Внедрявания

ТермоДизайнТотал: Високи спортни постижения с нискотемпературна система за подово отопление на Wieland

02.05.2019 г.

„По-висока ефективност, надеждност и устойчивост – нашето обещание за вашия успех“ е мотото на Wieland, водеща компания в производството и търговията с медни тръби и фитинги, предназначени за изграждане на отоплителни инсталации. В спортната зала Lilli-Henoch-Halle в Берлин, новото поколение немски играчи по хандбал работят върху мечтата си за професионална кариера при най-добрите условия за тренировъчен процес, благодарение на технологии на Wieland, разказаха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма ТермоДизайнТотал, представител на Wieland за България.„Едва ли може да е по-добре“, казва Пол Друкс, който е активен състезател на отбора Füchse Berlin и носител на Купата на Европейската хандбална федерация (European Handball Federation, или накратко EHF), също така и състезател от националния отбор на Германия, който е видимо развълнуван от условията в залата.


Подобно на него, много таланти от отбора мечтаят за спортна слава. В Lilli-Henoch-Halle са им осигурени възможно най-добрите условия да се обучават за тази цел. Тук е мястото, където следващото поколение на берлинския клуб играе домакинските си мачове и печели немски шампионати. Топ спорт на такова ниво е възможен само при оптимални условия и те са осигурени с помощта на технологии на Wieland.Докато играчите дават всичко за победа на игралното поле, под него са положени високотехнологични материали. Според инфраструктурните изисквания за спортни зали от хандбалната лига DKB HBL, е необходимо в тях да се поддържа температура от поне 18 ºС, което е огромно предизвикателство, особено при студено време. Съответно, по време на сериозна модернизация на спортния център, етажът на залата е оборудван с панелна отоплителна система Wieland, която се състои от гъвкав, двойно подравнен под, включващ уплътнение, топлоизолация и повърхност от линолеум.


За интегрираното отопление са предложени шест различни спортни подови системи за технически анализ, като в крайна сметка е избрана cuprotherm на Wieland.Инженерът Марк-Уве Шулц оценява постоянната херметичност на дифузията на кислорода, която се запазва в пълна степен от безшевно изтеглените метални тръби, осигуряващи дългосрочна експлоатационна надеждност. В допълнение, медните тръби с покритие CTX са сравнително лесни за монтаж.


За осигуряване на оптимално разпределение на топлината по цялата повърхност са положени общо 60 отоплителни кръга, състоящи се от 9 400 m от тези високоефективни тръби с размер 18 х 2 mm. Площта на отопляемото пространство на спортната зала е над 1200 m2.

Нискотемпературната система работи с висока енергийна ефективност и също така използва отработената топлина от близките производствени съоръжения, което прави процесите допълнително щадящи околната среда.


Медните тръби Wieland могат да бъдат намерени в търговските обекти на ТермоДизайнТотал ООД.


 

Повече информация за ТермоДизайнТотал ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТотал, Wieland

Още от ОВК