Папенбург, Долна Саксония, Германия, в периода 2017-2018 г.Повече информация за Oventrop GmbH & Co. K / Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Oventrop, Овентроп

Още от ОВК