Внедрявания

Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

22.05.2019 г.


Един необикновен зимен ден! Пълен стадион, екзалтирана публика, щастливи лица. Какво повече му трябва на човек? Надеждна конструкция и сигурни сградни инсталации, за да продължи денят да е спортен празник!Зимите в Лугано, Швейцария, са сурови, с много сняг и лед. При обследване на съществуващия покрив на една от трибуните на градския стадион е установено, че тя не е достатъчно надеждна, за да издържи тежестта на снега в случаи на обилен снеговалеж. Вместо да се укрепва конструкцията е взето решение за изграждането на система за топене на сняг върху покрива на трибуната. При това не на кой да е, а на доказания бранд DEVI.След направени проучвателни дейности е позиционирана кабелна система, състояща се от нагревни кабели за отопление на покрива, които се управляват с DEVIreg™ 850 цифрови интелигентни сензори. „Покривът е покрит със специален изолационен слой, така че директният монтаж на кабелите не е възможен. Затова е взето решение върху бетонните сегменти да се фиксира метална решетка“, разказаха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление.


По отношение на професионалните и международните стадиони съществуват много високи изисквания и към игралната повърхност. Важно е да бъдат елиминирани рисковете от лоши условия на игра или отмяна на прояви, особено свързани с лоши метеорологични условия, например при обилни валежи, лед и сняг. В съответствие с техническите препоръки и изисквания на ФИФА,през студения сезон игралното поле трябва да бъде оборудвано с подземна отоплителна система, предотвратяваща замръзване в екстремни зимни условия.„Електрическата система за отопление DEVI предлага голямо разнообразие от нагревателни кабели/термостати и термостати за монтаж на футболни игрища и други спортни площадки.


Като световен лидер в електрическото отопление, DEVI доказва своето дългогодишно ноу-хау в решения, предназначени за стадиони, използвани за футболни игри, лека атлетика и много други спортове. Нашите решения за електрическо отопление работят перфектно както за естествена, така и за изкуствена трева“, коментираха от Данфосс, сегмент Отопление.


Покривът на трибуната, която е обект на изграждане на система за топене на сняг и лед за стадиона Лугано, е разделен на 11 участъка, всеки един с размери 14.2/4.05 m., с обща площ от 632 m2 . Монтирани са общо 6 000 m нагревателни кабели на Devi с обща мощност 150 kW.


„DEVIreg™ 850 се използва за съоръжения на открито или на покрива. Цифровите интелигентни сензори осигуряват на термостата информация за нивото на влагата и температурата, което гарантира оптимален контрол на отоплителната система. Също така, може да се използва за всички видове приложения на открито“, поясниха от Данфосс, сегмент Отопление. „При правилна настройка е възможно да се спестят 60% от наземните системи и 40% от покривните експлоатационни разходи в сравнение с обикновен термостат за температура на въздуха“, допълниха в заключение от фирмата.


Повече информация за Данфосс ЕООД, сегмент Отопление, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Данфос ЕООД, сегмент Отопление, Danfoss, FC Lugano

Още от ОВК