Внедрявания

ТермоДизайнТотал: Подово отопление Henco спасява от студения под гостите на спа комплекса Aqualand Moravia, Чехия

24.01.2020 г.


Представете си, че сте се отпуснали в басейн с топла минерална вода, цялото ви тяло е загрято, релаксирано и в него текат с пълна сила възстановителни и оздравителни процеси. И тогава, излизайки от басейна, ви се наложи да стъпите върху студен под. „Спасението“ в този случай е подово отопление. Така че, ако сте собственик, проектант, архитект или строител на подобни съоръжения или просто искате топъл под у дома, следващият разказ на утвърденото българско дружество ТермоДизайнТотал за инсталациите Henco, внедрени в спа комплекса Aqualand Moravia, Чехия, е специално за вас.Aqualand Moravia е модерен, целогодишен уелнес комплекс, който предлага басейни с обща площ от над 3000 m2, най-разнообразни водни атракции, спа процедури, ресторанти и т.н. „За този проект нашият партньор Henco Industries беше отговорен за подовото отопление на 6 000 m². За целта бе положено системното решение Pro”, поясниха пред Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, специализирана в предоставяне на продукти и комплексни решения за ОВК и ВиК инсталации.


Уелнес комплексът Aqualand Moravia е един от най-големите в Чехия. Голяма част от неговите 14 басейна и балнео вани се захранват с минерална вода с доказани лечебни свойства, идваща от местен термален извор на дълбочина 1.3 km. Децата и възрастните могат да се насладят на 20 вътрешни и външни водни пързалки с обща дължина над 1.7 km. Aqualand Moravia предлага и уникални атракции на открито, зони и съоръжения, специално предназначени за деца. За посетителите са на разположение обширният спа кът „Форум Роман“ със слънчеви и римски бани, ресторантът Imperium, кафенета или 7D кино. Гостите също могат да се настанят в хотел Aqualand Inn, който се намира на няколко крачки от водния парк.А сега да обърнем внимание на подовото отопление, което гарантира комфорта на всички любители на целогодишните водни изживявания.


„Henco Pro е система за подово отопление, в която тръбата е монтирана в предварително оформена системна плоча. Решението може да бъде инсталирано бързо и не изисква използването на специални инструменти. Важно е обаче плочата да се положи върху равна повърхност, като се допуска максимум един изолационен слой отдолу“, разясниха от ТермоДизайнТотал.


За изпълнението на проекта са положени повече от 30 km тръби RIXc с диаметър 16 mm. Многослойните тръби за подово отопление RIXc издържат на налягане 6 bar при температура на течността 60 °С. Конструкцията на тръбите се състои от заварена алуминиева тръба, снабдена с вътрешен и външен слой от омрежен полиетилен (PE-Xc). „За разлика от стандартните синтетични тръби, алуминиевият слой на многопластовата тръба Henco предотвратява проникването на кислород. Това означава, че вероятността от проблеми с корозията е намалена. Освен това след огъване тръбата запазва необходимата си форма, тъй като материалът няма термична памет“, коментираха в заключение от българското дружество.Повече информация за ТермоДизайнТотал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТотал, Henco, Aqualand Moravia

Още от ОВК