Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Най-високата сграда в Полша е с оптимален хидравличен баланс. Благодарение на интелигентните системи на Oventrop

23.08.2019 г.

In MacedonianВпечатляваща и прелестна, Sky Tower е най-високата сграда в Полша. Разположена е в сърцето на град Вроцлав. Със своите внушителни 212 m височина, постройката e симбиоза между лукс и функционалност. „За оптималния хидравличен баланс на системите за поддържане на микроклимата в мащабната сграда се грижат „умните“ инсталации на Oventrop. Интелигентната интеграция на различни системи, разработени от технологичната компания, позволява автоматично да се следят параметрите на микроклимата в цялата сграда – от приземните помещения чак до 51-ия етаж в облаците”, разказаха за Инженер.bg от Овентроп България.


Ето и какво предлага Sky Tower:


Ако искате да се насладите на впечатляващата панорама, която се разкрива от Sky Tower, е необходима само една минута, за да се изкачите с асансьор до 49-ия етаж на небостъргача. Луксозните апартаменти се издигат на височина от 200 m и са предпочитано място за настаняване от туристите.


На по-ниските етажи на комплекса се помещават магазини на известни марки, СПА и уелнес съоръжения, ресторанти, спортни съоръжения, включително пътеки за джогинг и боулинг център с 24 ленти – просто всичко, което прави живота по-приятен.

Хидравличен баланс в три стъпки с решенията на Oventrop


1. Разпределението на топлоносителя или студоносителя в различните отоплителни и охладителни системи на отделните жилищни и търговски обекти вSky Tower се осъществява с помощта на колектори от неръждаема стомана Oventrop Multidis SF. Обемният дебит се поддържа надеждно на зададеното ниво от интегрираните устройства за измерване и регулиране на дебита.


2. Двойно регулиращи вентили Hydrocontrol VTR и Hycocon VTZ осигуряват хидравличното балансиране на щранговете и отделните отоплителни и охладителни участъци.


3. Различното налягане в отделните щрангове се поддържа постоянно с помощта на регулаторите на диференциалното налягане на Oventrop Hydromat DTR.

 

 

В резултат, хидравличното балансиране на всички вериги за отопление и охлаждане на всички етажи позволява постоянно захранване на всички отоплителни и климатични тела, независимо от тяхното разстояние до централната отоплителна или охладителна система. Описаното е в сила, дори в случай на промяна на натоварването при промяна на работните режими“, разясниха от Овентроп.


„По този начин са гарантирани индивидуалните комфортни температури – дори при малки колебания, което позволява спестяването на енергия с до 10%“, допълниха от българското дружество.

 

Компанията Oventrop е основана през 1851 г. и днес е един от водещите производители на вентили, регулатори и цялостни системни решения за отоплителна и климатична техника. Търговският офис у нас функционира от повече от 10 години. Производителятнепрекъснато обновява и разширява продуктовата си гама, за да може да задоволи и най-високите изисквания на пазара и европейските стандарти, а офисът у нас поддържа с партньорите си дългогодишни и ползотворни взаимоотношения, основани на честност, доверие и компетентност.

 

Повече информация за Oventrop GmbH & Co. K / Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материалOventrop, Овентроп България

Още от ОВК