Внедрявания

Системно решение на Hoval се грижи за комфорта на служителите в производствената база на ABB в Раковски

12.03.2019 г.


Производственото предприятие на ABB в град Раковски, в което се произвеждат компоненти ниско и средно напрежение, носи на компанията три престижни отличия: „Сграда на годината“ в България, „Инвеститор на годината” и „Награда на германската икономика в България". Принос за тези награди има и фактът, че при изграждането на производствената база, от компанията залагат на създаването на съвременни условия за работа на служителите и на осигуряването на оптимален вътрешен климат и комфорт. За тяхното постигане се грижи внедреното в предприятието системно решение на водещия европейски производител на отоплителна техника Hoval.


 

Производственото хале е с площ от близо 11 000 m2 и в него работят повече от 800 служители. За поддържане на желаните параметри на микроклимата се грижи децентрализирана система за климатизация, базирана на три покривни апарати с вграден рекуператор RoofVent LKW и 39 рециркулационни апарати TopVent DKV. За да се ограничи влиянието на външните условия върху вътрешната среда, на входовете за товарни автомобили са поставени 20 въздушни завеси TopVent CUR. Грижата за отоплението и топлоподаването до покривните апарати е поверена на кондензен котел UltraGas 1440Dна Hoval.

 

Контролът на климатичната инсталация се извършва посредством интелигентната система DigiNet 5, а топлинните завеси се управляват чрез системата EasyTronic. Контролната система е свързана с външен компютър чрез DigiCom, което позволява отоплението и климатизацията да бъдат управлявани от разстояние.


 

„При избора на конкретно оборудване бяха взети под внимание специфичните изисквания на всяка една от отделните зони в предприятието. Съответно, покривните апарати са разположени така, че да осигурят точно поддържане на желаните параметри на микроклимата в тях”, споделиха специалистите от Ховал България. Необходимата топлинна мощност за климатичните апарати се осигурява от кондензния газов котел, който се управлява посредством контролна система TopTronic на Hoval.

 

„За нуждите на офис сградата е доставен кондензен газов котел UltraGas 350 kW. С цел покриване на нуждите от битова гореща вода е инсталиран бойлер ModulPlus F41, който осигурява топла вода, дори при върхово потребление”, поясниха от компанията.

 

„Добрата работа на техническия и търговския екип на Hoval при реализацията на проекта спечелиха доверието на АВВ. Най-голямата референция за нас е, че от компанията решиха да ни се доверят и при реализацията на други техни проекти”, допълниха в заключение от Ховал България.

 

Повече информация за Ховал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Ховал България, Hoval

Още от ОВК