Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Системи Vitotrans 300 на Viessmann осигуряват надеждна защита от Легионела в знакови хотели у нас

28.11.2019 г.


Мащабните жилищни сгради, както и хотелските комплекси изискват големи резервоари за битова гореща вода (БГВ) и по-дълги тръбопроводи за нейното транспортиране. Това означава обаче, че те са по-предразположени към възникването и развитието на Легионела и други патогенни бактерии, характерни за такъв тип инсталации. Какво е решението на европейския лидер в ОВК инсталациите Viessmann и как то успешно се прилага от българските хотелиери разказаха за Инженер.bg от българското дружество Висман ЕООД.„Тъй като топлата и застояла вода е оптимално условие за растежа на Легионела, то резервоарът за съхранение на БГВ е място, където бактериите могат буквално да процъфтяват. Ето защо ние интегрирахме функция за дезинфекция в системите Vitotrans 300“, посочиха от Висман.Как работи функцията срещу Легионела на Viessmann Vitotrans 300?


Санитарната функция се активира веднъж дневно. По време на този режим водата се загрява до 88 °С, което е далеч над температурата, при която бактериите умират. Горещата вода се разпространява по мрежата, при което температурата пада, но все пак остава достатъчно висока, за да убие Легионелата. След цикъла на дезинфекция, водата възстановява предварително зададената ѝ температура.


„Температурата на подаване на вода по време на санитарната функция е твърде висока, за да се използва безопасно за душове, миене на ръце и др. Затова се инсталират електронни смесителни клапани за понижаване на температурата на БГВ, преди тя да достигне точките на потребление“, поясниха от българското дружество на Viessmann.


Vitotrans 300 в хотелите Рила и Гранд Хотел Варна


Разположен на 200 m от златните плажове около Варна, петзвездният Гранд Хотел Варна предлага 296 просторни стаи и 36 апартамента с оптимален микроклимат за техните гости. За отоплението на хотела са инсталирани два броя нискотемпературни котела Vitoplex 200, тип SX2A, всеки с мощност от 1100 kW. За икономичната работа на отоплителна инсталация се грижи дигиталната система за управление Vitotronic 100 GC1. Към котлите са монтирани топлообменници Vitotrans 300 AWT5, благодарение на което котлите работят в кондензен режим с по-висока енергийна ефективност.


От морето се отправяме директно към планината, за да ни посрещне уютът на хотел Рила в Боровец. В него за комфорта на гостите се грижи водогрейният котел Vitoplex 200, тип SX2A, с отоплителна мощност 1950 kW, работещ с газова горелка и управление Vitotronic 100, тип GC1B, за работа по константна температура. Към котела е монтиран допълнителен топлообменник – отново Vitotrans 300 от неръждаема стомана.


Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Viessmann, Висман, хотел Рила

Още от ОВК