Внедрявания

Помпи Wilo обезпечават сградните и производствените инсталации в новия завод на Биовет в гр. Пещера

05.11.2019 г.


На 16 септември 2019 г. в гр. Пещера бе открит новият завод на Биовет, част от групата Хювефарма. Високотехнологичното съоръжение ще произвежда фармацевтични продукти и фуражни добавки, увеличавайки общия капацитет на предприятието с 30%. Как обаче са обезпечени сградните инсталации в производствената база? Повече по темата пред Инженер.bg коментираха от Вило България – дъщерно дружество на немския лидер в помпеното оборудване Wilo.„При подобни съоръженията изискванията към всеки аспект на оборудването са изключително високи. Приоритет за новия завод на Биовет бяха адаптивността, надеждността и високата ефективност. И тъй като помпите на Wilo напълно ги покриват, Вило България бе основен доставчик на помпените системи за климатизация, водоснабдяване и повишаване на налягането, както и за охлаждащи и производствени процеси“, заявиха от компанията.


 Новият завод е с общ капацитет на ферментация от 3500 m3. Чрез него Хювефарма ще може да съсредоточи процесите по ферментация на цялото си текущо продуктово портфолио на едно място.


Разширението ще позволи и разкриване на нови 150 работни места.

 

Помпи Wilo във водоохладителната централа


 

Общо 10 броя са помпите Wilo от серията SCP, инсталирани във водоохладителната централа. Зададените от инвеститора параметри са дебит 750 m3/h и напор 60 m. „Общата хидравлична ефективност на всяка една помпа е 88%, което е гаранция за постигане на ниски експлоатационни разходи. Двойновтичащата хидравлика е лесна за обслужване и изключително надеждна при продължителен и непрекъснат процес на работа“, разказаха от Вило България.


Wilo-SiBoost Smart осигурява налягане за водоснабдяването


Системи от две и три високонапорни помпи, изработени от неръждаема стомана, се използват за водоснабдяване и повишаване на налягането. Те са от серията Wilo-SiBoost Smart и се отличават с изключителна адаптивност към различните режими на работа.


Комфортен микроклимат с ОВК решенията на Wilo


Едностъпалните центробежни помпи от сериите Wilo-VeroLine-IPL и Wilo-CronoBloc-BL са монтирани, за да обезпечат ОВК системите на завода и да гарантират комфорта на персонала и непрекъснатия процес на работа.


„В новия завод в гр. Пещера са инсталирани и процесни помпи – също с марка Wilo. Основно тяхно предимство е високата ефективност. Вярваме, че оборудването, което предоставихме на Биовет, ще докаже своята надеждност и се радваме на тази нова възможност за изграждане на доверено партньорство“, коментираха от българското дружество.


Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Вило България, Хювефарма

Още от ОВК