Внедрявания

Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

25.03.2020 г.


Музей в мол? Да, в България има такъв! Става дума за Ретро музея във Варна, който се помещава в сградата на един от най-големите търговски комплекси по родното Черноморие. „Инициативата е на варненския бизнесмен Цветан Атанасов, а експонатите са събирани в продължение на 10 години. Никой обаче не е предполагал огромния интерес, който ще предизвика музеят“, заявиха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), с чиито решения е климатизирано помещението.Ретро музеят във Варна отваря врати точно на 1 май 2015 г. В него са събрани „артефакти“ от периода 1944-1989 г., или иначе казано – предметите от соца на едно място. Гостите могат да видят богата колекция от цигари без филтър, руски прахосмукачки, домашни потреби от ГДР, полска козметика, радиа, телевизори, телефони, парфюми, детски играчки и мн.др. Част от експонатите, сред които неотворени консерви копърка например, са подарък от случайни хора.


Безспорно най-голямо впечатление прави експозицията от автомобили – повече от 50 реставрирани коли от знаковите марки „Волга“, „Москвич“, „Шкода“, „Трабант“ и разбира се –  „Чайка ГАЗ-13“.


Това, което наистина успява да развълнува публиката обаче, са восъчните фигури на някои от най-обичаните и популярни български личности – Емил Димитров, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Тодор Колев, Невена Коканова и мн.др.


Цялата изложбена площ обхваща 4000 m2. Но как се поддържа оптимален микроклимат през цялото време, така че гостите да се наслаждават на пълноценно изживяване при максимален комфорт? Решението идва от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE). Използвана е топлинна помпа DVM S с канални тела с охладителна мощност 151.2 kW (EER –3.91) и отоплителна мощност 170.1 kW (COP –4.76).


„DVM S помпите предлагат висока ефективност, благодарение на технологията DSI – система от трето поколение, която използва двоен инверторен компресор. Компресорът надгражда впръскването на фреон и увеличава ефективността на работата на мотора. Двата компресора работят в унисон, така че животът им се запазва за по-дълго време“, обясниха от SEACE. „С ускоряване скоростта на компресора и едновременното стартиране, DVM S бързо осигурява висока ефективност в режим отопление и охлаждане. Освен това, DVM S предлага постоянно и равномерно балансиране на маслото без необходимост от допълнителни аксесоари“, добавиха от българския офис на компанията.


Моделът предоставя икономична инсталация с по-малка заета площ и по-малко тегло при мощност от 22 к.с. (НР). Неполярната комуникация между вътрешния и външния агрегат улеснява окабеляването и го прави по-безопасна, тъй като външният агрегат се защитава сам, ако комуникационният кабел погрешно бъде свързан към клема под напрежение. „Разстоянието на тръбите между външните и вътрешните агрегати е голямо, така че индивидуалните вътрешни агрегати извършват капацитивен контрол на връзката и автоматично изравняване на фреона“, отбелязаха от SEACE.


DVM S осигурява и по-дълъг тръбен път – до 220 m без това да влияе на ефективността. При тази технология монтажът е възможен на максимална височина от 110 m.„DVM S притежава интелигентна система за управление, която улеснява самостоятелната диагностика, автоматичното пускане в експлоатация, автоматичното управление и преноса на мобилни данни. Освен това, вентилаторите на външното тяло включват система за управление на работата, която драстично намалява нивата на шума в продължение на 12 часа“, подчертаха в заключение от SEACE.


Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ретро музей (facebook), Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

Още от ОВК